Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Løpende oppdatering om Koronavirus

Vi holder deg oppdaterte på den siste utviklingen av koronavirus i ytterdistriktet. Her er oversikten over antall smittede, avlyste arrangementer og stengte kontorer samt at vi oppdaterer med nyheter fortløpende. Har du en oppdatering som du ser mangler, send SMS til 90917353.

Nyheter · Publisert 08:05, 25 mar 2020

Antall smittede i Nærøysund: 0
Antall smittede på Leka: 0
Antall smittede i Bindal: 0

Smittede i Trøndelag: 377
Smittede i Nordland: 76
Smittede i Norge: 6.231*
Døde i Norge: 109

Tallene er sist oppdatert fredag 10.april 12:44
*) FHI sier det er flere smittede i Norge enn tallene viser. Mørketallene kan være store, fordi mange ikke testes. Nå er det kun alvorlig syke med symptomer, og viktige yrkesgrupper, som testes.

Avlyste arrangementer

Vårkonsert Vonheim ungdomshus 19. april.

«Tidenes 30 årslag» med Mixdur, 24. og 25. april.

Kystbymessa 1. - 3. mai.

Ytterhålvitja episode 3, 30. april, 1. mai, 2. mai, 7. mai og 8. mai - utsatt på ubestemt tid.

Berørte kontorer, skoler eller bedrifter

Alle barnehager, skoler og videregående skoler er stengt.

Kirken avlyser alle gudtjenester, men gjennomfører begravelser, vigsler med restriksjoner.

Kirkekontoret er stengt.

Helsestasjoner stengt.

Ytre Namdal tannklinikk kun tilgjengelig på telefon.

Nærøy og Vikna lensmannskontor er lukket. Tilgjengelig på telefon.

Private virksomheter

Widerøe har redusert åpningstider på grunn av midlertidig reduksjon av flyruter og er bare til stede i et par timer i tiden rundt flyavgangene.

Lauritz Plass (torsdag - mandag).

Holand Sport på Rørvik er stengt.

Aktører innen frisører, treningssentre, massasje, tatovering og hudpleie er stengt.

Sparebank 1 Midt-Norge på Rørvik - kun forhåndsavtaler.

New Venezia på Kolvereid har kun take away og utkjøring.

Best-stasjonen på Rørvik er stengt.

Rederiet Pub og Bar.

Candy Storkiosk på Rørvik.

Til Bords på Kolvereid.

Annet

Kystmuseet Norveg har stengt lørdagskafeen inntil videre.

Kolvereid Kino og Bygdekino på Austafjord har ingen visninger i mars.

All idrettsaktivitet er avlyst og hallene stengt.

Siste nytt:

09.04 - 23:49: Coronakrisen vil utløse den verste økonomiske krisen siden den økonomiske depresjonen på 1930-tallet, tror Det internasjonale pengefondet (IMF). – Det er tydelig at vi ha gått inn i en resesjon, sa IMF-sjef Kristalina Georgieva torsdag på en pressekonferanse som foregikk på internett og advarte om at denne økonomiske krisen kan bli enda verre enn finanskrisen i 2008.

07.04 - 19:12: Regjeringen har besluttet å gjøre syv konkrete endringer i videre tiltak. Den 20. april åpner landets barnehager, og 27. april skal elever i 1. til 4. klasse tilbake på skolen. Ambisjonen er at alle elever skal tilbake på skolen på en eller annen måte før sommeren.

Videre den 27. april vil regjeringen gjenåpne videregående skole for elever på VG3 som følger yrkesfaglig løp i skole og yrkesfagelever på VG2, dersom det kan gjøres på en smittevernfaglig forsvarlig måte, og samme dag vil universiteter, høyskoler og fagskoler åpner for noen studenter og ansatte.

Den 27. april kan helsefaglige virksomheter med en-til-en-kontakt, som fysioterapeuter og psykologer, gjenoppta behandling under forutsetning av at det utarbeides en bransjestandard for smittevern, og samme dag kan frisører og virksomheter som er stengt av smittevernhensyn, åpnes igjen om de oppfyller krav om smitteverntiltak.

20. april oppheves forbudet mot å overnatte på hytta. Reglene for idrett- og kulturarrangementer gjelder frem til den 15. juni.

05.04 - 07:38: 3.700 personer, nesten 5 prosent av Tromsøs befolkning, er testet for coronaviruset. Det er den høyeste andelen i landet, ifølge Nordlys. På landsbasis er snittet for antall testede på 1,6 prosent ifølge avisa.

04.04 - 08:15: Politiet i Agder har natt til lørdag måttet avslutte flere privatfester hvor deltakerne ikke overholdt myndighetenes oppfordring om å unngå sammenkomster.

03.04 - 15:06: – Regjeringen vil gi 1 milliard kroner til barnehager og SFO, for å kompensere for at foreldre slipper å betale for tilbudet mens det er coronastengt, sier Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Barnehager og SFO er inntil videre stengt i perioden 13. mars til og med 13. april.

03.04 - 15:04: - Vi snart kan komme dit hvor vi er vel så bekymret over de økonomiske konsekvensene av nedstengningen av Norge, som av helsesituasjonen knyttet til coronaviruset, sier Frp-nestleder Sylvi Listhaug i en kommentar.

03:04 - 07:09: En frisør på Majorstuen i Oslo fikk 20.000 i bot etter å ha fortsatt å ta imot kunder, og er den eneste i Norge som er bøtelagt for brudd på forbud om virksomhet etter at regjeringen innførte strenge smitteverntiltak den 12. mars i år, skriver NRK. Ifølge NRK var det flere kunder i lokalet da politiet rykket ut til adressen sent i forrige uke.

03.04 - 07:07: Universitetet i Oslo følger etter universitetene i Trondheim og Bergen og beslutter at ordinær undervisning blir digital ut semesteret. Det opplyser Universitas natt til fredag.

02.04 - 11:49: Regjeringen vil tillate påskeåpne skoler og barnehager, og oppfordrer de til å holde åpent, også i helligdagene hvis det er behov.

– Foreldre som jobber i kritiske samfunnsfunksjoner mens andre tar fri, skal være trygge på at barna deres tas vare på. Andre barn som har det vanskelig, skal også vite at de kan få støtte utenfor hjemmet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V). Det er ikke snakk om et ordinært tilbud eller undervisning, men tilbud om et sted å være i påsken.

02.04 - 09:00: En av fire medlemsbedrifter i Norges Bilbransjeforbund frykter konkurs, viser en ny undersøkelse. Ni av ti bedrifter regner det som aktuelt å permittere folk.

