Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Daglig leder, Paul Ingvar Dekkerhus, og de andre ansatte på Moen Verft har all grunn til å være fornøyd med aktiviteten.

Stor fordel å være i distriktet

Mens stadig flere bedrifter får problemer som følge av pandemien, så går det så det suser for Moen Verft. Dette takket være tidlige fokus på smittefare og langsiktig planlegging av hvert enkelt prosjekt.

Nyheter · Publisert 16:00, 19 mar 2020

Mens koronaviruset slår ut den ene bedriften etter den andre er det helt andre boller ved Moen verft sine anlegg ved Kolvereidvågen og på Ottersøy.

– Vi tok grep en god stund før koronapandemien ble så stor som den er nå, forteller daglig leder Paul Ingvar Dekkerhus i Moen Verft AS som satte tidlig i gang med forebyggende tiltak mot smitte på bedriften. Blant økt fokus på hygiene, renhold og stengning av bufeen i kantina.

Det har så langt medført at alle er på jobb og verftet kjører med fullt trykk.

Kø av oppdrag

Det er tre som har hatt karantene etter utenlandsopphold, men disse er straks tilbake og da er alle mann i arbeid. Og det trengs.

Det er kø av båter som skal inn til vedlikehold i tillegg til ferdigstillelse av båter for Moen Marin. Ved dokken på Ottersøy ligger brønnbåt til vedlikehold og ombygging, mens fire båter ligger til kai i Kolvereidvågen og to er inne i hallen.

– Dette er båter som tilhører store aktører, og det er viktig for oss og dem at vi leverer som avtalt, slik at de kan produserer sine tjenester igjen. Vi har også fått forespørsler fra redere som har fått stans på utbyggingen på andre verft og som vet at vi har full drift, sier daglig leder.

Han forsøker å hjelpe disse så langt det er mulig med mindre reparasjoner, eller ved å sende de videre til andre verft som kan bidra.

Bedre planlegging

For å holde forsyningssikkerheten har Moen Verft bedt sine prosjektledere om å ha en lengre horisont med tanke på leveringer av utstyr og materiell til båtene.

– De har blitt bedt om å bestille det vi trenger tidligere og også for lengre frem i prosjektene. På den måten er vi bedre sikret dersom en leverandør eller transportør skulle blir rammet av stans. Så langt har vi lyktes godt med den strategien, forklarer Dekkershus.

Egen bemanning lønner seg

Moen Verft har en høy grad av egen stab, og slipper å forholde seg til mange innleide arbeidere. Det gir selskapet større grad av sikkerhet for å få gjennomført prosjektene.

– Vi ser at det er verft som har høy grad av innleid arbeidskraft, og de har kjempestore utfordringer knyttet til det å få flyttet folk til prosjektene. Flere av dem har måtte takke nei eller si i fra seg oppdrag. Der er ikke vi heldigvis, sier Dekkerhus, som er ydmyk i forhold at ting kan snu seg meget raskt.

– Akkurat nå har vi plenty med oppdrag, men det hjelper lite om det skulle være noe som rammer oss utenifra. Da kan vi måtte komme til det punkt at vi også må permittere, men enn så lenge er ikke det noe tema.

En vekker for samfunnet

Han mener at samfunnsikkerheten får seg en vekker nå. Mens store byer opplever mange og store nedstengninger så klarer bedrifter og industrien i distrikene å holde det gående.

– Her har de som styrer landet noe å ta lærdom av etter en slik pandemi. Her i regionen er det større avstander mellom folk, og vi er heller ikke tett innpå hovedårer som E6 eller store flyplasser, togstasjoner og lignende. Det gjør at vi klarer å håndtere slike utbrudd bedre, og dermed også holde produksjonen oppe, sier Dekkerhus og mener at man ikke skal legge for stor vekt på at etableringene skal være mest mulig sentrale.

– Det har sine fordeler å ha en stab som består av lokale medarbeidere som ikke har noen utfordringer med å komme seg på jobb, og som bor slik at det er lett å holde seg til mindre sosiale settinger og ikke utsette seg for smittefare. Det har vi gitt klare anbefaling om, og enn så lenge så går det bra, sier daglig leder og er synlig stolt av de ansatte.

- Legg bort æppan og smak på æpplan

Kultur I høstferien tilbyr Kystmuseet Rørvik i samarbeid med Salmonor for første gang ferieskole for barn. Det blir skole på god, gammel måte - helt uten skjermer. Håpet er at dette skal... søndag 20:46
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... fredag 12:36

Barnetrygden øker

Notis Fra 1. september 2020 økes den ordinære barnetrygden for barn under 6 år med 300 kroner i måneden. Den blir da 1345 kroner i stedet for 1054 kroner. I løpet av ett år får man nå... fredag 11:00
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30