Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Kontrakten mellom AKVA Group Land Based Norway og SinkabergHansen ble formelt inngått mandag. Her representert ved daglig leder Sten Roald Lorentzen (til venstre) og daglig leder Svein-Gustav Sinkaberg.

Signerer storkontrakt

Sist mandag signerte AKVA Group Land Based Norway og SinkabergHansen en kontrakt verdt knappe 300 millioner kroner.

Nyheter · Publisert 12:57, 9 mai 2019

For både AKVA Group og SinkabergHansen er RAS-anlegget Svaberget Smolt blant de største enkeltkontraktene som er inngått. SinkabergHansens daglig leder Svein-Gustav Sinkaberg har store forventninger til samarbeidet.

– Dette er en svært stor avtale for oss. Vi har forventninger til at Svaberget Smolt på sikt skal legge grunnlag for økning i både produksjonsvolum og kvalitet, sier Sinkaberg etter at kontrakten for innmaten av det kommende anlegget er på plass.

Det betyr at prosjektet også vil omfatte en egen kontrakt for bygningsmasse. Produksjonen tilknyttet første byggetrinn vil bli opp mot 6 millioner individ og 2.000 tonn. Det vil gi en snittvekt på 330 gram.

Mål om start i august

Per dags dato er grunnarbeidet som ble innledet i fjor høst i en avsluttende fase. Byggestart kan bli i august, og byggetiden ved Svaberget er beregnet til om lag to og ett halvt år. Prosjektarbeidet er i full gang hos AKVA Group på Sømna, samt ved konsernets avdeling i Danmark.

– Kontrakten betyr veldig mye. At det skjer på lokale Sømna er artig, og fra vår side er vi stolte over hva det vårt fagmiljø i samarbeid med øvrig kompetanse i konsernet evner å få til. Samarbeidet med SinkabergHansen har også over tid vært bra og vil i fortsettelsen naturlig nok utvikles videre, sier daglig leder Sten Roald Lorentzen i AKVA Group Land Based Norway (tidligere Plastsveis) på Berg i Sømna.

Visningsanlegg

I den aktuelle avtalen ligger at RAS-anlegget ved Svaberget Smolt kan brukes som et visningsanlegg. Det miljøvennlige prosessanlegget vil ha det siste av teknologi installert, og ikke minst vil 99,9 prosent av vannet som benyttes bli resirkulert.

– Dette vil ha stor betydning for blant annet energiforbruket, da det ikke vil være et stort behov for å varme store mengder vann i smoltproduksjonen, sier SInkabergHansen i en pressemelding.

Åpent brev om Leka-ferja

Ytring tirsdag 10:00

Vi må heie på ulikhetene

Ytring Liv Margrethe Johnsen skrev et meget godt innlegg i avisen nylig der hun etterlyste større innsats for psykisk helse og etterlyste svar fra partiene på dette temaet. Her er noen... tirsdag 08:18

Så er de her igjen

Nyheter Sommeren er på hell, og med skumringen kommer også skogens konge ned til åkrene og veiene. mandag 16:54