Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Nå kan bindalingene besøke sine eldre slektninger igjen.

Letter på besøksreglene

Bindal kommune melder på sin facebookside at nå åpnes det for besøk på sykehjemmet og bofellesskapet. Men det er ikke fritt fram, for besøkene er underlagt regler. Idrettshallene åpnes også for aktiviteter som ikke inkluderer idrett.

Nyheter · Publisert 14:28, 15 mai 2020

Bindal sykehjem og bofellesskapene har vært stengt for besøk i to måneder nå. Nå åpnes dørene igjen etter, men reglene må følges.

– Covid-19-pandemien er ikke over. Derfor har vi laget noen regler for hvordan besøk skal gjennomføres. Dersom smittesituasjonen skulle endre seg, kan det komme innskrenkninger igjen. Vi ber om forståelse for at det fremdeles er nødvendig med restriksjoner, oppfordres det fra Bindal kommune.

Nærmeste familie

Det er bare nærmeste familie som får komme på besøk, men det kan gjøres unntak for andre personer dersom beboer ikke har nær familie. Som nærmeste familie regnes foreldre, ektefelle, samboer, søsken, barn, svigerbarn, barnebarn, oldebarn.

Alle besøkende må være friske, og ikke ha luftveisinfeksjon, feber eller magesmerter. Unntak kan gis ved kritisk sykdom.

I utgangspunktet kan hver beboer ha ett besøk av nærmeste familie i uka. Besøket kan vare i én time. Dette er for å sikre rettferdig fordeling for alle beboere, og samtidig ivareta smittevern. I bofellesskapene kan besøk gjennomføres ute eller i beboers leilighet etter nærmere avtale. Besøk og oppmøtested avtales med avdelingslederen, og helst dagen i forveien.

Besøksprotokoll og håndhygiene

Alle må skrive seg inn i en besøksprotokoll. Besøksprotokoll er viktig i tilfelle det blir behov for smittesporing. Denne slettes etter ti dager. Besøkende skal utføre håndhygiene ved ankomst, og holde minst én meter avstand til andre. Holdes to meters avstand unngås det å bli defineret som nærkontakt.

Besøket skal fortrinnsvis foregå utendørs når været tillater det. Skal besøket foregå innendørs, vil dere bli vist til hvilket rom dere skal være på. Alle overflater og kontaktpunkter i besøksrom blir rengjort før og etter besøk.

Dersom beboer har påvist Covid 19, er det egne regler for besøk. Etter avtale med avdelingsleder kan brukere ha pårørende som ivaretar praktiske funksjoner i bolig eller overfor bruker. Ingen med influensasymptomer eller smitte får komme på besøk.

Åpner idrettshallene

Fra 18. mai vil Bindal kommune også åpne idrettshallene på Bindalseidet og Terråk for kor, korps og møter. Dette skjer etter gjeldende smittevernregler.

7. mai ble det tillatt med offentlige arrangementer med 50 personer. Avstandsregelen på minst en meter gjelder og det må være en ansvarlig arrangør som står bak.

Fra 1. juni tas det sikte på å gjøre nye endringer:

Serveringssteder som ikke selger mat kan åpne, så lenge de kan holde regelen om avstand på minst én meter. Det skal stilles krav i forskrift om sitteplasser og bordservering. Fornøyelsesparker kan åpne. Det åpnes for organisert svømming, inkludert skolesvømming. Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet utarbeider nye fritidsreiseråd senest 15. mai.

Fiskeri & havbruk

Fire fikk bot

onsdag 11:00

Fra vrak til utstillingsglans

Helg Det er 20. mars og året et 1943. Tre tyske jagerfly er på vei over Vikna da det ene plutselig faller ut av formasjon. Noe er galt. Om bord sitter 21-åringen Günther Seraphim.... torsdag 15:21

En av to ledere er på plass

Sport For en måned siden så det mørkt ut for Kolvereid idrettslag, da de sto uten kandidater til ledervervet. Men med Stig Tommy Jenssen på plass, så kan idretten fortsette i Norges... torsdag 08:27
Smånytt

Åpner dørene til Nubdalseng gård

Notis 4. juni: Hver sommer inviterer Nubdalseng gård til Søndagskaffe og i år er intet unntak. Fra og med førstkommende søndag, 7. juni, blir det mulighet til å legge søndagsturen til... torsdag 13:54

«Kronprins Haakon»

Notis Vi har fått inn flere bilder av denne flotte skuta. På dette bildet passerer den Dolmsundet. FF «Kronprins Haakon» er et norsk forskningsskip som overvåker ressurser, miljø- og... fredag 08:20
Kommentar

Tar vi godt nok vare på gründerne?

Kommentar I den senere tid har jeg hatt samtaler med ulike gründere. Folk som er villig til å satse tid og krefter på å skape egen arbeidsplass, men som ofte får jantelov og andre uskrevne... tirsdag 11:05

Ute av syne, ute av sinn

Kommentar I lenge tid har enkelte kjempet for at det ikke skal komme vindkraftpark på Ytre Vikna, og et av argumentene som har gått igjen er hensyn til fuglelivet. Med lenker til ulike... onsdag 09:22