Svikt i etterspørselen rammer alle typer bedrifter uavhengig av størrelse, viser undersøkelsen som er gjennomført av Norges Bilbransjeforbund (NBF).

01.04 - 21:12: Leka kommune skal sørge for å ha et omsorgstilbud for barnehagebarn og skoleelever under 12 år for nøkkelpersonell innen kritiske samfunnsfunksjoner. Det er også et tilbud for barn og elever med særlige omsorgsbehov. Dette gjelder i den perioden barnehagene og skolene er stengt. Omsorgstilbudet gjelder kun der hvor begge foreldre er å anse som kritisk personell, eller arbeidstaker har foreldreansvaret alene og er omfattet av en av gruppene.

01.04 - 21:08: Nærøysund kommune stenger gjestehavner og campingplasser. Les mer her.

01.04 - 17:01: Folkehelseinstituttet definerer nå at virusutbruddet i Norge er mellom fase 2 og fase 3, og i en oppstart til en utbredt epidemi, opplyser Line Vold.

– Vi er altså i en oppstart til en tidlig epidemi, men det er et stort utbrudd, så det er en epidemi for så vidt, sa Vold, som er avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

31.03 - 18:29: Bindal kommune har oppdatert sine karantenebestemmelser. Disse finner du her

31.03 - 10:41: Milliardstøtte til studentene, kontantstøtte for coronarammede bedrifter og en milliard til nye samferdselsprosjekter er noen av tiltakene i regjeringens nye krisepakke. Kompensasjonsordningen for små og mellomstore bedrifter skal legges frem for Stortinget 3. april.

31.03 - 07:25: Forhandlingene i Stortingets finanskomité om den såkalte tredje coronavirus-krisepakken er rundt klokken 02 natt til tirsdag avsluttet, får VG opplyst. Da var regjeringspartiene og opposisjonspartiene Sp, Frp, Ap og SV kommet til enighet. Detaljene i avtalen blir først lagt frem tirsdag morgen

31.03 - 07:23: Utlendingsdirektoratet (UDI) har avlyst alle asylintervjuer, mens Utlendingsnemnda (UNE) nå kun avgjør saker der nemndleder kan fatte vedtak på egen hånd. Så langt i år har 496 søkt asyl i Norge i år. De som kommer nå blir alle sendt rett til Ankomstsenter Østfold i 14 dagers karantene.

30.03 - 09:40: Linn Herning i organisasjonen For Velferdsstaten har tatt til orde for at fordelene med de strenge, inngripende smitteverntiltakene i Norge ikke er verdt konsekvensene.

– Vi må ikke glemme at samfunnet er mer enn helse, og at helse er mer enn korona. De strenge tiltakene må veies opp mot andre konsekvenser, både sosiale, økonomiske og helsemessige, sier Herning i en kommentar til Klassekampen.

Herning påpeker at de som allerede var i en sosial risikogruppe rammes aller hardest av smitteverntiltakene.

– Alle med psykiske helseproblemer, barn i vanskelige familier. Det kan gå så langt at man prioriterer koronarisikogruppa over dem som ikke kan være inne i sin egen leilighet med familien over lang tid, sier Herning.

30.03 - 08:40: Nærøysund kommune og de to frivilligsentralene i kommunen har inngått et samarbeid som skal sikre handlehjelp til innbyggere som er i karantene, isolasjon eller av andre grunner ikke kommer seg ut som følge av koronasituasjonen.

28:03 - 09:46: En mann er pågrepet for skadeverk på Levanger sykehus. Det skjedde timer etter at han ba om hjelp fra helsevesenet som følge av mulig coronasmitte.Mannen i 20-årene skal ha knust en inngangsdør og annet inventar på sykehuset lørdag morgen.

28.03 - 09:45: Fortsatt er ingen påvist smittet i ytterdistriktet, men nabokommunen Brønnøysund i nord, og Høylandet i sør har innbyggere som har fått påvist smitte.

27.03 - 18:38: Helse Nord-Trøndelag sier de har fått urovekkende signaler fra AMK Nord-Trøndelag og ambulansetjenesten om at syke innbyggere venter for lenge med å alarmere når de er blitt syke. AMK og ambulansetjenesten har ifølge helseforetaket merket at oppdragsmengden når det gjelder håndtering av haste- og akutthjelp har gått betydelig ned, men at de pasientene som ber om hjelp er ofte veldig dårlige.

27.03 - 18:35: Folkehelseinstituttet (FHI) samler inn koronadata hver dag. Før påske avgir de en rapport til Helsedepartementet om eventuell effekt av regjeringens tiltak. Helse- og omsorgsdepartementet skal deretter ta påskeuka i bruk for å vurdere FHI-rapporten.

26.03 - 08:22: Dagen før regjeringen bestemte at Norge skal være stengt over påske, mente Folkehelseinstituttet (FHI) at åpning av barnehager og barneskoler burde vurderes, viser dokumenter Dagens Næringsliv har fått innsyn i.

26.03 - 21:51: - Helseforetakene får 6 milliarder kroner ekstra for å dekke ekstra utgifter i forbindelse med virusutbruddet i Norge, melder TV 2.

26.03 - 17:44: På grunn av den pågående Covid-19 pandemien er det bestemt at all ordinær tannbehandling i Bindal skal stanses. Dette gjelder per nå frem til 13. april.

Akuttberedskapen opprettholdes på Brønnøysund tannklinikk. Klinikkens telefonnummer er 95216983.

26.03 - 17:41: Nav Nærøysund opprettet direktenummer til sitt kontor. Telefonnummer for henvendelser til Nav stat (arbeidsavklaringsmidler, trygd o.l.) er 412 71 628, mens telefonnummer for henvendelser til Nav kommune (økonomisk sosialhjelp, bostøtte o.l.) er 458 64 952. Når du ringer disse numrene kommer du til første ledige ansatt i Nav Nærøysund.

26.03 - 17:39: Som følge av myndighetenes vedtak vil alle skolene og barnehagene i Nærøysund kommune fortsatt holde stengt. Inntil videre gjelder det til 13. april.

26.03 - 17:38: Antall og andel som tester positivt på influensa har falt mer enn vanlig, og det kan være et tegn på at smitteverntiltakene også fungerer mot corona.

– Fordi influensa smitter på samme måte som coronavirus, kan influensaovervåking vise noe om hvor godt smittetiltak virker mot corona, sa avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet på torsdagens pressekonferanse skriver VG.

