Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

MS "Nordkinn" passerer i Nærøysundet.

MS "Nordkinn" bygges om og flagges hjem

MS "Nordkinn" skal til Halsnøy dokk for oppgradering og installasjon av losseanlegg for fiskefôr, samtidig som NTS Shipping flagger fartøyet hjem.

Nyheter · Publisert 23:23, 12 mar 2019

80 meter lange MS Nordkinn er bygget som et kjøl- og fryseskip i 2006. Siden 2017 har fartøyet gått i fraktfart langs Norskekysten til og fra kontinentet, blant annet med frossenfisk. NTS Shipping AS, som fra før av har avtaler om fôrfrakt med Ewos, tilpasser nå fartøyet med losseanlegg for fiskefôr. Det kommer fram av en pressemelding fra selskapet.

NTS Shipping AS har i dag besluttet at ombyggingen skal skje ved Halsnøy dokk. Ombyggingsarbeidet er forventet å starte uke 17. Multi Maritime, som har tegnet båten tidligere, står for design av ombyggingen.

Nordkinn bytter navn til «Rotsund» etter ombyggingen.

Lastekapasiteten blir på ca. 2000 tonn. Lossekranen får en rekkevidde på 28 meter, og lossesystemet har en kapasitet på ca. 150 tonn fiskefôr i timen.

– Vi skal fortsatt levere fryselast langs Norskekysten, men bygger om "Nordkinn" slik at båten også kan frakte fôr til oppdrettsnæringen. Ombyggingen gir oss en enda bedre båt som kan levere enda flere tjenester, forteller daglig leder Bjarne Johannessen i NTS Shipping.


MS "Nordkinn" har fram til nå seilt under færøysk flagg. NTS Shipping AS flagger nå fartøyet hjem.

– Når vi nå ekspanderer innen fôrfraktsegmentet, er det en god anledning for heimflagging, sier Johannessen.

Daglig leder Bjarne Johannessen i NTS Shipping.

Vi takker ungdommene for at de har skolestreiket!

Ytring Mange har innsett at vi må handle raskt for å stoppe de store klimaendringene som skjer. Spesielt har våre ungdommer satt klima på dagsorden! Det er herlig å se at den oppvoksende... søndag 15:54

Debatt i fjæra

Nyheter I full fart ble det arrangert en debatt i forkant av quizen ved mølle på Austafjord. Fullt lokale til tross., debatten tok aldri helt av. lørdag 10:10

Tre partier enig om samarbeid

Nyheter De tre partiene Leka Venstre, Leka SV og Leka Ap er enige om at det bør skje et skifte av politiske ledelse i Leka dersom de tre partiene tilsammen får flertall ved årets... fredag 23:40