Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Leka kommune tar grep for å imøtekomme eldrebølgen.

Setter av 500.000 kroner til eldreomsorg

Ordfører Elisabeth Helmersen opplyser i Lekaposten at Leka formannskap har vedtatt å sette av en halv million til et forprosjekt. Dette er øremerket framtidig eldreomsorg i kommunen.

Nyheter · Publisert 10:51, 2 des 2019

Ordfører Helmersen sier i sitt innlegg at til tross for en anstrengt økonomisk situasjon har formannskapet enstemmig vedtatt å sette av denne summen til et forprosjekt for å gripe tak i utfordringene i eldreomsorgen i kommunen.

En bred gjennomgang

– Kommunestyret vil etter hvert få framlagt en framdriftsplan, investeringsplan og tiltaksplan som vil omfatte det bygningsmessige, men også personalmessige grep for å få til en velfungerende og framtidsrettet eldreomsorg i Leka. Administrasjon og politikerne er enige om behovet for en brei gjennomgang av hele eldreomsorgen. Nettopp derfor setter vi av en halv million kroner til forprosjektet, sier Helmersen.

Hun påpeker at det er tvingende nødvendig med en rask planleggingsfase, slik at tiltakene er gjennomført før eldrebølgen er en realitet.

Ordføreren anser satsningen i eldreomsorgen, og demensomsorgen inkludert, blir det største økonomiske løftet de kommende årene.

Iverksette stimuleringstiltak

– Tiden vil vise om ombygging av dagens bygningsmasse dekker våre behov, eller om det må bygges nytt, eller kanskje en miks av flere alternative for å imøtekomme våre eldres behov i framtida på en god måte. Samtidig vet vi at rundt halvparten av de som i dag tar seg av våre syke og eldre selv blir pensjonister om få år. Parallelt blir vi derfor nødt til å iverksette stimuleringstiltak for å øke bemanningen innen eldreomsorgen. Vi må rett og slett friste kvalifiserte folk til å komme til Leka, sier ordføreren i sin orientering.

Hun opplyser at det vil bli arrangert et folkemøte i januar der dette blir et av temaene.

Ny kinosjef i Nærøy

tirsdag 15:18

Lekværing klar for Stjørdals-Blink

Sport Onsdag skrev Morten Strand fra Leka under for OBOS-klubben. onsdag 23:23

Kolvereid IL vant fotballkåring

Sport Kolvereid Idrettslag er kåret til beste arrangør av Tine Fotballskole i Trøndelag Fotballkrets. onsdag 21:42