Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fra venstre: Trond Heggernes fra INAM, Per Arne Sørli fra INAM, Lars Fredrik Mørch fra Namdalskysten Næringsforening og Ketil Hveding fra BI Campus Trondheim.

Stor oppslutning om mellomlederkurs

At regionens bedriftsaktører er sultne på mer lederkompetanse er det ingen tvil om – på få dager ble kurset som skal styrke lederegenskapene og rolleforståelsen til mellomledere fullbooket.

Nyheter · Publisert 11:09, 13 feb 2020

Over 40 deltagere tok turen til Kysthotellet Rørvik for å delta på kurset som ble gjennomført i samarbeid med Namdalskysten næringsforening og BI. Kursleder for anledningen var høyskolelektor Ketil Hveding fra BI, Campus Trondheim.

Den viktige mellomposisjonen

– Som mellomleder er man mellom barken og veden. Det er en vanskelig mellomposisjon hvor man møter forventninger begge veier. Mellomlederen er ofte en som har startet på bunn, men utmerket seg, blitt sett og fått mer ansvar. En typisk utfordring for mellomledere er at de skal lede tidligere arbeidskollegaer og venner. Uten en tydelig rolleavklaring er det også lett å bli forbigått, forteller Hveding i en pressemelding.

I løpet av kurset som går over to dager, får deltagerne de nødvendige verktøyene for å møte disse problemene i arbeidshverdagen. Sentrale temaer for kurset er blant annet selvledelse, situasjonsbestemt ledelse og motivasjon.

– Vi har flere ansatte med lederfunksjoner og for oss ved Museet Midt var det en gyllen mulighet for oppdatering og faglig påfyll. Det er også verdifullt å dele erfaringer på tvers av bransje. For uansett om man jobber på et museum eller på et oppdrettsanlegg så handler det om å organisere og lede folk, sier Nina Grindvik Sæternes, fungerende museumsleder ved Museet Midt avd. Rørvik.

Etterspurt kompetanse

Ferske mellomledere har som oftest lite eller ingen ledererfaring og får minimalt med opplæring i hvordan man skal håndtere denne rollen.

INAM har kjørt et tilsvarende kurs i Namsos tidligere, da også med Hveding som kursholder og interessen har mildt sagt vært formidabel. Det er et tydelig signal om at kompetanseheving for mellomledere er etterspurt og noe det satses på blant namdalske bedrifter.

– Oppslutningen i Ytre Namdal har vært langt bedre enn i Trondheim for eksempel. Det kan handle om forskjellige ting, men jeg tror at bevisstheten om mellomlederen er større på små, men fremoverlente regioner som her. Samtidig har man driftige aktører som INAM og næringsforeningen som identifiserer et viktig behov og har den nødvendige gjennomføringsevnen, avslutter Hveding i pressemeldingen.

Skuffet over å måtte avlyse

Sport Badminton gruppa i Kolvereid idrettslag er skuffet over å måtte avlyse Knut Liland cup. onsdag 11:48

14. juli: Får ferjehjelp med mannskap fra Nærøysund

Nyheter Vi hører om ferjekaos på en del samband nord for oss, men nå får ihvertfall et av stedene hjelp. BF "Fosen" passerte i Nærøysundet mandag kveld på tur nordover for å avhjelpe... tirsdag 08:03

Endrer arbeidsmetode for kommunebudsjettet

Nyheter 20. august står et ekstraordinært kommunestyremøte på agendaen i Bindal. Da inviteres kommunestyrerepresentanter, hovedtillitsvalgte og lederforum til budsjettdugnad i hallen ved... mandag 13:19
Smånytt

Kontroll til sjøs

Notis 15. juli: Politiet har gjennomført patrulje til sjøs og kontrollert sju båter og 15 personer ombord i disse. Ingen overtredelser avdekket. Det melder politiet på sosiale medier. onsdag 12:18

Fikk forelegg

Notis 13. juli: Det ble gjennomført en laserkontroll på Kjelleidet i Bindal i mandag. Et forelegg ble utstedt. mandag 15:33
Kommentar

Hvor ble engasjementet av?

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 13:33

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06