Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Nybygget fra innseilinga til Skei.

Nytt næringsbygg på Leka

Tidligere i sommer stod W. Hansen Service AS sitt nye næringsbygg på «Kongeplena» i Skeishavna på Leka ferdig. Bygget har et areal på 346 kvadratmeter fordelt på to etasjer og skal tilby oppdrettsselskapet MOWI AS både lagerbygg, pauserom, kontorer og verksted. Innehaver Willy Hansens barnebarn Amalie har tegnet fasaden.

Nyheter · Publisert 07:10, 9 sep 2021

MOWIs 24 ansatte tilknyttet Leka flytter i disse dager inn i sine nye lokaler i Skeishavna.

Willy Hansen har investert i bygget som leies ut til selskapet, med seg i jobben har han hatt barnebarnet Amalie Hansen Sønnesyn, som har tegnet fasaden gjennom sitt firma AMSO Design.

Totalbygg har hatt hovedentreprisen, og har ifølge Hansen gjort en god jobb sammen med sine underleverandører. Leka Graveservice har stått for planering og tomtejobb på tomta som leies av Leka kommune.

– Jeg er veldig godt fornøyd med jobben som er gjort fra byggestart i midten av januar til bygget var ferdig sent i juni, smiler han.

Bygget har universell utforming med rullestolrampe og heis, fire kontorplasser i åpent landskap i tilknytning til pauserom, lager og verksted, grovgarderobe i første etasje, to fingarderober i andre etasje, samt handikaptoalett med dusjmuligheter.

Noe egeninnsats har Willy også lagt ned, han har stått for støyping og skiferlegging av inngangsparti, og opparbeidelsen av truckinnkjøring selv. Blomsterbed har han også anlagt utenfor bygningen.

– Jeg liker at det ser litt pent ut, og syns selv at de runde vinduene er med på å gi bygget det maritime preget det fortjener. Denne ideen kom fra Amalie som har tegnet fasaden, og jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier han.

Hansen Service AS har inngått en tiårig leiekontrakt med MOWI, som skal være eneste aktør i bygget.

– Kontrakten er inngått med rett til forlengelse, og jeg regner med at det er en aktør som blir å være representert her i lang tid, avslutter Willy Hansen.

På fremsiden nå
Kjentfolk

Jubilanter 24. - 30. september

Kjentfolk torsdag 16:51

Humanistiske konfirmanter i helga

Kjentfolk torsdag 16:46
Rett fra levra

Vi har alle et ansvar!

Kommentar onsdag 13:09