Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Motormessa / Kystbymessa

Fornøyde familier fra Leka, Bindal og Sømna hadde en innholdsrik dag på Hildringen Aktivitetsgård. Foto: Privat

Testet ut «Familie-farmen»

Hver tirsdag i juli er det lagt opp til et tilbud med familie-dag på Hildringen Aktivitetsgård. 24. juni ble testuren gjennomført, og alt var tilrettelagt for en dag i ekte «Farmen»-ånd.

Nyheter · Publisert 20:01, 9 jul 2018

Sommertilbudet har fått navnet «Farmen familiedag på Hildringen», og er en del av opplevelsessatsing i Bindal denne sommeren.

Det er utviklet i et samarbeid mellom Kystriksveien, Hildringen Aktivitetsgård og Bindal Utvikling, med støtte fra Innovasjon Norge. For å kunne delta på tilbudet må man foreta en nettbestilling hos Kystriksveien i forkant.

På like vilkår

«Familiefarmen» har aktiviteter likt konseptet «Farmen». Men her blir man ikke stemt ut. Man får fire timer som er fylt med aktiviteter på Hildringen Aktivitetsgård.

Det gis mulighet til å prøve ut øksekast, pil og bue, tautrekking og slegge. Dessuten er det gruppeoppgaver som skal løses. Dette inkluderer hele familie-gruppen.

– Dette er lagt til rette for familier som ønsker å gjøre noe spesielt sammen i sommerferien. Konkurransene tilrettelagt for barn, og gjennomføres på like vilkår hos gruppene. Som at de eldste får de tyngste sleggene, og barna bruker en hammer, forteller daglig leder Anja Tjelflaat i Bindal Utvikling.

Det er J.B. Båtskyss som har fått oppdraget med å frakte deltakerne ut til Hildringen. På denne testturen 24. juni var familier fra Leka, Bindal og Sømna deltakere.

Lage sin egen pizza

All aktivitet foregår utendørs, og med to lavvoer innen rekkevidde er det fint å søke ly om været ikke er helt optimalt.

– Alle får mulighet til å komponere, og grille sin egen pizza. Det er matopplevelsen i dette konseptet. Deltakerne ga uttrykk for at de var veldig fornøyd med dagen, så nå er det bare å melde seg på for alle som ønsker.

Turene går som sagt hver tirsdag i juli, sier Tjelflaat som opplyser at Bindal Utvikling gir underskuddsgaranti denne sommeren.

– Det innebærer at siden det er første sommeren dette prøves ut, så gjennomføres turen uansett om det er få påmeldte.

Frustrert over digitale utfordringer

Nyheter En gruppe eldre ved Bjørkåstunet vil rette fokus mot utfordringer i forhold til utførelse av banktjenester digitalt. Det føles utrygt og uoversiktlig. De etterlyser bred opplæring... mandag 15:58

Vil ha stor oppslutning om siste UKM i Nærøy

Kultur Fristen for å melde seg på årets UKM i Nærøy nærmer seg. Dette blir det siste UKM i Nærøy før kommunen slår seg sammen med Vikna. Kari Hestad og Øyvind Nordstrand ved... mandag 10:36

Den siste "Lohengrin"

Nyheter Sjokoladen "Lohengrin" har smeltet på tungen til nordmenn i 108 år, men nå er det slutt. Etterspørselen ble for liten og det er besluttet at produksjonen skal avsluttes. søndag 20:00

Smånytt

Kontroll på Foldereid

Politiet gjennomførte en trafikk-kontroll mellom 22:00 og 23:10 natt til lørdag. – 12 kjøretøy ble kontrollert og en bil ble avskiltet grunnet avskiltingsbegjæring, melder...

Forsinket avis

Avisa er i dag tirsdag et par timer forsinket på grunn av at en trailer sperret veien nord for Steinkjer. Vi håper at alle skal få avisa si i løpet av formiddagen.
ledige stillinger

SinkabergHansen:
Bli lærling hos oss!
Se annonsen her

Nærøysund Aquaservice:
Servicearbeidere
Se annonsen her

Leka kirkelige fellesråd:
Kirkeverge og organist
Se annonsen her

 

For stillingsannonser - ta kontakt med oss på tlf. 74 39 60 50 eller
marked@ytringen.no

Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Flo og fjære