25.03 - 23:18: 90 prosent av de spurte i en undersøkelse sier de unngår sosial omgang med nær familie og venner som følge av coronaviruset. For én uke siden svarte 68 prosent det samme, skriver NRK.

25.03 - 15:55: Totalt 73 089 personer er rapportert testet for coronavirus i Norge per onsdag morgen klokken 09:00 skriver FHI i sin dagsrapport. Ifølge FHI er gjennomsnittsalderen for de første 12 døde 84 år. 237 er nå innlagt på sykehus til behandling.

Ifølge FHIs dagsrapport har totalt 74 coronasmittede personer vært innlagt i intensivenhet, og av dem ligger 61 på intensivenhet i dag. Gjennomsnittsalderen på de som ligger på intensivenhet er 60 år og 77 prosent av dem er menn.

De fordeler seg slik på de ulike aldersgruppene: 0-24 år: 1, 25-49 år: 16, 50-75 år: 44 og 75+: 13.

25.03 - 08:00: I Storbritannia må personer i risikogruppen isolere seg i opptil tre måneder. Eldre og syke mennesker i Norge må også belage seg på at det kan komme strengere smittevernsråd melder VG.

24.03 - 22:08: Nærmere seksti er testet i Nærøysund kommune, men ingen har testet positivt på korona.

24.03 - 22:05: Regjeringen viderefører coronatiltakene til over påske, og har bestemt at en folkemengde ute ikke bør være mer enn fem personer.

24.03 - 15:19: Tirsdag er det 291.000 personer registrert som helt ledige ifølge Nav, skriver E24. Det utgjør 10,4 prosent av arbeidsstyrken. Det er en vekst på 142.000 sammenlignet med tirsdag for en uke siden, og dette er den høyeste arbeidsledigheten i Norge siden 2. verdenskrig.

24.03 - 15:16: Landsskytterstevnet som skulle vært arrangert fra 7. – 14. august avlyses. OL flyttes til 2021.

23.03 - 23:50: Det har gått rykter om at legemiddelet hydroksyklorokin (brukt som malariamedisin) kan virke både forebyggende og mot sykdom ved påvist Covid-19, og det har igjen ført til at norske leger har skrevet ut medisinen til seg selv og sine familier. Rasjoneringen betyr at kun de med blå resept kan få medisinen på apoteket. Steinar Madsen, direktør i Statens legemiddelverk, bekrefter overfor NRK at leger har skrevet ut malariamedisinen.

23.03 - 23:48: I forrige uke forsvant en hel pall med smittevernsutstyr fra et av Bergen kommunes lager. Den antas å være stjålet, og saken er anmeldt til politiet.

– Det er krevende, for vi trenger alt utstyret nå, sier kommunaldirektør Robert Rastad til NRK.

23.03 - 17:25: Bindal kommune opplyser mandag til Brønnøysunds Avis at de nå har testet 50 personer for koronasmitte. - Alle negative. Ingen i isolasjon. Hjemmekarantene for personer med luftveissymptomer og personer som kommer fra utlandet og områder i Norge med høyt smittepress, sier kommuneoverlege Trond Iversen til BA. Bindal har alene testet nesten like mange personer som resten av Sør-Helgeland til sammen.

23.03 - 15:43: I natt kom det en stor last med smittevernutstyr til Helse Sør-Østs sentrallager i Skedsmo. Det sendes nå videre til kommuner over hele landet, og først dit hvor behovet er størst. I lasten er det blant annet en million munnbind, skriver NRK.

23.03 - 14:15: En mann fikk 20.000 kroner i bot etter karantenebrudd. Det var Vest politidistrikt som mandag utstedte et forelegg på 20.000 kroner til en privatperson for brudd på smittevernloven §4.3, skriver de i en pressemelding. Personen er bekreftet smittet med coronaviruset, men brøt den lovpålagte isolasjonen og oppsøkte en fest natt til søndag.

– Vedkommende har blitt orientert om forelegget mandag. Betales ikke boten, risikerer vedkommende fengsel i 40 dager. Vi håper folk skjønner alvoret i situasjonen landet står i og innretter seg etter gjeldende lover, regler og retningslinjer, sier påtaleleder i Vest politidistrikt, Gunnar Fløystad til VG.

23.03 - 13:31: Ifølge AFP har mer enn en milliard mennesker blitt bedt om å holde seg hjemme i mer enn 50 land og områder i verden, mens myndighetene kjemper for å begrense smitte-spredningen.

23.03 - 13:07: Det er 40 mennesker som er innlagt med coronavirus og får respiratorbehandling, ifølge Helsedirektoratets nettsider. Det er en økning på til sammen åtte personer, fra 32 søndag. Av de som får respiratorbehandling er 28 innlagt på sykehus i Helse Sør-Øst, sju i Helse Vest, fire i Helse Midt-Norge og en i Helse-Nord. Per nå er 191 personer innlagt på norske sykehus.

20:03 - 13:16: 135 pasienter er innlagt på sykehus etter å ha blitt påvist covid-19 som en følge av koronaviruset. - Det er en økning på 23 fra i går, melder Folkehelseinstituttet.

20.03 - 13:12: Nesten 40 er testet i Nærøysund kommune. Ingen har testet positivt. - Stort sett er dette helsepersonell og noen pasienter i utsatte grupper, sier kommuneoverlege Sabine Moshövel.

19.03 - 08:16: Som en følge av korona-pandemien har Nærøysund kirkelige fellesråd har i samråd med kommuneoverlege i Nærøysund justert dette antallet ned til 15 personer. Antallet inkluderer de ansatte i kirken, så det betyr at det blant de nærmeste til den som skal gravlegges er kun ca 10-12 personer som kan delta på seremonien. Det samme antallet gjelder for deltakelse på dåpsseremonier på de dåpene som er meldt inn.

19:03 - 07:15: Rosenborg permitterer 39 ansatte. 30 ansatte blir helt permittert, mens ni blir delvis permittert. – Dette er en tung dag som leder i Rosenborg, men vi så ingen annen utvei enn å permittere ansatte. Fotballen har stoppet opp og de fleste i administrasjonen har ingen arbeidsoppgaver, sier Tove Moe Dyrhaug.

18.03 - 15:36: Minner om at det er innført grense på 15 personer i begravelser i Nærøysund nå.

18.03 - 08:00: Nasjonale myndigheter har gitt forsikringer om at foreldre ikke skal betale for barnehage og SFO så lenge barnehager og skoler er stengt. De som kvalifiserer for kommunalt omsorgstilbud til sine barn skal heller ikke betale for denne tjenesten.

18.03 - 07:52: Smitte påvist i Grong og med det kryper påvist smitte nærmere ytterdistriktet.

