Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MS "Nordkinn" passerer i Nærøysundet.

MS "Nordkinn" bygges om og flagges hjem

MS "Nordkinn" skal til Halsnøy dokk for oppgradering og installasjon av losseanlegg for fiskefôr, samtidig som NTS Shipping flagger fartøyet hjem.

Nyheter · Publisert 23:23, 12 mar 2019

80 meter lange MS Nordkinn er bygget som et kjøl- og fryseskip i 2006. Siden 2017 har fartøyet gått i fraktfart langs Norskekysten til og fra kontinentet, blant annet med frossenfisk. NTS Shipping AS, som fra før av har avtaler om fôrfrakt med Ewos, tilpasser nå fartøyet med losseanlegg for fiskefôr. Det kommer fram av en pressemelding fra selskapet.

NTS Shipping AS har i dag besluttet at ombyggingen skal skje ved Halsnøy dokk. Ombyggingsarbeidet er forventet å starte uke 17. Multi Maritime, som har tegnet båten tidligere, står for design av ombyggingen.

Nordkinn bytter navn til «Rotsund» etter ombyggingen.

Lastekapasiteten blir på ca. 2000 tonn. Lossekranen får en rekkevidde på 28 meter, og lossesystemet har en kapasitet på ca. 150 tonn fiskefôr i timen.

– Vi skal fortsatt levere fryselast langs Norskekysten, men bygger om "Nordkinn" slik at båten også kan frakte fôr til oppdrettsnæringen. Ombyggingen gir oss en enda bedre båt som kan levere enda flere tjenester, forteller daglig leder Bjarne Johannessen i NTS Shipping.


MS "Nordkinn" har fram til nå seilt under færøysk flagg. NTS Shipping AS flagger nå fartøyet hjem.

– Når vi nå ekspanderer innen fôrfraktsegmentet, er det en god anledning for heimflagging, sier Johannessen.

Daglig leder Bjarne Johannessen i NTS Shipping.

Oppfordrer barna til å lese

Kultur Snart er det klart for den digitale lesekampanjen Sommerles.no. Sammen med barn fra over 380 andre kommuner kan alle barn fra 1.-7.klasse i Nærøy kommune fra 1. juni være med på... lørdag 11:15