Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Eva Otervik Vatnan har gjort sin borgerplikt og Torstein Skarstad hadde ansvar for stemmurnen.

Mange har forhåndsstemt i år

Det var ingen lang kø da Bindal rådhus åpnet dørene på valgdagen. På landsbasis meldes det om stor økning av forhåndsstemmer. I Bindal er det også registert at forhåndsstemmingen har økt med over 10 prosent i forhold til forrige valg.

Nyheter · Publisert 11:29, 13 sep 2021

Lena Fuglstad er valgansvarlig i Bindal kommune, og hun forventet økt trafikk til valglokalet på ettermiddagen når innbyggerne er ferdig på jobb.

– Men mange flere har forhåndsstemt i år. Hvis vi sammenligner med Kommunestyre- og fylkestingsvalget for to år siden så var det 33,9 prosent som valgte å forhåndsstemme. I år har 45,3 prosent av de stemmeberettigede levert forhåndsstemme. Dette utgjør 500 stemmer. Grunnen til økt forhåndsstemming kan være sammensatt, men vi vet at en del valgte å benytte anledningen til å å stemme da de var her for å bli vaksinert, opplyser valgansvarlig Lena Fuglstad.

Viktig å stemme

Eva Otervik Vatnan var den aller første som puttet stemmeseddelen i urnen på Terråk da lokalet åpnet på mandag.

– Jeg anser det som viktig å benytte meg av stemmeretten, og jeg har stemt ved hvert valg. Det er litt stas å kunne stemme på selve valgdagen, sier Vatnan som ikke syntes det var så vanskelig å bestemme seg for hvilket parti hun skulle velge.

Lars Alstad og Harald Gangstø sto og ventet på å få avlagt stemme.

– Denne gangen har jeg brukt litt tid på å avgjøre hvilket parti jeg skulle stemme på. Men jeg mener at man må stemme, sier Lars Alstad.

Høy valgdeltakelse

Valgansvarlig Lena Fuglstad opplyser at bindalingene er flinke til å bruke stemmeretten.

– Vi har høy valgdeltagelse i Bindal. Under Stortingsvalget i 2017 var det 85,76 prosent som stemte, og under Kommunestyre- og fylkestingsvalget for to år siden var det 80,62 prosent som deltok. I Bindal har vi forøvrig 1105 stemmeberettigede, sier hun.

I Bindal er det også valglokaler på Sør-Horsfjord og på Bindalseidet.

Lars Alstad og Harald Gangstø er klar til å avlegge stemme.

På fremsiden nå