18.03 - 07:49: Forsker Gunhild Alvik Nyborg deltok tirsdag kveld i Debatten på NRK og til til orde for at spredningen av coronasituasjonen er ute av kontroll og ønsker full isolasjon.

– Vi må gjøre noe med dagens strategi. Vi må våkne, vi er nødt til å brette opp ermene og slåss, sier Nyborg. Hun har doktorgrad i farmako-epidemiologi og mener at alvoret om spredningen og konsekvensene av coronaviruset ikke har gått opp for norske myndigheter og folk flest.

– Vi har ingen kontroll, det er ingenting som tilsier at kurven vil flate ut. Vi må sette en full karantene på alle som ikke har kritiske funksjoner i samfunnet. Sosial isolasjon er veldig effektivt, sier hun.

18.03 - 07:46: Utenlandske borgere om sitter i karantene, men som er symptomfrie, kan nå forlate Norge under forutsetning av at transport fra karantenestedet til utreisestedet skjer på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Det skriver Helse- og omsorgsdepartementet og Utenriksdepartementet i en pressemelding.

17.03 - 12:40: Nye tall fra Virkes medlemsundersøkelse i handels- og tjenestenæringen viser at en av tre i store faghandelsbransjer oppgir at de går konkurs innen to uker. Innenfor faghandel svarer 56 prosent at de har svært store eller store problemer med likviditeten. I andre deler av handels- og tjenestenæringen er likviditeten også presset. 44 prosent har problemer med likviditeten. Trening, faghandel, reiseliv og små selskaper er hardest rammet. 59 prosent opplever nedgang i etterspørsel. Bare 11 prosent er uberørt, og 19 prosent har måttet stenge på grunn av myndighetenes folkehelsetiltak.

17.03 - 12.09: Permitteringene den siste uka er alene nok til å presse den registrerte arbeidsledigheten i Norge opp 1,6 prosentpoeng, advarer NHO som frykter den høyeste arbeidsledigheten "siden krigen" ifølge Nettavisen.

17.03 - 10:32: Coop Nordland kjører ut varer gratis ut til de som ikke kan komme til butikken selv. Bestillingen MÅ gjøres via epost. Butikken har dessverre ikke anledning til å motta bestillinger på telefon. Bestillinger gjort før kl 12.00, kan forventes levert innen kl 12.00 neste virkedag. For Terråk gjelder terrak.marked@coop.no, mens Bindalseidet har bindalseidet.marked@coop.no. Joker Bogen kjører ikke ut, men kan pakke varene ferdig til du kommer.

17.03 - 10:26: NAV melder tirsdag formiddag at de på fem dager har fått i 45.000 søknader om dagpenger etter permitteringer på bare fem dager. Kun i løpet av mandag 16. mars mottok NAV 24.900 søknader om dagpenger ved permitteringer og 2.000 ordinære søknader om dagpenger.

17:03 -08:55: Bindal melder at karantene innebærer at alle som ankommer kommunen etter reiser i Norge, med unntak av Helgeland gis karantene i 14 dager. Det betyr at hele husstanden må være i karantene. Det er gitt unntak for de som dagpendler til Trøndelag på jobb, samt nødvendige besøk på sykehus i Trøndelag. Rådhuset er stengt fra og med i dag.

16.03 - 19:13: I et rundskriv opplyser Riksadvokaten at normalstraffen for brudd på hjemmekarantene og isolasjon normalt skal straffes med 20.000 kroner i bot. Den subsidiære straffen er fengsel i 15 dager. Folk som bruker forbudet mot å være på fritidseiendom i en annen kommune, risikerer normalt 15.000 kroner i bot, subsidiært ti dager i fengsel.

– Pålegget til politiet og påtalemyndigheten er at de må behandle slike lovbrudd med det alvor og den prioritet situasjonen krever. Riksadvokaten understreker at formålet med de reaktive tiltakene er å bidra til redusert smitterisiko og smittetakt, skriver Riksadvokaten på sitt nettsted melder NTB.

16.03 - 16:12: Den norske kirke ber om at alle konfirmasjoner utsettes til etter sommerferien.

16.03 - 13:37: Kommuneoverlege Sabine Moshövel ber alle familier med barn og ungdom om å følge rådene om å ikke samle seg i større grupper. Dette som et viktig bidrag i forbindelse med bekjempelsen av koronaviruset.

Barn og ungdommer blir mindre smittet enn voksne og meget sjelden alvorlig syke selv om de tilhører risikogrupper. Symptomer hos barn kan være meget lite og det betyr at man kan spre smitte uten å vite det selv. Man skal begrense antall barn og ungdom som er sammen og de som er sammen skal helst være de samme istedenfor nye grupper hele tiden. Lek med andre skal også begrense til korte periode f. eks. to timer om dagen og helst foregår utendørs hvor det er mer plass og mindre fare for smitte.

Derfor noen kjøreregler:

- Lese, spille brettspill, gjør lekser sammen med nærmeste familie - BRA!

- Chat, Skype, Facetime, telefon, sosiale media – SUPERT!

- Overnatting hos venner – NEI, DESSVERRE!

- Besøk eller barnepass av besteforeldre- NEI!

- Festing, private sosiale treff særlig med alkohol i bildet – IKKE GREIT I DET HELE TATT!

- Trening og fysisk aktivitet særlig utendørs – SUPERT!

- Treningssenter, fotballtrening eller lagtrening - IKKE TILLATT DESSVERRE!

- Turer enten til fots eller ski, lek uten mye fysisk kontakt utendørs – ALDELES BRA så lenge dere holder litt avstand

16.03 - 13:25: Heimevernet hjelper til i ankomsthallen på Oslo Lufthavn ved å bistå Avinor, politiet og Ullensaker kommune.

– Nå har Heimvevernssoldatene på Gardermoen fått begrenset politimyndighet, sier Ida Melbo Øystese, konstituert politimester i Øst politidistrikt, til VG. Det er kun ved Oslo Lufthavn Heimevernet er representert.

16.03 - 10:59: Den første deltageren i en klinisk test av en vaksine mot det nye coronaviruset vil få sin første dose i dag, sier en talsperson for amerikanske myndigheter til nyhetsbyrået Associated Press News. Testen gjennomføres ved Kaiser Permanente Washington Health Research Institute i Seattle. Ifølge myndighetene vil det ta alt fra et år til 18 måneder å få ferdigtestet og godkjent en potensiell vaksine.

16.03 - 10:40: Lundstova er stengt, og Best-stasjonen på Rørvik stenger fra klokken 18:00 i ettermiddag.

