Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Kommuneoverlegen ber alle som har vært i Oslo-området om å teste seg

Som følge av utbruddet av den muterte utgaven av koronaviruset på Østlandet ber Nærøysund kommune nå alle som selv har vært i eller har hatt besøk av personer fra de aktuelle kommunene om å teste seg.

Nyheter · Publisert 08:47, 24 jan 2021

I dag har helseminister Bent Høie gått ut med de strengeste restriksjoner siden 12. mars. Dette gjelder for ti kommuner i Oslo-området fra klokken 12 i dag. Disse skal i første omgang gjelde fram til 31. januar. Tiltakene kommer etter utbrudd av det muterte viruset i Follo.

På grunn av utbruddet av den muterte utgaven av koronaviruset på Østlandet ber Nærøysund kommune nå alle som selv har vært i eller har hatt besøk av personer fra de aktuelle kommunene om å teste seg.

Dette gjelder alle som har kommet til Nærøysund fra de aktuelle kommunene de siste ti dager, eller som har besøk av personer fra dette området i samme periode.

- Det er ønskelig at de som har hatt kontakt med disse områdene tester seg ved ankomst Nærøysund, samt sju dager etter ankomst. Bestilling av test kan gjøres gjennom Nærøysund kommunes nettside, skriver kommunen på sine nettsider.

- Samtidig ber vi alle som har kommet fra disse kommunene eller har hatt besøk derfra om å begrense sosial kontakt til et minimum i tiden framover.

Det er viktig at anmodningen følges opp for å unngå spredning av det muterte viruset lokalt i Nærøysund, understrekes det.

I en melding til elever, foresatte og ansatte ved YNVS skriver rektor Anita Frelsøy: "Hvis dere de siste 14 dagene har besøkt eller vært i kontakt med noen fra kommunene Nedre Follo, Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler, ber kommuneoverlegen dere være hjemme til situasjonen har roet seg, motta digital undervisning og om å koronateste dere. Det gjelder ikke for de av dere hybelelever som allerede er her i forbindelse med skolegang og har vært her siden 4. januar. Hvis eventuell test viser at dere ikke er smittet, kommer dere på skolen. "

På fremsiden nå

Nye krav til veiing av fisk

Næring lørdag 09:30
Ytring - les folkets meninger
Fiskeri & havbruk
Kjentfolk

Lene-Marie og Mathilda 12 år

Kjentfolk fredag 11:07

Selda H. Finnehaug 5 år!

Kjentfolk fredag 11:01
Rett fra levra