Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Det nye fartøyet blir søsterskip av MS Steigen, og blir av samme type som dette og to andre skip i Norsk Fisketransports flåte.

NFT bestiller ny brønnbåt

Før helgen ble det kjent at Norsk Fisketransport har inngått kontrakt om bygging av en ny brønnbåt, samt at de har opsjon på ytterligere ett fartøy. Nybåten skal være klar om to år.

Nyheter · Publisert 09:12, 10 jul 2018

Norsk Fisketransport, som er et datterselskap av NTS ASA har nok en gang inngått avtale om bygging av ny brønnbåt med Havyard Ship Techonology i Leirvik i Sogn og Fjordande. Dette blir den fjerde båten av samme design i Norsk Fisketransports flåte. Skipene "Namsos", "Steigen" og "Havtrans2 er av samme type.

Ifølge en pressemelding fra NTS ASA skal den nye båten overleveres i juni 2020. Kontrakten mellom Norsk Fisketransport AS og Havyard Ship Technology omfatter også en opsjon på å bygge ytterligere en brønnbåt av samme type. NFT har ett års frist på å benytte denne opsjonen.

– Med denne kontrakten viderefører vi det innovative utviklingssamarbeidet vi har hatt med Havyard gjennom flere år, og som har gitt oss markedets beste brønnbåter når det gjelder fiskevelferd, sier daglig leder Oddleif Wigdahl i NFT gjennom pressemeldingen.

Ifølge en børsmelding som NTS ASA har sendt ut i forbindelse med kontraheringen så vil nybygget få en pris i overkant av 300 millioner kroner. Investeringen skal finansieres med egne midler, samt med banklån.

I likhet med sine tre søsterskip, blir det nye fartøyet bygget med runde fisketanker hvor laksen under transport opplever et tilnærmet likt miljø som når den svømmer i merdene. MMC First Process skal levere alt av fiskehåndteringssystemer om bord. Havyard står også for både design og øvrig utrustning av den nye brønnbåten, som blir Havyards bygg nummer 147.

– Vi endrer ikke vinneroppskrifter. Det var enkelt å velge Havyard igjen: Godt samarbeid over lang tid, høy kvalitet og med MS Steigen fikk vi levert et sluttprodukt akkurat som vi vil ha det, sier Wigdahl ifølge pressemeldingen.

Det nye fartøyet blir en tilnærmet kopi av MS Steigen, som er utleid til Cermaq. Fartøyet er 84,8 meter langt, 16,9 meter bredt og et totalt brønnvolum på 3.200 m3. I tillegg til at de tre sirkulære fisketankene gir bedre fiskevelferd, gjør den innovative utformingen også sitt til at fartøyene laster mer fisk enn brønnbåter med konvensjonelle, langsgående tankerm, opplyser Norsk Fisketransport AS.

Stolt bilutleier med god vekst

Namdal Bilutleie opplever god vekst, og er kåret til årets Gazelle fra Hertz Norge. Fredrik Nyström, som er ansvarlig for bilutleie i Rørvik mener det sterke næringslivet i Ytre... torsdag 13:11

Ønsker at kommunen skal ta over gatelysene

Rundt om i Nærøy kommune driftes gatelys av ungdomslag, lyslag og andre lag og foreninger. Nå vil Arbeiderpartiet i Nærøy at kommunen skal ta over lysene og driften av de. torsdag 12:11

Vil lose ungdom på veien videre

30. juli startet Malin Holm Gangstø sin funksjon som ungdomslos. Hun ønsker å opprette kontakt med bindalsungdom i alderen 16-23 år for å bli kjent, og kunne være en støttespiller... torsdag 09:10
Her kan du lese alt om Sopin 2018
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Fagleder

Se annonsen her

Marine Harvest:
Driftsteknikere

Se annonsen her

Politilogg
Flo og fjære