Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Seks nye tilfeller av korona i Nærøysund

Nærøysund kommune har denne uken fått melding om seks nye smittetilfeller, fem av disse er meldt på fredag. Husk at nå må du selv melde ifra til dine nærkontakter om du får påvist smitte.

Nyheter · Publisert 00:22, 9 okt 2021

Dette er de første tilfellene etter at regjeringen gikk over til strategien «en normal hverdag med økt beredskap». Nærøysund kommune følger de nasjonale retningslinjene. På kommunens nettside finner du oppdatert informasjon om hvilke retningslinjer som gjelder i forbindelse med dagens situasjon, skriver kommunen i en pressemelding.

Det er en del endringer fra tidligere. Det viktigste er at dersom du får påvist koronasmitte hviler det nå mer ansvar på deg selv om å melde i fra til dine nærkontakter. Kommunens oppgaver er nå å kartlegge husstandsmedlemmer og andre nære relasjoner som kjærester og bestevenner. Utover dette må du selv gi nærkontakter beskjed om smitte.

Kommunen kan nås i hovedsak nås i ordinær åpningstid. Utenom dette sendes epost. Ved alvorlige symptomer/sykdomstilfeller må legevakten kontaktes.

Det er også nye retningslinjer for testing av husstandsmedlemmer og andre nære nærkontakter.

Nærkontakter må teste seg dersom de ikke er fullvaksinert eller har hatt Covid-19 de siste 12 månedene. Du kan ta en selvtest eller vanlig PCR på teststasjonen. Selvtest kan du hente etter avtale på servicekontorene i åpningstid eller ved sykehjem i helgene. Du trenger ikke å være i karantene, men begrens sosial omgang til du har fått negativt prøvesvar. Du må følge med på eventuelle symptomer i ti dager etter at du ble utsatt for smitte, og ha lav terskel for ny testing hvis du får symptomer. Dersom du er fullvaksinert eller har gjennomgått Covid-19 de siste 12 månedene skal du ikke teste deg med mindre du får symptomer.

På fremsiden nå

Picasso fyller tjue år

Næring mandag 15:02

Avsluttet sesongen med seier

Sport lørdag 18:33
Ytring - les folkets meninger
Rett fra levra

Vi har alle et ansvar!

Kommentar onsdag 13:09

Det blåser på kommunetoppene

Kommentar torsdag 17:42