Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Foto: Johnny Syversen / tv-aksjonen

Mangler bøssebærere i Vikna

Mens de andre tre kommunene i regionen har fått nok bøssebærere, sliter Vikna med få dekket opp hele kommunen.

Nyheter · Publisert 11:31, 9 okt 2019

Situasjonen for tv-aksjonen i Vikna er prekær når det kommer til å få tak i bøssebærer.

– Vi er fryktelig bakpå, og det var vi i fjor også, innrømmer varaordfører Merethe Lervåg som nå etterlyser bøssebærer som kan være med å gå søndag 20.oktober.

– Vikna har mange grender og spredt bosetting, så det er en utfordring å rekke over alt. I fjor fikk vi en del kjeft fordi vi ikke kom, og det må vi prøve å få til i år, sier Lervåg og utfordrer grendelagene til å stille med folk.

– Så får vi får tak i de som er ekstra godt kjent i områdene. Vi tar mer enn gjerne i mot alle andre som vil ta i et tak for en så viktig sak. Det er bare å melde seg på informasjonen til kommunen.

1.534 kroner har tv-aksjonen fått fra Vikna så langt.

Stålkontroll i Nærøy

Det er fullt belegg av bøssebærere i nabokommunen.

– Det har vi hatt fokus på i fra starten av og nå har vi nesten 100 prosent dekning i kommunen, sier Hilde Storkjørren i Nærøy kommune.

8.700 kroner har kommet inn til aksjonen så langt fra Nærøy.

Ta ut kontanter

I Bindal er det frivillighetssentralen som har ansvaret for gjennomføringen, og til Ytringen sier leder Paula Lindrupsen at de er straks i mål med å få tak i nok bøssebærere.

– Vi mangler et par stykker på Bindalseidet, men det ordner seg. Det er litt tungvint med en kommune med spredt bebyggelse, men vi får det til, sier Lindrupsen.

Hun er derimot mer opptatt av at folk sørger for å ta ut kontanter for å gi i bøssene. Det viser seg å være et økende problem.

– Du kan gjerne vippse også, men det er en del eldre som ikke har ordnet seg det. Da er det kontanter som må til.

6.946 kroner har tv-aksjonen fått fra Bindal så langt.

Litt uavklart

På Leka er det Kirsti Hoff som har ansvaret, og hun vet ikke helt for øyeblikket om de har nok bøssebærere.

– Det er formannskapet som har fått den oppgaven, men i løpet av et par dager har vi oversikt. Vanligvis går det greit, men folk som har lyst til å gå må gjerne melde seg, sier Hoff.

Så langt er det kommet inn 190 kroner fra Leka til tv-aksjonen

Sprakk i 2.omgang

mandag 08:22

Feirer 40 år med 4H

Kultur Det er i år 40 år siden Gravvik 4H ble stiftet. Lørdag 26. oktober er det tid for årets høstfest hvor de 15 medlemmene i klubben stiller ut sine 4H-prosjekt for å vise hva de har... mandag 13:30

Rørvik sikret andreplassen på tabellen

Sport Rørvik avsluttet sesongen med uavgjort mot Charlottenlund på bortebane søndag. Første spillemål kom etter bare åtte minutter og var signert Kenneth Indergård og det sto 0-1 i... søndag 23:28

Inntok sentralen med pop up-salg

Helg Pop up-salg av klær er noe nytt på Kolvereid, men lørdag strømmet folk til Nærøyfrivilligsentral for å handle brukte klær. søndag 14:00