Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Det nye bygget på Kolvereid står uten navn. Foto: privat

Ønsker navneforslag

Det nye bygget på Kolvereid som kombinerer skole, bibliotek og kulturskole nærmer seg ferdigstillelse. Nå settes det i gang et arbeid for å finne et navn på bygget som skal omfavne alle de ulike aktørene som skal holde til der.

Nyheter · Publisert 15:44, 8 sep 2020

Det nye bygget rommer første til sjuende trinn på Kolvereid skole, Nærøysund biblioteks avdeling på Kolvereid og Nærøysunds kulturskoles administrasjon og øvingsrom. Biblioteket og kulturskolen skal også bruke bygget til konserter, forfatterbesøk, foredrag og ulike mindre forestillinger.

Skal favne bredt

Når bruksomfanget er såpass stort er det viktig at bygget får et navn som omfavner alle som holder til der.

– Vi vet at andre steder har gitt felles navn til sine bygg. For eksempel i Grong har de Kuben og Overhalla har Horisonten. Vi ønsker også et passende navn til vårt bygg, sier rektor ved Kolvereid skole Unni Berit Finne.

Det er satt ned en arbeidsgruppe som består av både ansatte og elever ved skolen, samt en foreldrerepresentant, en representant fra hver av kulturskolen og biblioteket, samt kommunens kommunikasjonsrådgiver og en politisk representant. Disse hadde sitt første møte i begynnelsen av september, og der ble det bestemt at det skal settes i gang en navnekonkurranse, slik at alle som har gode idéer til hva navnet skal være kan komme med dette.

Ønsker mange forslag

– Bygget har en bred målgruppe, derfor ønsker vi også innspill fra hele befolkningen på hva nybygget skal hete, sier Finne.

Arbeidsgruppen har allerede vært i kontakt med Frivilligsentralen på Kolvereid og fått dem til å informere sine brukere om konkurransen. Det er i den forbindelse satt opp forslagskasse både på Frivilligsentralen og på Coop-senteret på Kolvereid. Der kan alle som har forslag til navn levere dem. Det er også mulig å sende forslaget på epost til skolens sekretær på ingrid-anna.bratteng@naroysund.kommune.no. Fristen for innsendelse er satt til 25. september og navnet skal offentliggjøres i løpet av høsten.

Navnet på bygget bør være enkelt, og gjerne ha flere betydninger. Det kan også ha en spesiell lokal forankring eller på en annen måte passe til både skole og kultur. Det viktigste er at det blir et navn som folk flest vil huske og kunne assosiere med det nye kultur- og skolebygget, samt de tjenestene som finnes der.

Nærøysund kommune sier også i pressemeldinget at navnekomitéen vil ha så mange forslag som mulig og håper at flest mulig bruker kreativiteten sin for å sørge for at nybygget får et passende navn.

Rektor på Kolvereid skole Unni Berit Finne, biblioteksjef Gerd Torild Aune og kulturskolerektor Øyvind Nordstrand. Foran står sjetteklassingen Robin Tømmermo, en av elevrepresentantene. Foto: privat

MOT til å bry seg

Helg Å vise at vi bryr oss er noe av det beste vi kan gjøre. I vårt forholdsvis lille lokalsamfunn er det viktig å ta vare på hverandre slik at alle føler tilhørighet og inkludering. Å... fredag 07:46
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... fredag 12:36

Barnetrygden øker

Notis Fra 1. september 2020 økes den ordinære barnetrygden for barn under 6 år med 300 kroner i måneden. Den blir da 1345 kroner i stedet for 1054 kroner. I løpet av ett år får man nå... fredag 11:00
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30