Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Skulder ved skulder ble kratt og området i sentrum av Rørvik undersøkt.

Manngard i Rørvik pågår

Over seksti frivillige er nå i gang med å søke gjennom busker og kratt etter spor av den forsvunnede Amanuel Tewelde Tela.

Nyheter · Publisert 14:57, 13 sep 2020

Totalt er over 70 personer og hunder i aktivt søk i og rundt sentrum av Rørvik, og nå starter finsøket i områdene som tidligere er blitt grovsøkt. –

Leter etter mobil

– Vi har fått informasjon om at hans mobil kan ligge etter eller annet sted i terrenget, og vi undersøker fortløpende informasjon om bruk og bevegelse av denne. Det er en av de tingene som det letes etter, i tillegg til etterlatte klær som har tilhørt savnede, sier innsatsleder i politiet, Tonje Våden, til lokalavisa.

Hundene blir nå flyttet til nye områder for søk, mens de frivillige går manngard skulder ved skulder langs gater og stier for å undersøke områdene.

– Det er blitt gjort observasjoner av utenlandske og norske menn som snakket sammen natt til forrige lørdag, og dersom noen kan erindre eller tror at den forsvunnede kan være en av dem så ber vi at det tas kontakt med oss slik at vi får sjekket opplysningene, sier Våden.

Sjekk boder, båter og biler

– I forbindelse med søket etter Amanuel Tewelde Tela ønsker vi at folk går igjennom boder, garasjer, båter i småbåthavna, båter på land, biler som står ulåst og andre plasser som noen kan ta tilhold, sier Våden.

– Hvis noe er flyttet på hos dere eller det ligger igjen gjenstander eller klær utenfor ditt område som du ikke kjenner til, så ønsker vi at du tar kontakt med oss. Her er vi åpen for at dere tar kontakt med oss på både 02800 og på Facebook.

Tar område for område

Tom Kristian Håpnes, som leder Røde Kors sitt arbeidet i saken, er glad for at så mange frivillige hadde meldt seg til tjeneste.

– Nå får vi søkt skikkelig gjennom de områdene som tidligere ble grovsøkt. Det kan være vanskelig å se mindre gjenstander når man går med to meters mellomrom, men med finsøket får vi gjort det og dermed kan vi også krysse av område etter område som er gjennomsøkt.

Gjør noe med oss

Ordfører Amund Hellesø og varaordfører Terje Settenøy var begge til stede da leteområdene ble fordelt.

– Det er helt fantastisk å se hvor mange som engasjerer seg, og det viser at våre nye landsmenn er en del av vårt samfunn, sier Hellesø mens han kler på seg refleksvesten.

– At det også tok litt tid før det ble oppdaget at han var borte gjør noe med oss. Det vekker sterke engasjement i befolkningen, og vi er ikke flere enn at det ryster oss nå en av innbyggerne våre plutselig forsvinner. Det viser også at det bor et godt hjerte i nærøysunderen, sier ordføreren.

MOT til å bry seg

Helg Å vise at vi bryr oss er noe av det beste vi kan gjøre. I vårt forholdsvis lille lokalsamfunn er det viktig å ta vare på hverandre slik at alle føler tilhørighet og inkludering. Å... fredag 07:46
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... fredag 12:36

Barnetrygden øker

Notis Fra 1. september 2020 økes den ordinære barnetrygden for barn under 6 år med 300 kroner i måneden. Den blir da 1345 kroner i stedet for 1054 kroner. I løpet av ett år får man nå... fredag 11:00
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30