Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Moen Marin solgt til Scale AQ

Dette bekrefter administrerende direktør i Moen Marin, Are Brekk, til iLaks som først omtalte saken.

Nyheter · Publisert 10:57, 29 nov 2019

Steinsvik, Aqualine og Aqua Optima kunngjorde i august at de slår seg sammen og danner ScaleAQ. I august ble også Tasmanske PanLogica en del av selskapet, nå blir også Moen Marin med på laget.

– Vi er svært glade for å kunne fortelle at Moen Marin AS nå også blir en del av ScaleAQforteller PerIvar Lund, VP Business Development i ScaleAQ.

ScaleAQ eies av Kverva som er investerinsselskapet til SalMar-gründeren Gustav Witzøe.

Kjøpesummen ukjent

Partene er enige om ikke å opplyse om kjøpesumnnen, men begge parter er fornøyd med handelen. Partene har signert kjøpsavtalen, men salget må formelt godkjennes av Konkurransetilsynet.

- Konkurransetilsynet har allerede startet behandlingen av saken, uten at vi kan si hvor lang tid det tar før det endelige svaret foreligger. Så vidt vi kan se, er det ikke forhold her som skulle tilsi at Konkurransetilsynet skulle si nei, sier konsernsjef i Moen Marin Are Brekk til Ytringen.

Vil styrke Moen Marin

Det er to årsaker til at selskapet selges i følge Brekk. Det sikrer Moen Marin videre vekstmuligheter også internasjonalt, samt at det tilfører MOEN-konsernet kapital til å forsterke satsingen på verft i Ytre Namdal

– Vi har ett sterkt ønske om å kunne tilby en komplettportefølje av produkter og tjenester til havbrukere over hele verden og da er fartøyet et viktig element.Moen Marin AS har i en årrekke bevist at de leverer fartøy som markedet etterspør og er også langt fremme når det kommer til elektriske og hybride løsninger, het er det i pressemeldingen.

– Siden MOEN-gruppen kjøpte Nordic Aquaboats i 2011, har Moen Marin AS utviklet seg til å bli landets ledende leverandør av arbeidsbåter/servicefartøy til havbruksnæringen. De senere årene har vi levert over 30 nye oppdrettsfartøyer hvert år, og tatt en tetposisjon i det grønne skiftet, forteller Brekk og viser til at de tidligere i år leverte verdens største hybridelektriske fiskefartøy og hybridelektrisk oppdrettskatamaran til oppdrettsselskapet NRS.

Moen Marin har utviklet gode produkter og en forretningsmodell som har klargjort selskapet for videre vekst – også utover det norske markedet. Derfor har eierne har over tid sett etter samarbeidspartnere for å utløse dette vekstpotensialet.

– MOEN-konsernet kommer til å beholde MOEN-navnet, men vil gjøre endringer i sin profil som tydelig vil differensiere konsernet og ScaleAQs Moen Marin AS, sier Brekk.

Større marked

ScaleAQ er allerede tilstede i 11 land med egne 27 kontorer. Med å bruke styrken i den brede distribusjonen vil kunder i alle markeder få en effektiv tilgang til produktene fra Moen Marin AS.

– Vi ønsker å gjøre hverdagen enklere for oppdretterne sier Per Ivar Lund. Vi er allerede ledende innen fôrflåter, og det er med stolthet at vi nå også kan tilby kvalitetsbåter til oppdrettere og den tilhørende serviceindustrien.

Gleder seg til å kommei gang

– Det ScaleAQ har begynt å bygge er noe vi ønskerå være med på, sier Terje Andreassen administrerende direktør i Moen Marin AS.

– Flåter og båter har mange likhetstrekk og vi tror at vi felles kan tilby enda bedre produkter og ett mer komplett tjenestespekter. Den lokale tilstedeværelsen, maritime forståelsen og ett seriøst forhold til innovasjon gjør at vi gleder oss til å jobbe på lag med resten av ScaleAQ.

Den øvrige virksomheten i Moen Marin Group, blant annet Moen Marin Service AS og Moen Ship Management AS omfattes ikke av transaksjonen, men det legges opp til et tett og godt samarbeid etter gjennomføringen. De ansatte i Moen Marin er fortsatt ansatt i Moen Marin også etter at selskapet har skiftet eier, og konsernet vil etter salget få rundt 70 ansatte.

– Avtalen gir de ansatte og produktene muligheten de fortjener med tanke på fremtidig vekst. Avtalen med ScaleAQ tillater fokus på vekst internasjonalt gjennom ett enda bredere produktspekter. Markedet har behov for solide og innovative partnere som kan hjelpe dem å vokse og vi ser frem til fortsettelsen.

Løfter Sveli ytterligere fram i lyset

Kultur Forfatteren Arvid Sveli ville ha fylt 100 år i år, og i den forbindelse kan trioen Magne Olav Aarsand Brevik, Bjørn Peder Johansen og Trond Nilsen nå presentere forfatterens... fredag 10:13

MOT til å se det beste

Helg I de to siste spaltene har jeg vært innom det å fokusere positivt og se mulighetene i stedet for begrensningene. MOT har som nevnt flere verktøy som hjelper oss med dette. Ved å... fredag 09:09
Smånytt

«Kronprins Haakon»

Notis Vi har fått inn flere bilder av denne flotte skuta. På dette bildet passerer den Dolmsundet. FF «Kronprins Haakon» er et norsk forskningsskip som overvåker ressurser, miljø- og... fredag 08:20

Kontroll på Lauga

Notis 25. mai: Politiet i Ytre Namdal har i kveld hatt laserkontroll i 60-sone på Lauga. - Strålende sol og ingen kjørte for fort, melder politiet på sin facebookside. mandag 23:09
Kommentar

Tar vi godt nok vare på gründerne?

Kommentar I den senere tid har jeg hatt samtaler med ulike gründere. Folk som er villig til å satse tid og krefter på å skape egen arbeidsplass, men som ofte får jantelov og andre uskrevne... tirsdag 11:05

Ute av syne, ute av sinn

Kommentar I lenge tid har enkelte kjempet for at det ikke skal komme vindkraftpark på Ytre Vikna, og et av argumentene som har gått igjen er hensyn til fuglelivet. Med lenker til ulike... onsdag 09:22