Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Prosjektleder og påtroppende rådmann Hege Sørli og kommunikasjonsrådgiver i Nærøysund kommune Morten Wengstad. De er med i prosjektgruppen som nå skal ha en egen Nærøysund-festival.

Støtter frivillighetens bli-kjent arbeid

Når Nærøysund kommune nå nærmer seg så skal dette markeres med en egen Nærøysundfestival i september. Prosjektledelsen for Nærøysund kommune har gitt støtte til lag og foreninger som bidrar med arrangement i løpet av festivalperioden.

Nyheter · Publisert 14:00, 12 aug 2019

For å markere at det den 22. september er 100 dager igjen til Nærøysund kommune er en realitet så har prosjektledelsen for Nærøysund kommune tatt initiativ til at det avholdes en Nærøysundfestival. Festivalen skal i tillegg til å markere at sammenslåingen nærmer seg vise litt av mangfoldet innen frivillig sektor i den nye kommunen. Målet er å involvere det som skjer av aktiviteter i Nærøysund-kommunene i perioden slutten av august og begynnelsen av oktober.

Mange ulike arrangement

Før sommeren ble det opprettet et Bli kjent-fond der lag og foreninger kunne søke om midler til arrangement som kan samle folk fra begge sider av Nærøysundet. Nå er midlene fordelt og mottakerne er informert. Pengene skal brukes på de arrangementene som skal holdes i festivalperioden. Det er stor variasjon blant mottakerne, fra konserter og teateraktiviteter til idrettsarrangement og turer til ulike deler av kommunen.

Bli kjent i hele kommunen

Nærøysund kommune blir en vidstrakt kommune. Prosjektledelsen ønsker at innbyggerne i de ulike delene av kommunen skal bli kjent med hva som finnes på andre steder enn der de bor. Derfor oppfordres flest mulig til å ta turen til flere av arrangementene som holdes litt lenger unna den grenda de hører til.

Blant de som har fått støtte er lag som arrangerer Bli kjent-turer i sitt nærmiljø. Dette blir lagt opp slik at folk kan bli bedre kjent i deler av kommunen som de kanskje ikke kjenner så godt, samt at de som bor der kan bli mer med sitt nærmiljø.

Det er fortsatt mulig å melde sin interesse for å arrangere en Bli kjent-tur i forbindelse med Nærøysundfestivalen eller videre utover høsten. Dette er en god mulighet til å vise fram sitt nærområde.

Mottakerne

17 ulike aktører har fått støtte gjennom Bli kjent-fondet. Under kan du se hvor mye hver enkelt fikk, og til hvilke arrangement.

Rørvik Gospelkor, Konsert i Norveg: 10000
De Talentløse, fotballcup for voksne: 10000
Ottersøy og omegn pensjonistlag, Bli kjent-tur til Gravvik: 10000
Gravvik Ungdomslag, Swingkurs: 10000
Gråmarka Idrettslag, Bli kjent-tur til Søndagsvika: 10000
Songlaget Njård/Kolvereid Mannskor, Samarbeidsprosjekt "Måne over Nærøysund": 10000
Mixdur, Kortreff i Nærøy Kulturhus: 10000
Foldereid Samfunnshus, Sjø-Saras dag: 10000
Foldereid Idrettslag/Foldereid Utmarkslag, Bli kjent-tur til Grytbogen: 6000
Kolvereid skolekorps, Øvingshelg med alle barnekorps i Nærøysund: 10000
Barbroteateret, Teateraktiviteter for barn og unge: 10000
Parelius Showforening, Humorarrangement under Sopin-festivalen: 10000
Folla Hagelag, Grønn Aften: 10000
Nærforum og Havørn 4H, Kulturminnedag i Remmastrauman: 10000
Kolvereid Vel, Åpningsfest Lissbjørkneset: 10000
Sopin-festivalen, Familiearrangement: 10000
Langsundet musikkorps, Instruktørkurs: 10000
West Coast (og) Swing Nærøysund, Swingkurs: 6000

– Dæven, 4 millioner rett før jul.

Helg Jula kom tidlig i år for tre nordmenn som alle fikk 4,6 millioner kroner i en tidlig julepresang fra Norsk Tipping. En av de er fra Bindal. lørdag 22:01

Kolvereid med sliteseier over Sandnessjøen

Sport Det ble en tett kamp mellom Kolvereid og Sandnessjøen i lørdagens oppgjør i Nærøyhallen. Gode keepere og sjansesløseri gjorde det spennende til siste minutt. lørdag 20:17