Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

I dag minnes det som skjedde på Utøya og i Regjeringskvartalet over hele landet. Foto: Paal Sørensen, wikimedia commons

Kirkeklokkene slår for 22. juli

I dag er det 10 år siden terrorangrepet mot Utøya og regjeringskvartalet. Det blir markert over hele landet - også i Rørvik hvor det inviteres til markering i kirka i tillegg til at kirkeklokkene skal slå over hele landet.

Nyheter · Publisert 07:23, 22 jul 2021

I alt var det 77 liv som gikk tapt denne dagen for ti år siden. Også Nærøysund ble direkte berørt. Fire ungdommer herfra var tilstede på Utøya. De kom fra de med livet i behold, men må leve med det som skjedde. Lene Maria Bergum fra Namsos har røtter og familie i Nærøysund. Hun ble drept.

– Vi ble alle berørt av det som skjedde denne dagen. Det er klart det var en hendelse som rystet hele landet. Det var et angrep på Norge og på demokratiet, sier ordfører Amund Hellesø og legger til at de som opplevde dette på nært hold har levd med dette og måttet takle det på ulikt vis. Alle har sin historie som er forskjellig fra alle andre sin.

Nærøysund kommune inviterer til en markering i kirka i dag.

– Jeg kommer til å si noen ord om hvordan vi håndterte det som skjedde, hvordan er situasjonen nå både i Norge og i Nærøysund? Hva har vi lært og hva må vi jobbe videre med? sier ordfører Amund Hellesø og legger til at det blir musikalske innslag under veis. Det vil også bli innslag fra AUF samt fra Nærøysund ungdomsråd.

– Etter markeringen i kirka går vi til bautaen i parken, hvor det blir lagt ned roser, sier han og forteller at det hele avsluttes i parken.

I tillegg til dette skal dagen markeres med at kirkeklokkene skal ringe fra alle kirker i landet mellom klokka 12.00 og 12.05.

– Vi oppfordrer folk til å være ute i god tid både for registrering og slik at man skal ha funnet roen til kirkeklokkene skal ringe, sier ordføreren og legger til at dette er et arrangement som er åpent for alle som ønsker å komme.

På fremsiden nå