Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Redaktør Lillian Lyngstad og journalist Knut Sandersen gleder seg til å komme igang med jevnlig podcastproduksjon. Foto: Fredrik Haugerøy

Skal formidle lyden av ytterdistriktet

Endelig er det nye mobilstudioe klart, og Ytringen vil denne uken starte opp med sin nye podcastprogram med aktualiteter og debatter.

Nyheter · Publisert 18:45, 13 jan 2020

Det har tatt litt tid å få ustyret i hus, men nå er alt på plass og denne uken testes anlegget for å være sikker på at alt fungerer som det skal. Torsdag starter innspillingen av den som skal bli et fast aktualitetsmagasin hos Ytringen.

Endelig i gang

– Det skal bli godt å komme igang med faste sendinger, innrømmer Knut Sandersen som skal lede programmene fremover. Han er overbevist om at podcast fra ytterdistriktet vil slå godt an.

Selv er han stor tilhenger av podcast som intervjuformat, og med sin erfaring fra radio så tror han at lydformatet treffer publikum på en helt annen måte enn nett og papir.

– Podcast er en veldig intim formidlingsform. Folk lytter gjerne med mobiltelefoner og headsett, og det gjør at du kommer ekstra godt innpå lytterne. Dermed kommer også budskapene fra de som deltar ekstra godt frem, og jeg er tilhenger av at folk som deltar i studio skal få lov til å snakke ut.

Gikk for mobil løsning

Ytringen vurderte en tid å bygge opp et eget studio på Kolvereid, men landet til slutt på et mobilt studio som er forholdvis enkelt å ta med seg rundt om i distriktet.

– Det gjør at vi kan lage sendinger fra hele distriktet og dermed få frem mye av det som skjer rundt om i bygdene. Som lokalavis har vi et ansvar for å få ut informasjon, spre begeistring og styrke ytterdistriktets identitet, sier redaktør Lillian Lyngstad.

Vil sikre historien

Et av prosjektene de nærmeste månedene er innspilling av en ny serie hvor de som ennå husker krigen skal fortelle om hvordan krigen fortonet seg i regionen. Både enkelthendelser og dagliglivet vil være tema. Serien håper lokalavisa er klar til mai i år, 75 år etter freden kom.

– Det å sikre oss stemmene før de forsvinner er av stor historisk verdi. Det å få førstehåndskilder til å fortelle er uvurdelig. Så for oss hviler det også et ansvar for å sørge for at etterslekten kan få med seg historien gjennom stemmene til de som selv opplevde det som skjedde, sier Lyngstad.

Sandersen har ledet og redigert flere podcastsendinger gjennom årene, og vet av erfaring at det tar tid å bygge opp en større lytterskare.

– Vi så under valget i fjor at sendingene hvor vi intervjuet ordførerkandidatene slo godt an. I tillegg har vi allerede laget flere andre sendinger med blant annet Magne Olav Årsand Brevik da han ble 70 år. Nå har vi gode mikrofoner og det vil gi oss enda bedre lyd, og dermed bedre lytteropplevelse.

Spiller lokal musikk

Ytringen har også inngått avtale med Tono, og kan lovlig spille lokal musikk i sendingene.

– Det var et helt bevist valg. Vi ønsker å løfte frem lokale artister og låter, og gjerne rote litt rundt i arkiver etter perler. Det er finnes mange sangskatter i ytterdistriktet. I tillegg vil musikken også gjøre sendingene mer ledig, sier Sandersen.

Flere programmer fremover

Sandersen har flere ideer til ulike programkonsepter, og to av disse vil bli lansert i løpet av våren.

– Nå skal vi først få i gang fredagssendingene, så får vi ta det andre etterhvert som vi får dreisen på produksjonen og at vi får inn annonsører og samarbeidspartnere, sier programlederen som slipper den første sendingen på fredag. Målet er å slippe en ny sending med aktualiteter og debatter hver 14.dag.

Kolvereid prøvde men det ble ikke nok mot Skogn

Sport Søndagens kamp mellom Kolvereid og Skogn i Nærøyhallen ble en fartsfylt kamp. Det var bortelaget som var mest effektive, og tok med det med seg alle poengene hjemover. søndag 15:40

Rørvik vant 28 - 13 mot Skogn

Sport Rørvik tok imot Skogn til kamp i Rørvikhallen. Slik formen til hjemmelaget har vært denne sesongen, så var det aldri noen tvil hvem som kom til å vinne denne kampen. lørdag 20:28