Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Et utvalg av Nærøy-ambassadører - stolt etter å ha fått utmerkelsen som årets Turbokommune av Trøndelag fylkeskommune ved UKM-regionmønstring i Grong: Heidi Halsen (deltager kunst), Henriette Schjelderup (deltager kunst), Signe Flasnes (deltager scene - musikk), Øyvind Nordstrand (UKM-ansvarlig Nærøy), Toralf N Andersen (scenecrew), Sandra Dolmen (deltager scene - musikk), Ragna Strøm-Aakvik (deltager kunst), Kirsti Sæternes (Deltager scene - samfunn/formidling). Foto: privat

Nærøy fikk turboprisen

Nærøy fikk i dag tildelt turboprisen fra Trøndelag fylkeskommune for målretta og godt arbeid med UKM i kommunen. Prisen ble delt ut av direktør for kultur i Trøndelag, Karen Espelund under UKM-festivalen i Kuben.

Nyheter · Publisert 22:48, 6 apr 2019

Årets turbopris er en pris som deles ut av UKM Norge. Prisen er en sjekk på kroner 5000,- og diplom og ble mottatt av lokalkontakt og reiseleder for helga, Øyvind Nordstrand sammen med deltager Signe Flasnes.

Det påpekes at prisen handler ikke kun om årets arbeid, men rekruttering og utvikling gjennom flere år. Kommunen har de siste årene jobbet jevnt og trutt med å utvikle sin lokale UKM.

I begrunnelsen legges det også vekt på at lokalkontakt fast stiller som reiseleder på regionfestivalen. Det betyr at Nærøy kommune hvert år har prioritert midler til å lønne noen til å både organisere, planlegge og gjennomføre turen med kommunens delegasjon til fylkes-/region-mønstringen.

- Dette er kjempeviktig, og dessuten veldig veldig gøy del av jobben da, sier kulturarbeider Nordstrand som er glad for utmerkelsen.

- Kjempeherlig å bli satt pris på av fylkeskommunen på den måten, og at de legger merke til arbeidet vi gjør, sier han.

Videre står det i begrunnelsen at det er tydelig at kommunen har satt en standard og retning for hvordan de ønsker den lokale UKM’en skal være.

- UKM i kommunen har vært under stødig ledelse og utvikling fra ulike UKM-kontakter gjennom årenes løp. Videre er det sentralt å trekke frem at ungdomsperspektivet og ungdomsinvolvering har vært viktig i utformingen av dagens lokale arrangement og en begynnende helårstenkning. UKM i kommunen har hatt ulike samarbeid med andre arrangementer for å gi ungdom flere arenaer; blant annet har de vært koblet sammen med skolen, gjennom eksempelvis sal- og scene faget, står det.

Det påpekes dessuten at selve UKM-arrangementet går over to dager, der rigging, tekniske prøver og de siste forberedelser blir gjort av ungdommen dagen i forkant av selve UKM-søndagen,- som er den lokale UKM dagen. I flere år har kommunen sørget for flinke unge arrangører til UKM Regionfestivalen - og også i år har de representant i ungdomscrewet her.

- Bredde i sjangre og uttrykk har representert kommunen over flere år. Men vi ønsker å utfordre kommunen litt på filmsiden og med denne prisen bidra til fortsatt utvikling av arrangementet, påpekes det.

På fremsiden nå
Ytring - les folkets meninger
Rett fra levra

Merkelige greier - pandemitanker

Kommentar torsdag 10:32