For å lese saken må du være abonnent.

5 kr for 5 uker

  • Full tilgang til alt innhold på
    ytringen.no
  • E-avis på nett og i app

Fornyes automatisk til 199,- per måned. Ingen binding. Gjelder kun nye abonnenter.

KJØP

Enkel betaling med

Se alle våre abonnement

Oteren - en sårbar art

Publisert Sist oppdatert

Oteren er et rovdyr og hevder revir. Voksne individer av samme kjønn har trolig i liten grad overlappende leveområder, noe som regulerer tettheten til bestanden. Oteren var tidligere utbredt over hele Norge. Utbredelse er i dag begrenset til de nordlige og sentrale delene av landet. Bestanden i deler av landet økte siden fredningen, men etter 1990 tyder overvåkingen på en nedgang på ca. 40%.

Denne negative utviklingen gjør at den nå blir vurdert som en sårbar art på Norsk rødliste for arter (https://www.artsdatabanken.no/Rodliste ). Oteren har også blitt utryddet fra store deler av Europa, og har derfor fått et strengt internasjonalt vern. Den nordlige delen av Norge har nå en betydelig del av totalbestanden av europeisk oter.

Skadefelling

Powered by Labrador CMS