Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Formannskapet i Nærøysund kommune har vedtatt en økonomisk tiltakspakke på ti punkter. Fra venstre Anette Laugen (Sp), Marit Dille (H), Tordis Fjær Solbakk (V), Espen Lauritzen (Sp), Amund Hellesø (Ap), Terje Settenøy (Frp), Thor Lanesskog (KrF), Ingunn Lysø (Ap) og Mildrid Finnehaug (Ap).

Lanserer en økonomisk tiltakspakke på ti punkt

Formannskapet i Nærøysund kommune har vedtatt en tiltakspakke som skal bedre situasjonen for både innbyggere og lokalt næringsliv i forbindelse koronaepidemien, og svarer med det på flere av punktene som Namdalskysten næringforening har etterspurt.

Nyheter · Publisert 18:58, 8 apr 2020

Det var et enstemmig formannskap som onsdag i påskeuka vedtok de ti punktene i tiltakspakken som skal bidra til å lette på de utfordringene både privatpersoner og næringsliv har fått som følge av situasjonen rundt koronautbruddet.

LES OGSÅ: Vil fjerne eiendomsskatt på næring resten av året


– Situasjonen har medført stor usikkerhet rundt både enkeltpersoners private økonomi og økonomien til lokale bedrifter. Det er derfor viktig at kommunen som offentlig aktør bidrar så langt det er mulig til å hjelpe alle de som nå står i en vanskelig situasjon, sier ordfører i Nærøysund Amund Hellesø i en pressemelding.

– Det er viktig at vi legger vekt på at vi skal behandle saker raskt, og ha en plan klar for hvordan vi skal sikre en best mulig bruk av de statlige og fylkeskommunale tiltakspakkene.

Ingen økte kostnader

Tiltakspakken omfatter blant annet muligheter for utsette betalingsfrist på kommunale avgifter og få avdragsfrihet på kommunale startlån.

Den innebærer også at kommunen skal opprettholde vedtak om både tilskudd til kulturarrangement og at planlagte prosjekter i kommunal regi skal gjennomføres som planlagt. Det legges dessuten opp til at allerede planlagte prosjekter og innkjøp kan framskyndes for å gi snarlige inntekter til lokale og regionale aktører. Kommunen vil også betale sine regninger til lokale firma så raskt som mulig og ikke vente til forfallsdato

– Tiltakspakken medfører i utgangspunktet ikke økte utgifter for kommunen, vi vil bare forskyve på en del prosjekter samt på noen utgifter og inntekter, sier ordføreren.

Skal gjennomføre alle planlagte investeringer

Nærøysund kommune er en stor oppdragsgiver og har i økonomiplanen og årsbudsjettet vedtatt omfattende investeringer. Totalt er det i budsjettet satt av rundt 305 millioner kroner til investeringer i 2020. Tiltakspakken gjør det enda viktigere at disse investeringene blir gjennomført slik at lokale og regionale leverandører og entreprenører får oppdrag i en utfordrende tid.

Vedtaket i formannskapet ble gjort onsdag ettermiddag og rett over påske vil kommuneadministrasjonen starte arbeidet med å forberede de ulike tiltakene og iverksette dem. Kommunen ønsker å legge til rette for at innbyggernes livssituasjon og næringslivets virksomhet blir minst mulig rammet av koronatiltakene.

Tiltakspakken:

Dette er de ti punktene i tiltakspakken vedtatt av formannskapet i Nærøysund 8. april:

1. Utsettelse/Forlenget frist på betaling av kommunale avgifter skal innvilges ved forespørsel. Gjelder både privatpersoner og næringsdrivende.

2. Kommunen gir mulighet for avdragsfrihet i inntil 6 mnd. på kommunale startlån.

3. Alle planlagte kulturarrangementer som har fått tilsagn om støtte får tilskudd utbetalt selv om arrangementet er avlyst.

4. Kommunen skal betale sine regninger til lokale firma, så raskt som mulig, ikke vente til forfallsdato.

5. Sørger for at alle påbegynte kommunale prosjekter går som planlagt så langt det lar seg gjøre.

6. Kommunen skal så langt det er mulig fremskynde prosjekter som kan stimulere lokalt næringsliv basert på god dialog med næringslivet.

7. Kommunen skal så langt det er mulig framskynde planlagte innkjøp for å styrke lokalt næringsliv.

8. Kommunen skal prioritere byggesaker, plansaker osv. som stimulerer lokalt næringsliv.

9. Kommunen skal aktivt så raskt som mulig ta kontakt med fylkeskommunen og stille garantier for kommunens andel i bredbåndsprosjekter som kan finansieres i felleskap med fylke/stat.

10. Alle bedrifter skal få tilgang på kommunal rådgiving/hjelp til å benytte seg av statlige støtteordninger.

Formannskapet vil fortløpende vurdere nye/endrede tiltak for å bidra til å bedre innbyggerne og næringslivets situasjon

Fiskeri & havbruk

Fikk nettbrett i gave

torsdag 21:26

Vil få flere ut i naturen

Helg Trosopplæringen i Ytre Namdal ønsker at folk skal gå turer i nærmiljøet. Nå har de ordnet sporløyper rundt om i Nærøysund kommune for å få til nettopp det. lørdag 17:30

Panteinntektene er viktige for idrettslagene

Helg I fjor samlet Kolvereid IL inn pant for nesten 70 000 kroner. Nå opplever de svikt i inntekter på grunn av korona. lørdag 13:30
Smånytt

«Kronprins Haakon»

Notis Vi har fått inn flere bilder av denne flotte skuta. På dette bildet passerer den Dolmsundet. FF «Kronprins Haakon» er et norsk forskningsskip som overvåker ressurser, miljø- og... fredag 08:20

Kontroll på Lauga

Notis 25. mai: Politiet i Ytre Namdal har i kveld hatt laserkontroll i 60-sone på Lauga. - Strålende sol og ingen kjørte for fort, melder politiet på sin facebookside. mandag 23:09
Kommentar

Ute av syne, ute av sinn

Kommentar I lenge tid har enkelte kjempet for at det ikke skal komme vindkraftpark på Ytre Vikna, og et av argumentene som har gått igjen er hensyn til fuglelivet. Med lenker til ulike... onsdag 09:22

Ikke kast stein på lærerne

Kommentar torsdag 22:49