Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Et populært innslag var at de fikk prøve ut overlevelsesdrakter. De hoppet i tur og orden ut i det kalde vannet.

Lærte havbruket å kjenne på jenteleir

Årets marine jenteleir gikk av stabelen forrige uke. Ungdomsskolejenter fra hele Namdalen var med for å lære mer om havbruksnæringen i Ytre Namdal.

Nyheter · Publisert 18:00, 7 okt 2019

Prosjektet er et samarbeid mellom YNVS, Val vgs., Opplæringskontoret for fiskerifag (OFNT) og flere sjømatbedrifter i Ytre Namdal.

– Det er et ledd i å få flere jenter til å kanskje tenke seg mot den blå næringen når de skal stake ut veien videre innen skole og yrkesvei. Det er artig å kunne vise fram næringen til de unge jentene. Og kanskje hjelpe de til å finne en vei videre. Mange ungdommer vet ikke alltid så mye om den blå næringen, derfor er prosjekt som dette viktig for å skape forståelse, sier Gøril Rasmussen fra OFNT.

Ny kunnskap

I årets leir er det 12 jenter fra ulike ungdomsskoler i Namdalen som deltar. Noen fra Flatanger, Høylandet, Overhalla, Rørvik og flere andre steder.

– Det er artig å kunne lære noe nytt. Spesielt om en næring man ikke viste så mye om fra før. Det hele er mye mer komplisert og sammensatt enn det vi først trodde. Det er mye som skal fungere på samme tid for at ting skal gå som man vil. Det er veldig mange selskaper og mennesker som er delaktig i fisken som etter hvert blir middag. Det er mye mer enn hva man tror. Noe som er veldig interessant, sier deltagerne Hanne Marie Tyldum Ribbsskog og Beatrice Ulsund.

Innholdsrik leir

De hadde et tettpakket program de fulgte under jenteleiren. Basen hadde de på Val. Der fikk de et innblikk i studiemuligheter. Overlevelsesdrakt ble også prøvd ut av en del. Salmonor sin lokalitet på Bondøya ble besøkt også var de innom YNVS og tilberedte et laksemåltid. Mye variert for jentene å prøve ut. Og kanskje har noen av dem fått nye tanker om hva de skal bli når de skal ut på jobbmarkedet. Det var over førti søkere til jenteleiren. Elevene kom i hovedsak fra 10. klasse. Men det er åpent for elever fra 9. klasse også.

Sprakk i 2.omgang

mandag 08:22

Feirer 40 år med 4H

Kultur Det er i år 40 år siden Gravvik 4H ble stiftet. Lørdag 26. oktober er det tid for årets høstfest hvor de 15 medlemmene i klubben stiller ut sine 4H-prosjekt for å vise hva de har... mandag 13:30

Rørvik sikret andreplassen på tabellen

Sport Rørvik avsluttet sesongen med uavgjort mot Charlottenlund på bortebane søndag. Første spillemål kom etter bare åtte minutter og var signert Kenneth Indergård og det sto 0-1 i... søndag 23:28

Inntok sentralen med pop up-salg

Helg Pop up-salg av klær er noe nytt på Kolvereid, men lørdag strømmet folk til Nærøyfrivilligsentral for å handle brukte klær. søndag 14:00