16.03 - 09:23: Alle partiene har blir enig om krisepakke for næringslivet. Det innebærer at permitterte skal få full lønn på statens regning i 20 dager. De som har inntekt opp mot 3G skal få høyere kompensasjon, opp mot 80 prosent. Lærlinger som mister plassen sin vil få en inntektssikring på nivå med det de hadde som lærlinger. De som er hjemme med barn og har nådd grensen for omsorgspenger, vil få en dobling av perioden med omsorgsperioden (20 dager totalt per forelder). Selvstendig næringsdrivende vil få kompensert opp mot 80 prosent av snittinntekten de siste tre år (opp mot 6G).

16.03 - 08:20: Regjeringspartiene og opposisjonen greide ikke å bli enige om en coronavirus-krisepakke for næringslivet i natt. Opposisjonspolitikerne diskuterte krisepakken til tre-tiden natt til mandag. Ap-leder Jonas Gahr Støre sier på NRKs politisk kvarter at holdningen er at man skal samles så bredt som mulig.

– Det gjenstår noe, som vi håper på å komme i mål med, sier han, og legger til at opposisjonen har hatt fokus på å gjøre krisepakken mer sosial.

Kilder som følger forhandlingene tett sier til VG at det etter all sannsynlighet går mot enighet.

16.03 - 08:19: Folkehelseinstituttet har oppdatert råd til personer med symptomer på akutt luftveisinfeksjon: Nå bør de holde seg hjemme. Det gjelder også lette symptomer på forkjølelse eller vondt i halsen, men de fleste trenger ikke å testes for koronaviruset. Testene forbeholdes sårbare grupper og helsepersonell.

16.03 - 08:15: Fra klokken 08:00 i dag er skjerpet personkontroll på grensen til Norge. For norske statsborgere er pass eneste gyldige ID- og reisedokument utenfor Norden. Dette gjelder både på flyplasser, havner og grenseoverganger langs veiene.

Tiltaket innføres i ti dager fra i dag. Det kommer som følge av regjeringens nye forskrift som åpner for å bortvise utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge for å hindre videre smittespredning. Innskjerpingen gjelder kun personkontroller, godstransport vil ikke bli berørt.

15.03 - 18:10: Nordmenn som har vært i Sverige og Finland må i karantene i 14 dager, melder NRK.

15.03 - 17:41: På en pressekonferanse sier SAS at de vil kutte kraftig flygninger etter myndighetene har tatt krafttak for å beskytte borgerne fra smitte. Dermed blir det kutt i antall avganger og sørge for at avganger til steder med kunder som trenger å komme seg hjem går. – Vi kommer til å kutte med nær 10.000 personer, eller 90 prosent av vår arbeidsstyrke.

15.03 - 13:38: I et ekstraordinært statsråd søndag formidag er det fastsatt to forskrifter i anledning utbruddet av coronaviruset, opplyser Statsministerens kontor på sin hjemmeside. En av forskriftene handler om bortvisning av utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge av hensyn til folkehelsen, mens den andre forskriften gjelder forbud mot opphold på fritidseiendommer.

15.03 - 10:15: Regjeringen vil i dag vedta en ny forskrift som forbyr folk å være på hytta i en annen kommune enn der de bor. Det opplyser helseminister Bent Høie til NRK søndag formiddag. Det betyr at folk kan tvinges hjem fra hytta med loven i hånd om nødvendig, skriver statskanalen.

14.03 - 18:27: – Vi stenger flyplassene og havnene våre fra mandag klokken 08, og det vil også bli innført utstrakt grensekontroll, sier statsministeren lørdag. Nordmenn som er i utlandet vil få lov til å komme hjem. Statsministeren forteller at de også forventer at næringslivet igjen vil bli kraftig rammet i nærmeste fremtid. Så mange som titusener av personer kan bli permitterte.

14.03 - 18:22: AtB stanser billettering på følgende samband fra kl 16.00 og inntil ny billetteringsløsning er på plass. Dette for å redusere risikoen for smitte. 963 Eidshaug – Gjerdinga, 966 Borgan – Ramstadlandet, Skei – Gutvik, Hofles – Geisnes – Lund og hurtigbåtruta 980 Namsos – Rørvik - Leka.

14.03 - 16:35: Holand sport stenger butikken fra og med mandag. Esso Kolvereid holder åpent, men stenger kafeen og tar ikke imot kontanter.

14.03 - 16:34: Tre ansatte ved St. Olavs hospital i Trondheim er smittet av coronaviruset. De tre er sendt hjem i karantene, opplyser sykehuset lørdag. – Vi har kontroll på alle tre smittesituasjonene, skriver fagdirektør Tom Christian Martinsen, ved St. Olavs hospital i en epost til Adresseavisen.

– Det vil si at samtlige kolleger som har vært i kontakt med de smittede er sendt i hjemmekarantene, og disse testes dersom de får symptomer, fortsetter han. Fredag var i alt 291 ansatte ved St. Olavs satt i karantene, ifølge avisen.

14.03 - 14:33: Danmark og Island i en ny forskrift om karantene opplyser regjeringen.

– På grunn av utviklingen av corona i Danmark og på Island er det i forskriften bestemt at også personer som ankommer fra disse landene må i karantene i 14 dager, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i meldingen på regjeringens nettside. Det er også bestemt at personer som ankommer Norge ikke skal reise videre til Svalbard før etter utløpet av karanteneperioden.

14.03 - 14:31: Grunnet hamstring av insulin har Legemiddeverket innført rasjonering. De minner om at det ikke er mangel på insulin, og legger til at grunnet den unormalt store etterspørselen får grossistene problemer med å få ut varer raskt nok til apotekene. Tiltaket trer i kraft umiddelbart og varer til forsyningssituasjonen er bedret.

14.03 - 11:27: FosenNamsos Sjø og Kystekspressen stenger cafeer midlertidig på sine fartøy for å hindre smitte om bord. Salonger blir ikke fysisk avstengt og toaletter er fremdeles tilgjengelig.

– Vi har intensivert vask/desinfisering om bord i våre fartøy, med særlig fokus på kontaktflater. Vi oppfordrer våre passasjerer til å å følge de helseråd som blir gitt av våre myndigheter, www.fhi.no, sier FosenNamsos Sjø i en pressemelding.

14.03 - 10:32: Nærøysund kommunen melder at foreldre og foresatte som er tilsatt i samfunnskritiske stillinger som har behov for tilsyn med barna, tar kontakt med den enkelte barnehage eller skole. Behovet vurderes av barnehagen/skolen, og kommunalsjef Kirsti Sandnes Fjær.

