Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fra venstre: Trond Heggernes fra INAM, Per Arne Sørli fra INAM, Lars Fredrik Mørch fra Namdalskysten Næringsforening og Ketil Hveding fra BI Campus Trondheim.

Stor oppslutning om mellomlederkurs

At regionens bedriftsaktører er sultne på mer lederkompetanse er det ingen tvil om – på få dager ble kurset som skal styrke lederegenskapene og rolleforståelsen til mellomledere fullbooket.

Nyheter · Publisert 11:09, 13 feb 2020

Over 40 deltagere tok turen til Kysthotellet Rørvik for å delta på kurset som ble gjennomført i samarbeid med Namdalskysten næringsforening og BI. Kursleder for anledningen var høyskolelektor Ketil Hveding fra BI, Campus Trondheim.

Den viktige mellomposisjonen

– Som mellomleder er man mellom barken og veden. Det er en vanskelig mellomposisjon hvor man møter forventninger begge veier. Mellomlederen er ofte en som har startet på bunn, men utmerket seg, blitt sett og fått mer ansvar. En typisk utfordring for mellomledere er at de skal lede tidligere arbeidskollegaer og venner. Uten en tydelig rolleavklaring er det også lett å bli forbigått, forteller Hveding i en pressemelding.

I løpet av kurset som går over to dager, får deltagerne de nødvendige verktøyene for å møte disse problemene i arbeidshverdagen. Sentrale temaer for kurset er blant annet selvledelse, situasjonsbestemt ledelse og motivasjon.

– Vi har flere ansatte med lederfunksjoner og for oss ved Museet Midt var det en gyllen mulighet for oppdatering og faglig påfyll. Det er også verdifullt å dele erfaringer på tvers av bransje. For uansett om man jobber på et museum eller på et oppdrettsanlegg så handler det om å organisere og lede folk, sier Nina Grindvik Sæternes, fungerende museumsleder ved Museet Midt avd. Rørvik.

Etterspurt kompetanse

Ferske mellomledere har som oftest lite eller ingen ledererfaring og får minimalt med opplæring i hvordan man skal håndtere denne rollen.

INAM har kjørt et tilsvarende kurs i Namsos tidligere, da også med Hveding som kursholder og interessen har mildt sagt vært formidabel. Det er et tydelig signal om at kompetanseheving for mellomledere er etterspurt og noe det satses på blant namdalske bedrifter.

– Oppslutningen i Ytre Namdal har vært langt bedre enn i Trondheim for eksempel. Det kan handle om forskjellige ting, men jeg tror at bevisstheten om mellomlederen er større på små, men fremoverlente regioner som her. Samtidig har man driftige aktører som INAM og næringsforeningen som identifiserer et viktig behov og har den nødvendige gjennomføringsevnen, avslutter Hveding i pressemeldingen.

MOT til å duge

Helg I følge ordboka er å duge det samme som å være egnet eller god til noe. Det kan og ha betydningen å være brukbar, passende, være til hjelp, til nytte eller rett og slett strekke... fredag 08:59

Innrømmer vanskelig brøyteforhold

Nyheter Billister og tungtransportsjåfører har flere ganger klaget over brøytingen på strekningen mellom Foldereid og Årfor. Fylkeskommunen innrømmer at dette er en utfordrende strekning... torsdag 22:01
Kommentar

Ja, jeg elsker kuer!

Kommentar av Knut Sandersen mandag 21:27