Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

NTS Managements Roy Schjølberg Brevik (i midten) og Tove Torstad blir sentrale koordinatorer når Bjørøya og Midt-Norsk Havbruk styrker sin posisjon i eksportmarkedet. Konsernsjef Per Anton Løfsnes i Bjørøya (fra venstre), administrerende direktør Harry Bøe i NTS ASA og daglig leder Frank Øren i Midt-Norsk Havbruk (helt til høyre).

Samarbeid på tvers av Folla

Midt-Norsk Havbruk og Bjørøya inngår felles avtale om salg av laks. Selskapene styrker dermed sin posisjon på eksportmarkedet ved å slå sammen sine slaktevolumer.

Nyheter · Publisert 10:32, 15 jul 2019

De to oppdrettsselskapene vil i år produsere om lag 40.000 tonn laks på Namdalskysten. Etter mangeårig samarbeid om lakseproduksjonen på sjøen, inngår Bjørøya og Midt-Norsk Havbruk (MNH) nå også samarbeid om salg av laks.

Dette skjer i en trepartsavtale mellom oppdrettsselskapene og NTS Managament AS, MNHs søsterselskap i NTS Gruppen. Avtalen innebærer at NTS Management AS håndterer all logistikk og salg av laks til norske eksportører på vegne av de to oppdrettsselskapene. Det kommer fram av en pressemelding fra NTS.

NTS Management AS blir gjennom avtalen bindeleddet mellom oppdretter, slakteri og eksportør. Salgssamarbeidet gjør det mulig til enhver tid å tilby større volumer til eksportørene, enn det MNH og Bjørøya hver for seg har mulighet til.

Målet med avtalen er at både Bjørøya og MNH skal kunne oppnå best mulig pris og posisjon i markedet.

Nylig ble det kjent at MNH og Bjørøya også forsterker samarbeidet på smolt, ved at Bjørøya Holding AS går inn på eiersiden i Osan Settefisk AS.

– Dæven, 4 millioner rett før jul.

Helg Jula kom tidlig i år for tre nordmenn som alle fikk 4,6 millioner kroner i en tidlig julepresang fra Norsk Tipping. En av dem er fra Bindal. lørdag 22:01

Kolvereid med sliteseier over Sandnessjøen

Sport Det ble en tett kamp mellom Kolvereid og Sandnessjøen i lørdagens oppgjør i Nærøyhallen. Gode keepere og sjansesløseri gjorde det spennende til siste minutt. lørdag 20:17

Historisk ordfører

Helg lørdag 09:17