14.03 - 10:23: Flere land stenger grensene. Russland har stengt grensen mot Norge. Utenriksdepartementet fraråder nå reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, skriver departementet i en pressemelding. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april.

13.03 - 16:55: Leka har man i dag oppdatert sine retningslinjer noe som innebærer atfor innbyggere som kommer fra utlandet, gjelder 14 dager hjemmekarantene. Prøvetaking som Leka gikk ut med i går, er dermed ikke nødvendig med mindre det foreligger symptomer på sykdom. Da skal man ta kontakt med lege.

Leka kommune anmoder alle med feriehus og hytter i kommunen om sterkt å unngå å bruke disse inntil kommunen gir beskjed om noe annet. Det betyr at påska ikke kan feires i Leka kommune med mindre du bor her fra før, eller at smittesituasjonen endrer seg til det bedre. Likeså er det anbefalt at man sitter i bilene ved overfarten med ferge, og ikke benytter salongen.

Innbyggere i Leka kommune som jobber på anlegg/båt/offshore sammen med ansatte fra flere nasjoner pålegges 14 dager hjemmekarantene.

De som har fått hjemmekarantene, og de som vil få det ved hjemreise fra ferie, skal være hjemme. Det betyr å ikke gå på butikken eller andre steder der man kan møte andre mennesker. Leka kommune har vært i kontakt med butikkene, og de er behjelpelig med å ta imot bestilling av varer, og levere disse ut i bilen.

13.03 - 15:47: Det er ingen smittede i Bindal pr i dag. 16 personer i Bindal er syke og er i hjemmekarantene. Disse blir fulgt opp av fastlegen, og nasjonale retningslinjer følges strengt. Per i dag er det ikke påvist koronasmitte i kommunen, men de forventer at det kommer også hit. - Vi står i en krevende tid, men opplever at vi har rimelig god oversikt i egen kommune, sier kommunen i en pressemelding.

13.03 - 15:37: Avinor stenger syv flyplasser. Rørvik er ikke berørt.

13.03 - 15:34: VIKIG PRESISERING! Direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, beklaget fredag forvirringen i forbindelse med rådet for folk som skal være i hjemmekarantene.

– Det er slik at familie og de som bor sammen med folk som er i karantene, skal ikke være i karantene. Vi beklager at dette ble feil, denne gangen gikk et råd ut for fort. Det er bare de som har fått beskjed om å være karantene som er i karantene, sier direktør i FHI, Camilla Stoltenberg, under pressekonferansen fredag.

13.03 - 15:33: Norwegian-sjef Jacob Schram sier at selskapet permitterer 5000 ansatte.

13.03 - 15:32: – Barn som er hjemme fra skole og barnehage, bes om å være mest mulig hjemme, sier Camilla Stoltenberg i FHI under pressekonferansen fredag. Hun legger til at man kan omgås søsken som vanlig, dette gjelder også barn fra skilte familier som har flere hjem.

13.03 - 14:45: Kirken i Ytre Namdal melder nå at alle planlagte gudstjenester avlyses. Det gjennomføres egne dåpshandlinger for de som har meldt dåp. Alle dåpsfamilier blir kontaktet av prest. Det er restriksjoner i antall deltakere.

Begravelser blir gjennomført, men med begrenset antallet mennesker inne i kirken under seremonien. Vi gjennomfører ikke begravelser i Torstad kirke, Valøya kapell og Gutvik bedehus, pga. byggenes størrelse. Planlagte vigsler gjennomføres med restriksjoner i antall deltakere.

– Per 12.03.20 har Nidaros bispedømme begrenset antall deltakere til maks 50 personer inklusiv stab. Vi forholder oss til retningslinjer fra bispedømmet, og vil oppdatere hvis endringer. Andakter på institusjoner, trosopplæringstiltak, konfirmantundervisning og offentlige møter avlyses inntil videre, sier Britt Tove Edvardsen som er kirkeverge i Nærøysund. Hun sier videre at kirkekontoret er stengt for besøk, men vi er tilgjengelig pr telefon og mail. Ta kontakt hvis dere har spørsmål eller har behov for å prate.

13.03 - 13:54: Nærøysund kommune har nettopp hatt et nytt møte i kriseledelsen og informerer om følgende innstramninger:

Kommuneoverlegen beslutter omlegging av drift ved legekontorene fra mandag. Dette vil medføre at alt av planlagte konsultasjoner blir avlyst – dette for å redusere antall pasienter på venterom. Legekontorene vil øke opp bemanning på telefon for å svare på spørsmål fra innbyggerne på denne måten.

– Vi håndterer selvsagt øyeblikkelig hjelp, men vi får bruke telefonkonsultasjon eller videokonsultasjon der det er mulig, sier fungerende kommuneoverlege Håvard Avelsgård i Nærøysund kommune. Ved tester rundt koronasmitte vil fortsatt hjemmetester foretrekkes som tidligere. Om du lurer på om du har symptomer så ring legekontoret eller legevakt 116 117 og ikke møt opp på legekontoret.

I likhet med legekontoret er helsestasjonene i Nærøysund stengt. Fredag ble det besluttet at også helsestasjonene på Kolvereid og Rørvik blir stengt som en følge av tiltakene mot spredning av koronaviruset.

I tillegg legger kommunen restriksjoner for av- og påstigning på båter som ligger ved havn. I likhet med andre havner/anløpssteder langs kysten har Nærøysund kommune vedtatt å ikke tillate hurtigrute- eller cruisepassasjerer å gå i land i Rørvik. Dette som et ledd i å begrense smitte av koronaviruset. Det omfatter ikke av- og påstigende passasjerer i Rørvik. Tiltaket er gjeldende fra i dag 13. mars 2020 og i første omgang til 26.mars 2020 kl. 24:00, men det kan bli utvidet til å gjelde for en lengre periode, avhengig om en får kontroll på viruset.

Som et tiltak rundt smittebegrensning av koronaviruset er det innført besøksbegrensning i alle kommunale bygg. Bare helt nødvendige besøk kan gjennomføres. Ansatte i kommuneadministrasjonen har så langt det er mulig hjemmekontor inntil videre. Antallet møter i kommunen reduseres til minimum og politiske møter utsettes eller gjennomføres på digitale flater

13.03 - 13:47: AtB presiserer i en pressemelding at de stopper kontantkjøp på bussene , men det er f remdeles mulig å benytte bankkort NFC .

