Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Professor Inger Torhild Gran ved Nasjonalt senter for e-helseforskning, leder arbeidet med den nye undersøkelsen

Inviterer til nasjonal undersøkelse på SMS

Nasjonalt senter for e-helseforskning starter i disse dager en nasjonal undersøkelse for å samle inn data om helse og sykdom. Innbyggerne i Trøndelag oppfordres til å delta på dette.

Nyheter · Publisert 11:31, 7 okt 2019

Ifølge en pressemelding har Nasjonalt senter for e-helseforskning ansvar for en ny, digital, nasjonal undersøkelse om helse og sykdom. I den forbindelse er innbyggere i Trøndelag valgt ut til å være mottakere av spørreundersøkelsen som foregår via mobiltelefon/SMS. De første SMS-ene sendes ut onsdag 9. oktober.

Følge utviklingen

Norge ønsker å redusere for tidlig død av ikke-smittsomme sykdommer med 30 prosent innen 2030. Data fra en ny undersøkelse vil gjøre at helsemyndighetene kan følge med på utviklingen av disse sykdommene, nemlig kreft, kols, diabetes og hjerte- og karsykdommer.

– Livsstilsfaktorer som vekt, kosthold, fysisk aktivitet samt alkohol- og tobakksbruk er såkalte helseindikatorer. De kan fortelle hvordan fremtidig helse vil bli, forklarer professor Inger Torhild Gram ved Nasjonalt senter for e-helseforskning. Hun leder arbeidet med den nye undersøkelsen som skal foregå ved hjelp av mobilen.

Starte tiltak

– Undersøkelsen «Helse og sykdom» vil gi myndighetene viktig informasjon på en enkel måte slik at de kan sette i gang tiltak som bedrer folkehelsen, forklarer professoren.

Fra og med onsdag 9. oktober vil tilfeldig utvalgte personer i Trøndelag motta en SMS hvor de blir bedt om å svare på en kort spørreundersøkelse. Det vil ta ca. 5 minutter å svare.

– Vi håper så mange som mulig velger å svare. Det er vår fremtidige helse det gjelder, og alle bidrag er kjempeviktige! understreker professor Gram.

Sprakk i 2.omgang

mandag 08:22

Feirer 40 år med 4H

Kultur Det er i år 40 år siden Gravvik 4H ble stiftet. Lørdag 26. oktober er det tid for årets høstfest hvor de 15 medlemmene i klubben stiller ut sine 4H-prosjekt for å vise hva de har... mandag 13:30

Rørvik sikret andreplassen på tabellen

Sport Rørvik avsluttet sesongen med uavgjort mot Charlottenlund på bortebane søndag. Første spillemål kom etter bare åtte minutter og var signert Kenneth Indergård og det sto 0-1 i... søndag 23:28

Inntok sentralen med pop up-salg

Helg Pop up-salg av klær er noe nytt på Kolvereid, men lørdag strømmet folk til Nærøyfrivilligsentral for å handle brukte klær. søndag 14:00