Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Mange av elevene ved voksenopplæringen har aldri opplevd et demokratisk valg. Det fikk de være med på på valgdagen i sitt nye hjemland.

Kommer fra land med diktatur - fikk lære om demokrati

Elever fra voksenopplæringa i Nærøysund fikk på selveste valgdagen en innføring i hvordan et land med demokrati gjennomfører sitt valg av regjering.

Nyheter · Publisert 14:57, 13 sep 2021

- Mange her kommer fra land med diktatur og har aldri opplevd demokrati, så dette er noe helt nytt for dem, sier lærer Ørjan Kvaløy, som sammen med Monica Duun Ulsund viste elevene rundt i valglokalet som en del av undervisningen. Den gruppa som var innom først hadde elever fra seks land - Syria, Tyrkia, Kongo, Eritrea, Philippinene og Thailand. De syntes det var interessant å se hvordan man stemmer i sitt nye hjemland. Selv kan de ikke stemme nå fordi de ikke er norske statsborgere, men mange av dem vil kunne gjøre det ved kommune og fylkestingsvalget om to år.

Det var for øvrig jevnt tilsig av folk som skulle stemme i formiddagstimene i dag.

Ingrid Anna Bråteng, Helen Lauten, Kari Tormo Finvik, Arnold Båfjord, Lisbeth Kvarsvik, Elisabeth Galde og Rannveig Hanssen utgjorde stemmestyre på Kolvereid.

På fremsiden nå