Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Mårvik blir konstituert rådmann

Det nye kommunestyret i Leka har tilsatt formannskapssekretær Beathe Mårvik som konstituert rådmann i hundre prosent stilling i rådmannens sykefravær. Samtidig er det inngått avtale med Aardal AS ved Oddvar Aardal om kjøp av økonomitjenester.

Nyheter · Publisert 13:29, 6 nov 2019

- Uten administrativ ledelse på plass har det vært vanskelig å gjøre nødvendige grep. Samtidig trenger vi økonomisk faglig bistand, slik at vi kan danne oss et realistisk bilde av hvor vi står økonomisk, sier ordfører Elisabeth Helmersen i en pressemelding og legger til:

- Med disse brikkene på plass kan kommunestyret begynne å få et fundament å stå på når grep skal tas.

Må kutte fire millioner

Helmersen viser til siste økonomirapport, som for øvrig ble behandlet i tirsdagens kommunestyremøte. Den viser at kommunen bruker fire millioner mer i året enn hva kommunen har å rutte med. Uten bruk av fonds ville det ikke vært mulig å oppnå balanse.

Helmersen viser til at økonomirapporten gjør det klart at kommunen vil miste handlefriheten dersom fondene brukes til drift. Helmersens konkluderer med at kommunen ikke kan fortsette med å balansere drifta med bruk av fond.

- I forbindelse med årsbudsjettet for 2020 tror jeg ikke vi kommer utenom å kutte stillinger. Spørsmålet er om vi skal bruke mer enn ett år på å tilpasse drifta. I tilfelle vil noe løses med naturlig avgang. Dette bør sees i sammenheng med ansettelsesstopp, sier Helmersen.

Assisterende rådmann

Rådmannen er for tiden sykmeldt. Helmersen viser til at kommunen er forpliktet til å ha fungerende administrasjonssjef.

- Det er uholdbart både av hensyn til innbyggerne i kommunen, samt for alle ansatte som skal ha en ledelse å forholde seg til, sier Helmersen.

Formannskapssekretær Beathe Mårvik er konstituert i rådmannens sykefravær. Mårvik har mangeårige arbeidserfaring i Leka kommune og har vært formannskapssekretær i 22 år.

- Det er knapt noen som har bedre totaloversikt over hele kommunens virksomhet enn Mårvik, sier Helmersen.

Vil til bunns

Avtalen om kjøp av økonomitjenester av Aardal AS strekker seg fram til ut februar neste år. I den grad Oddvar Aardahl har kapasitet skal han også inngå som en del av rådmannens stab og avlaste med saksbehandling. Aardahl er statsautorisert revisor, med lang erfaring fra arbeid med regnskap, finansiering og ledelse. Aardahl kan begynne i Leka kommune umiddelbart, og vil ha bosted på Leka i arbeidsuka.

17. februar: Elgpåkjørsel i morgentimene

Nyheter Operasjonsleder fra Trøndelag politidistrikt, Bjørn Handeland sier det ikke har skjedd mye i natt. Men noen ting er det i loggen. – Klokken 07:49 fikk vi inn en melding om en... mandag 08:41

Gustav tilbake i Beijing

Nyheter Den tidligere omtalte bindalingen Gustav Gillund fikk i helgen reise tilbake til leiligheten sin i Beijing etter å ha vært i karantene i byen Yuzhou i Henan-provinsen en del... søndag 22:14
Kommentar

Ja, jeg elsker kuer!

Kommentar av Knut Sandersen mandag 21:27