Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Tallene fra forhåndstemmene klare

AP ligger an til å gjøre et meget godt valg i hele regionen, men kvelden er ennå ung.

Nyheter · Publisert 21:46, 9 sep 2019

I Nærøysund har Arbeiderpartiet fått 40 prosent av alle forhåndstemmene, mens Senterpartiet har fått 19,8 prosent. Så følger Høyre med 13,2 og Fremskrittspartiet med 12 prosent. SV går frem til 4,5, mens Venstre så langt ser ut til å bli valgets taper og mister hele 12,8 prosent og endre på 3,6 prosent. Det samme prosenttallet som Kristelig Folkeparti. Miljøpartiet de grønne har så langt fått 3,2 prosent og er i øyeblikket inne med et mandat inn i den nye kommunen.

Står tallene seg vil AP få 15 mandater, SP får 7, Høyre og Frp får 5 hver, SV får 2 mens Krf, V og MDG får et hver.

Bindal

Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre et brakvalg i Bindal Hele 61,6 prosent av forhåndstemmene har gått til dem og det gjør at de får hele ti mandater i kommunestyre dersom tallene holder seg.

Bindalslista har fåt 22,7 prosent av stemme og ligger an til å få fire plasser i kommunestyre, mens Senterpartiet tar de siste tre plassene med sine 15,7 prosent.

Leka

Senterpartiet er ikke lenger størst på sagaøya om tallene fra forhåndstemmene står seg ut over kvelden. De har fått 47,9 prosent av stemmene og det gir de syv mandater i kommunestyre og mister to viktige plasser for å ha flertallet.

Dermed ligger det an at Elisabeth Helmersen blir Leka sin nye ordfører ettersom Arbeiderpartiet fikk 39,6 prosent av stemmene og AP får seks mandater.

AP gikk tidligere ut å sa at de ville samarbeide med SV og V, og det sikrer flertallet dem. SV får 9,8 prosent og beholder sitt mandat, mens Venstre får 7,7 og mister et mandat og står igjen med en.

Lovlydige bilister

mandag 14:53

Lover godvær til elgjakta

Nyheter Nå ligger det ei uke med godvær foran oss. Statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl har gode prognoser for elgjegerne som snart strømmer ut i skogen på elgjakt, og oss andre i... søndag 18:04

Kåret til Norges beste hagelag

Kultur Ottersøy og omegn Hageselselskap med leder Anne Lise R. Arntsen, fikk tildelt den høythengende nasjonale utmerkelsen Hagekulturprisen under Sopin-festivalen på lørdag. søndag 09:00