Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Motormessa / Kystbymessa

Erika Grønbeck, Andreas Hansvik og Agnes Elden Ulsund fra Heimen barnehage koste seg på barnas egen skreifestival.

Skreifesten er i gang

Tradisjonen tro var det de minste som var først ut i Skreifestivalens program. I dag ble det nemlig invitert til barnas skreifestival med både teater, dans og selvfølgelig skrei på pinne.

Nyheter · Publisert 15:09, 27 mar 2019

Ikke mindre enn 300 barn fra barnehager i hele distriktet pluss noen førsteklassinger var med på å kjøre i gang skreifestivalen i dag. Tradisjonen tro var første post på programmet teater i Heimbrygga med museets egne folk i alle roller. Også i år fikk publikum møte Magda og Maren og Benjamin som tok for seg tradisjoner og overtro i forbindelse med fiske på en lettfattelig måte. Helt uten trøbbel ble det ikke da hunden Kaos dukket opp og både stjal Lofot-brødet og rotet i Lofotkista som Benjamin skulle ha med seg.

– Vi utvikler historien litt fra år til år ettersom vi finner ut hva barna liker, sier Linn Ofstad som spiller Magda. Hun forteller at det er Nina Grindvik Sæthernes som har forfattet manus.

I tillegg til skuespill som tydelig slo an blant de minste så fikk de også være med og synge flere kjente barnesanger under veis. Deretter gikk turen til Norveg hvor de fikk spise seg mette på fisk i form av fritert skrei på pinne. Det falt i smak hos de aller fleste.

På grunn av mye byggeaktivitet i sentrum så ble det ikke noe rogntog i år. I stedet ble det sang og dans i Norveg-salen, hvor Einar Overrein fra Salmonor Visningssenter sørget for å holde barna i aktivitet, og det var ingen tvil om at det var populært.

Pågrep knivtyven

onsdag 15:01

96 km/t i 60-sone

tirsdag 21:10

To innslag fra Nærøy til landsfinalen

Nyheter To innslag fra UKM på Kolvereid har gått videre til landsfinalen. Den arrangeres på Stjørdal til sommeren. tirsdag 12:48

Hvilke øyer har vi besøkt?

Åpen Påskequizen går videre. Denne gangen har vi besøkt to øyer som ikke ligger så langt unna hverandre, men hva heter de? Svaret blir lagt ut etter klokka ti i kveld på Facebook-sida... mandag 13:00

Det lune hjørne

Ytring Ettersom man blir eldre så har man også behov for å gå oftere til legen. Og legen får nok høre mye forskjellig i løpet av en arbeidsdag, det er det liten tvil om. Denne karen her... søndag 23:59
Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Flo og fjære