– Alle reisende oppfordres til å kjøpe billett på forhånd, AtB Mobillett eller t:kort fungerer som normalt, sier Grethe Opsal som er direktør i AtB. Når det gjelder hurtigbåter og ferger: så oppfordres reisende til å benytte AtB Mobillnett der det er mulig.

– Sammen med operatørene ser vi på ytterligere tiltak for å redusere smittefaren, sier Opdahl.

13.03 - 13:40: FHI opplyser nå at husstandsmedlemmer til personer som har reist utenfor Norden, likevel ikke må sitte i karantene.

Da nærkontakter ikke har symptomer, ansees de å utgjøre en lav risiko for videre smitte. Det er derfor ikke nødvendig for deg og husstandsmedlemmer å følge spesielle råd for beskyttelse ut over håndhygiene og andre grunnleggende smitteverntiltak. God håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og vann anbefales, spesielt etter toalettbesøk, før matlaging og før måltider,skriver FHI på sine nettsider.

Det betyr at dersom du bor sammen med noen som sitter i karantene på grunn av at de har reist utenfor Norden de siste 14 dagene, så slipper du å sitte i hjemmekarantene. Karantene gjelder alle som har vært på reise i land utenfor Norden siden 27. februar 2020. De skal være i hjemmekarantene i 14 dager etter hjemkomst. Karantene gjelder også etter n ærkontakter til personer som har fått påvist covid-19.

13.03 - 13:09: Regjeringen vil redusere antall dager med lønnsplikt for arbeidsgivere ved permittering fra 15 til to dager. Det betyr at staten tar en større del av regningen for bedrifter som nå får problemer. I tillegg vil regjeringen oppheve ventedagene før dagpengene starter for de som permitteres. Det blir også lettere å få dagpenger, da kravet til arbeidstidsreduksjon senkes fra 50 til 40 prosent.

13.03 - 12:56: Trøndelag politidistrikt har, i likhet med resten av samfunnet, iverksatt strenge beskyttelsestiltak for å bidra til å redusere smitte. Det er besluttet at alle ikke-kritiske publikumstjenester stenges med umiddelbar virkning og foreløpig inntil 26. mars 2020. Tjenester som omfattes av dette tiltaket er pass, nødpass, hittegods, avtaler som omhandler opphold og utenlandstjeneste, våpen, Namsmannen og Forliksrådet. - Har du behov forfysisk oppmøte, eller levering av kritiske anmeldelser, ønsker vi at du ringer inn i forkant på 02800. Vi vil da vurdere om vi kommer til deg, eller om du skal komme til politistasjonen, sier politiet i en pressemelding. Nødnummer 112 vil fungere som normalt.

13.03 - 12:27: Russen har ikke kunnet gjennomføre sin dør til døraksjon for kreftsaken, men du kan støtte saken ved å klikke her. Så langt har russen i YNVS samlet inn 5.230 kroner via denne nettsiden.

13.03 - 11:52: Elever som er hjemme som følge av korona skal i denne tiden ha hjemmeundervisning, og den vil bli kommunisert via nettjenesten på Showbie. I dag har skolen imidlertid store problemer med å komme inn på Showbie, men det jobbes på spreng med å finne en løsning.

13.03 - 11:38: - Det nye kjøpesenteret på Rørvik åpner dørene som planlagt den 26. mars. men uten pomp og prakt, melder NA.

13.03 - 11:32: Ytringen møtte i går den siste kunden for koronalukkingen hos frisør Anette Vikestad i Bindal. Les saken her

13.03 - 10:40: Ungarske flyselskapet Wizz Air har stanset alle rutene til Norge, og Thon sine kjøpesenter reduserer åpningstidene.

13.03 - 10:38: FHI har oppdatert sitt råd for personer som bor i samme husstand som personer som er i karantene. Ifølge det nye rådet blir også husstandsmedlemmene i hjemmekarantene.

13.03 - 10:10: Ytre Namdal tannklinikk har stengt som følge av unntakstilstanden.

13.03 - 09:49: De som er i hjemmekarantene vil ikke lenger bli testet og skal heller ikke kontakte helsevesenet - med mindre de har behov for helsehjelp, skriver Folkehelseinstituttet (FHI) i en oppdatering på hjemmesiden. Det påpekes at en test for coronavirus ikke vil gjøre noe utslag for oppfølgingen gitt at man uansett skal overholde karantenen.

– Vi forstår at alle ønsker visshet om de er smittet eller ikke, men vi er i en situasjon hvor det må gjøres prioriteringer for å beskytte de mest sårbare i samfunnet og de som behandler dem, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet til VG. Testing er nå forbeholdt visse pasientgrupper og helsepersonell som får luftveissymptomer.

13.03 - 08:02: – Nav Nærøysund prøver å tilrettelegge for at ikke alle trenger å møte fysisk på Nav kontoret for å søke om hjelp/ samtale. Ønsket er å begrense fysisk kontakt og for store samlinger med mennesker etter anbefalinger fra kommune og direktoratet, sier leder for Nav Nærøysund Rigmor Valen Bratland.

Det legges ut et søknadsskjema for økonomisk sosialhjelp som kan benyttes og sendes NAV i retur som et nedlastbart dokument under.

Last ned her: Søknadsskjema økonomisk sosialhjelp (DOC, 34 kB)

I tillegg vil det legges ut papirskjema utenfor Nav Nærøysund på Kolvereid, samt på Rørvik samfunnshus.

12.03 - 17:01: Nærøysund kommune innfører besøksrestriksjoner på rådhusene for å unngå smittespredning. Bare de som har ytterst nødvendige behov for besøk bør ta turen til kommunehusene. Dette gjelder også ved Nav Nærøysund. Kontakt med kommunen gjøres primært med telefon/Internett.

12.03 - 15:22: Eliteserie-starten i fotball er utsatt til begynnelsen av mai. All toppfotball stoppes fram til 15. april, skriver Norges Fotballforbund på sine hjemmesider.

12.03 - 15:15: Virke melder at det er mat nok til alle og ingen trenge å hamstre.

– I andre land ser vi eksempler på at forbrukerne har økt sitt innkjøp av enkelte basisvarer markant. De samme utfordringene har vi ikke i Norge. Nordmenn har den siste tiden kjøpt noe mer av enkelte basisvarer enn vanlig, men vi er ikke bekymret for varemangel.

Dagligvarekjedene har nok varer både i butikk og på lager. Vi har fortsatt god tilgang på varer fra leverandører. Det er ikke noe som tilsier varemangel i Norge. I tillegg har vi stort fokus på å opprettholde rutiner og vareflyt som vanlig. Vi har tett dialog med myndighetene, og baserer oss på fakta og råd fra folkehelseinstituttet.

