Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Erika Grønbeck, Andreas Hansvik og Agnes Elden Ulsund fra Heimen barnehage koste seg på barnas egen skreifestival.

Skreifesten er i gang

Tradisjonen tro var det de minste som var først ut i Skreifestivalens program. I dag ble det nemlig invitert til barnas skreifestival med både teater, dans og selvfølgelig skrei på pinne.

Nyheter · Publisert 15:09, 27 mar 2019

Ikke mindre enn 300 barn fra barnehager i hele distriktet pluss noen førsteklassinger var med på å kjøre i gang skreifestivalen i dag. Tradisjonen tro var første post på programmet teater i Heimbrygga med museets egne folk i alle roller. Også i år fikk publikum møte Magda og Maren og Benjamin som tok for seg tradisjoner og overtro i forbindelse med fiske på en lettfattelig måte. Helt uten trøbbel ble det ikke da hunden Kaos dukket opp og både stjal Lofot-brødet og rotet i Lofotkista som Benjamin skulle ha med seg.

– Vi utvikler historien litt fra år til år ettersom vi finner ut hva barna liker, sier Linn Ofstad som spiller Magda. Hun forteller at det er Nina Grindvik Sæthernes som har forfattet manus.

I tillegg til skuespill som tydelig slo an blant de minste så fikk de også være med og synge flere kjente barnesanger under veis. Deretter gikk turen til Norveg hvor de fikk spise seg mette på fisk i form av fritert skrei på pinne. Det falt i smak hos de aller fleste.

På grunn av mye byggeaktivitet i sentrum så ble det ikke noe rogntog i år. I stedet ble det sang og dans i Norveg-salen, hvor Einar Overrein fra Salmonor Visningssenter sørget for å holde barna i aktivitet, og det var ingen tvil om at det var populært.

Må ta totalgjelden på alvor

Ytring Av Knut Sandersen Når den nye kommunen er operativ fra nyttår så starter den opp med en lånegjeld på svimlende 1.338.543.000 kroner. Det er en mørk sky som få av de folkevalgte så... lørdag 21:51

En dør inn til veiledning

Nyheter I løpet av sommeren vil alle som er over 65 år i Vikna kommune få en brosjyre i posten om hvilke muligheter som finnes til å få et mer aktivt liv som godt voksen. lørdag 19:25