Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

– Det skal rett opp på veggen, lovet prisvinneren da han fikk overrakt det synlige beviset på at han er blitt kåret til Årets navn av Ytringens lesere. Bildet er tatt av Torger Ramfjord og ble overlevert av redaktør Lillian Lyngstad.

Kjetil ble Årets navn 2019

Over 1.400 stemmer kom inn under avstemningen av Årets Navn, og ganske tidlig var det et navn som pekte seg ut. Historien til Kjetil Rønning har gjort et dypt inntrykk på mange, og stemmene har kommet fra hele distriktet.

Nyheter · Publisert 11:02, 10 feb 2020

Det er torsdag ettermiddag, og ute på Laukvika Gård har folk strømmet til for å være med på den ukentlige middagen og påfølgende dugnadsøkt. Ekstra mange er det denne gang, for jungeltelegrafen om at prisen for Årets Navn skal deles ut nettopp her har tydeligvis spredt seg.

En svært overrasket prisvinner, Kjetil Rønning, fikk på direktesendt innslag vite at han var den som hadde fått flest stemmer.

– Det kom veldig overrumplende og uventet, sier en glad og rørt Rønning.

Positive tilbakemeldinger

Kjetil Rønnings kamp mot bygdedyret har beveget mange i distriktet, og tydeligvis har hans historie truffet en nerve som har engasjert. Selv angrer han ikke en dag på at han sto frem.

– Det har bare vært positive tilbakemeldinger å få etter at jeg fortalte historien i lokalavisa, og det har også blitt stille rundt de ryktene som gikk. Ungene har også fått det roligere på skolen, og det var også noe av målet mitt. Det å spre usanne rykter om en person rammer også de som er de nærmeste, og i mitt tilfelle var det blant andre ungene som fikk merke det, sier Rønning.

Livet går den rette veien steg for steg, og nå håper han å komme tilbake til arbeidslivet etter hvert. I mens fylles dagene opp med frivillig arbeid på Laukvika Gård, hvor han også sitter i styret.

– Det betyr vanvittig mye for meg å være her på gården. Her får jeg brukt meg, og jeg får være en del av miljøet her. Når jeg kommer borte i krysset hvor jeg tar av mot gården så senkes skuldrene, og det er så godt. Her kan jeg være meg selv fullt ut, sier prisvinneren som benytter anledningen til å takke alle som har gitt stemme til han.

Viktig mann på gården

Veronica Johansen, leder på Laukvika Gård, er glad og stolt på Rønning sine vegne.

– Han er en humørspreder til tusen. Alltid en spøk på lur, og han er omgjengelig og arbeidsvillig. Rett og slett en kjernekar å ha med på laget.

Johansen mener også at Rønning er et levende bevis på at Laukvika Gård er et godt tiltak, og at han ved sin
åpenhet har blitt en godt eksempel på at man kan reise seg igjen.

– Den største jobben med å reise seg er du nødt til å gjøre selv, og det har Kjetil bevist både for seg selv og andre. Han har forstått hva som skal til for å komme seg på fote, og det er sterkt å se.

1.400 stemmer

1.188 stemte via Facebook, og i tillegg kom det inn mange på teksmelding, e-post og innringninger. Til sammen var det litt over 1.400 som avgav sin mening. Kjetil Rønning fikk litt over 20 prosent av stemmene, og det betyr at hver femte stemme gikk til han.

– Jeg er stolt av pappaen min! sier Sandra Elise (10) der hun holder godt rundt han.

Skuffet over å måtte avlyse

Sport Badminton gruppa i Kolvereid idrettslag er skuffet over å måtte avlyse Knut Liland cup. onsdag 11:48

14. juli: Får ferjehjelp med mannskap fra Nærøysund

Nyheter Vi hører om ferjekaos på en del samband nord for oss, men nå får ihvertfall et av stedene hjelp. BF "Fosen" passerte i Nærøysundet mandag kveld på tur nordover for å avhjelpe... tirsdag 08:03

Endrer arbeidsmetode for kommunebudsjettet

Nyheter 20. august står et ekstraordinært kommunestyremøte på agendaen i Bindal. Da inviteres kommunestyrerepresentanter, hovedtillitsvalgte og lederforum til budsjettdugnad i hallen ved... mandag 13:19
Smånytt

Kontroll til sjøs

Notis 15. juli: Politiet har gjennomført patrulje til sjøs og kontrollert sju båter og 15 personer ombord i disse. Ingen overtredelser avdekket. Det melder politiet på sosiale medier. onsdag 12:18

Fikk forelegg

Notis 13. juli: Det ble gjennomført en laserkontroll på Kjelleidet i Bindal i mandag. Et forelegg ble utstedt. mandag 15:33
Kommentar

Hvor ble engasjementet av?

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 13:33

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06