Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Ordfører i Nærøy kommune, Steinar Aspli var fornøyd etter å ha tatt det første «spadetaket».

– Kjempespennende å komme i gang

På torsdag ble første spadetak i byggingen av den nye skolen på Kolvereid. Aktørene er fornøyde med å komme i gang med prosjektet.

Nyheter · Publisert 09:36, 6 jul 2018

I januar i året 2015 brant Kolvereid barneskole ned til grunnen. Årene etter har elevene på barneskolenivå holdt til i den gamle ungdomsskolen som har stått i en mannsalder. Forholdene der har ikke vært optimale siden det er et gammelt bygg, som har en del mangler.

Endelig i gang

Torsdag den 5. juli ble arbeidet med å bygge den nye skolen, som også skal romme folkebiblioteket, satt i gang. Man har kunnet se at det skulle skje noe der den siste måneden. Det er fordi entrepenørene har rigget seg opp til prosjektstart en stund. Ordfører i Nærøy kommune, Steinar Aspli var den som fikk æren av å ta det første offisielle spadetaket. Riktignok med en gravemaskin.

– I dag er det en fin dag å starte på. Strålende sol og fin temperatur. Det har vært mye å gjøre for å kunne lage et best mulig skolebygg til barna. Nå er det på plass og bygginga kan starte, sier Aspli.

Slik planene er utarbeidet så blir det nye skolebygget liggende mellom den nye ungdomsskolen og Nærøyhallen. Det medfører at noe av utearealet på ungdomsskolen må graves opp.

– Slik plasseringen er så vil den asfalterte håndballbanen gå med i bygginga. Men det skal være fokus på gjenbruk. Så det som er mulig å bruke igjen etter gravinga vil bli brukt på nytt, sier teknisk sjef i Nærøy kommune Håvard Hernes.

Lokal arbeidskraft

I bygginga så prøver de å bruke så mange lokale entrepenører som mulig.

– På de områdene det er mulig så har vi lokale entrepenører. Når det kommer til rørleggere så skal Comfort Kolvereid/Rørvik brukes. Paulsen Maskin er med. Hovedentrepenør er Byggingeniør Einar Olsen AS fra Namsos, sier Hernes.

Starten av 2020 er målet

Det vil bli en del anleggstrafikk og lyd fra området under prosessen.

– Det kan bli en del bråk for folket i umiddelbar nærhet. Men det skal være ferdig tidlig i 2020. Ny skole må vi ha for barna i kommunen. Og det tror jeg folk kan tåle litt bråk over, sier Aspli.

– Slik det er forespeilet så skal det stå ferdig 1. februar 2020. Om det blir å ta det i bruk fra dag en er usikkert. Det kommer ann på hvor mye tid det trengs for å flytte elever, utstyr og slikt. Men februar 2020 skal muligheten for å flytte inn være der, sier Hernes.

Flere endringer i vente

Det gamle ungdomsskolebygget på Kolvereid, som de aller fleste fra Nærøy har vært innom skal etter planene rives etter hvert.

– Det er et gammelt bygg som ikke er kjempefint å se på. Planene vi har der er at det etterhvert skal rives for så å ordne en park på området der den står i dag. Med den nye skolen som byggingen startet opp idag så blir det lite uteareal for skoleeleven. Derfor skal det gamle bygget rives, slik at det blir et fint uteareal for elevene og Kolvereids befolkning generelt, sier Aspli.

En annen som er kjempefornøyd med oppstarten er oppvekst og kultursjef i Nærøy kommune, Kirsti Sandnes Fjær.

– Jeg er veldig glad for at man har kommet i gang. Man ventet litt med prosjektstart til skolene var ferdige til sommeren. Slik at det går effektivt for seg når man først har startet. Alle er glade for at det blir ny skole. Den gamle ungdomsskolen som er blitt brukt etter at Kolvereid skole brant ned, er ikke god nok, sier Fjær.

Sikkerheten er viktig

Minuset under byggeprosessen handler om plass ifølge Fjær.

– Det blir veldig trangt rundt skolen under byggeprosessen. Det blir en periode med lite uteareal for elevene. Noe som er viktig å ha fokus på, er å sette opp godt med gjerder som ikke er lette å komme seg gjennom. Noen elever kan prøve å komme seg inn på anleggsområdet. Derfor er det viktig at det gjøres en god jobb når det kommer til sikring av området. Men alt i alt er det kjempeartig at bygginga av den nye skolen har kommet i gang, sier Fjær.

Stolt bilutleier med god vekst

Namdal Bilutleie opplever god vekst, og er kåret til årets Gazelle fra Hertz Norge. Fredrik Nyström, som er ansvarlig for bilutleie i Rørvik mener det sterke næringslivet i Ytre... torsdag 13:11

Ønsker at kommunen skal ta over gatelysene

Rundt om i Nærøy kommune driftes gatelys av ungdomslag, lyslag og andre lag og foreninger. Nå vil Arbeiderpartiet i Nærøy at kommunen skal ta over lysene og driften av de. torsdag 12:11

Vil lose ungdom på veien videre

30. juli startet Malin Holm Gangstø sin funksjon som ungdomslos. Hun ønsker å opprette kontakt med bindalsungdom i alderen 16-23 år for å bli kjent, og kunne være en støttespiller... torsdag 09:10
Her kan du lese alt om Sopin 2018
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Fagleder

Se annonsen her

Marine Harvest:
Driftsteknikere

Se annonsen her

Politilogg
Flo og fjære