Hamstring er unødvendig, og kan skape utfordringer. Om alle handler som normalt, er det nok varer til alle, heter det i pressemeldingen.

12.03 - 14:14: Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie har nettopp gjennomført en pressekonferanse.

– I dag kommer regjeringen med de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge siden frihet, sier Solberg.

Alle landets barnehager, skoler, videregående skoler, høyskoler og universiteter stenges. Det er også fattet et vedtak om forbud mot og stenging av kulturarrangementer, idrettsarrangementer, treningssentre og virksomheter som tilbyr frisør, hudpleie, massasje, kroppspleie og tatovering. Det innføres også restriksjoner for besøkende til alle landets helseinstitusjoner. Helsepersonell som jobber med pasientbehandling, får heller ikke reise utenlands for å sikre at Norge har helsepersonell tilgjengelig.

12.03 - 13:50: Statens vegvesen stenger alle sine trafikkstasjoner på grunn av korona-situasjonen, skriver de i en melding til media.

12.03 - 13:48 - Frosta er tungt rammet av koronaviruset. – Vi ber om at alle bevegelser over kommunegrensen begrenses til det absolutt nødvendige. Det vil si at kun bevegelser som har betydning for folks helse og samfunnskritiske funksjoner er unntatt. Nødvendig varetransport inn og ut fra Frosta kan gå som normalt, sier Frosta kommunestyret.

12.03 - 13:44 – Landet vårt er i en alvorlig situasjon som rammer enkeltmennesker og hele samfunnet. Det er avgjørende at vi alle deltar i den nasjonale dugnaden for å unngå å utsette oss selv eller andre for smitte. Det er derfor viktig at vi alle følger anbefalinger og pålegg fra myndighetene, sier Kong Harald som takker helsepersonell som nå gjør alt de kan.

12.03 - 13:36 - Sparebank 1 Midt-Norge avd. Rørvik stenger sine lokaler.

12.03 - 12:45 - NTB melder at alle landets skoler og barnehager stenges. Det et ett av tiltakene regjeringen kommer med torsdag for å hindre virusspredning. Statsminister Erna Solberg (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) møter pressen for å legge fram nye tiltak for å hindre spredning av koronaviruset klokken 14 torsdag.

12.03 - 12:12 - Resten av håndballsesongen er avlyst i hele regionen, melder Norges Håndballforbund.

12.03 - 11:55 - Ytre Namdal videregående skole stenges ned. De bekrefter Trøndelag fylkeskommune som er skoleeier. I tillegg stenges også Olav Duun i Namsos og Grong videregående.

12.03 - 11:00 - På grunn av fare for Korona-smitte, blir det ikke holdt offentlige gudstjenester i Nidaros bispedømme førstkommende og neste helg. Begravelser blir gjennomført, men med begrenset antall deltagere. I utgangspunktet settes et tak på 50 deltagere, eventuelt nærmeste familie. Innmeldte dåp gjennomføres som planlagt, men i en lukket gudstjeneste. Deltagelsen begrenses til et tak på 50 deltagere, eventuelt nærmeste familie og faddere. Vigsler gjennomføres som planlagt, men i en lukket seremoni. Deltagelsen begrenses til maks 50 personer. Alle lokale arrangement i kirkens regi bør avlyses. Der kommuner har innført strengere tiltak enn dette, vil kirken rette seg etter disse.

12.03 - 10:47 - Bindal kommune stenger idrettshaller og svømmeanlegg fra klokken 14:00 i dag.

12.03 - 09:23 – Kommuneledelsen i Nærøysund kommune har bestemt at kommunale bygg ikke skal brukes til arrangement med mer enn tjue personer samlet inntil situasjonen med spredningen av koronaviruset er under kontroll.

12.03 - 08:23 – Kommuneoverlege i Nærøysund kommune Sabine Moshövel har i samråd med rektor Kjartan Åsebø på Val videregående skole besluttet å midlertidig stenge Val videregående skole. Dette med bakgrunn i at tre av elevene har vært i kontakt med en person fra en annen kommune med usikker smittetilstand.

11.03 - 22:31 – Det er besluttet å stenge Lauritz Plass, fra torsdag til mandag. Dette i samråd og anbefaling fra Kommuneoverlegen. Det vil si at all helgas aktiviteter blir avlyst, puben vil også holde stengt.

11.03 - Det innføres derfor besøksbegrensing på Nærøy bo- og behandlingssenter, Rørvik Sykestue, Soltoppen, Sjøsiden og Bjørkåstunet. Dette som et føre var-prinsipp. Det vil bli hengt opp plakater som informerer om dette, samt at pårørende vil bli kontaktet for å bli informert om tiltaket. Helsepersonell som har reist utenfor Norden skal være i karantene i 14 dager. Dette gjelder uansett om en har symptomer eller ikke. Alle ansatte i kommunen som har reist i områder med vedvarende smittespredning skal ha karantene i 14 dager, uansett symptomer.

Bomber over Rørvik

Helg I dag er det 80 år siden invasjonen av Norge. I denne reportasjen kan du lese hvordan ordførerne i Vikna, Gravvik og Leka oppfattet de tre første månedene av krigen, og lese... torsdag 22:07

Planlegger gjenåpning av barnehagene.

Nyheter Regjeringen har gitt nye føringer om at barnehager skal gjenåpne over påske. Barnehagestyrer Arnfinn Hamnes i Bindal barnehage tar reglene til etterretning og vil bruke påska til... onsdag 12:13

– Påsken skal gjøre barna lykkelige

Helg Venninnene Emma og Linnea (8) koser seg når det er påske. – Påsken er bursdagen til Gud, eller Jesus, eller Judas eller Aladdin, tror jentene, som mener den viktigste grunnen til... onsdag 10:49
Smånytt

Innstilt på grunn av vind

Notis 08.04. Ruten mellom Vennesund og Holm er innstilt inntil videre på grunn av vind. Følg med på tts.no for å se når fergen kommer i gang med ordinær drift. onsdag 08:33

Varsel om redusert produksjon

Notis 03.04: Mattilsynet har sendt ut varsel om midlertidig redusert produksjon ved Mowi sitt anlegg ved Steinflesa i Leka. Årsaken er langvarig luseoverskridelse. fredag 12:20
Kommentar

Kjære lesere og annonsører

Kommentar Lillian Lyngstad redaktør Synnøve Hanssen daglig leder torsdag 14:15

Trist utvikling på Leka

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 07:25
Havlandet nr 20