Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fornøyde familier fra Leka, Bindal og Sømna hadde en innholdsrik dag på Hildringen Aktivitetsgård. Foto: Privat

Testet ut «Familie-farmen»

Hver tirsdag i juli er det lagt opp til et tilbud med familie-dag på Hildringen Aktivitetsgård. 24. juni ble testuren gjennomført, og alt var tilrettelagt for en dag i ekte «Farmen»-ånd.

Nyheter · Publisert 20:01, 9 jul 2018

Sommertilbudet har fått navnet «Farmen familiedag på Hildringen», og er en del av opplevelsessatsing i Bindal denne sommeren.

Det er utviklet i et samarbeid mellom Kystriksveien, Hildringen Aktivitetsgård og Bindal Utvikling, med støtte fra Innovasjon Norge. For å kunne delta på tilbudet må man foreta en nettbestilling hos Kystriksveien i forkant.

På like vilkår

«Familiefarmen» har aktiviteter likt konseptet «Farmen». Men her blir man ikke stemt ut. Man får fire timer som er fylt med aktiviteter på Hildringen Aktivitetsgård.

Det gis mulighet til å prøve ut øksekast, pil og bue, tautrekking og slegge. Dessuten er det gruppeoppgaver som skal løses. Dette inkluderer hele familie-gruppen.

– Dette er lagt til rette for familier som ønsker å gjøre noe spesielt sammen i sommerferien. Konkurransene tilrettelagt for barn, og gjennomføres på like vilkår hos gruppene. Som at de eldste får de tyngste sleggene, og barna bruker en hammer, forteller daglig leder Anja Tjelflaat i Bindal Utvikling.

Det er J.B. Båtskyss som har fått oppdraget med å frakte deltakerne ut til Hildringen. På denne testturen 24. juni var familier fra Leka, Bindal og Sømna deltakere.

Lage sin egen pizza

All aktivitet foregår utendørs, og med to lavvoer innen rekkevidde er det fint å søke ly om været ikke er helt optimalt.

– Alle får mulighet til å komponere, og grille sin egen pizza. Det er matopplevelsen i dette konseptet. Deltakerne ga uttrykk for at de var veldig fornøyd med dagen, så nå er det bare å melde seg på for alle som ønsker.

Turene går som sagt hver tirsdag i juli, sier Tjelflaat som opplyser at Bindal Utvikling gir underskuddsgaranti denne sommeren.

– Det innebærer at siden det er første sommeren dette prøves ut, så gjennomføres turen uansett om det er få påmeldte.

Stolt bilutleier med god vekst

Namdal Bilutleie opplever god vekst, og er kåret til årets Gazelle fra Hertz Norge. Fredrik Nyström, som er ansvarlig for bilutleie i Rørvik mener det sterke næringslivet i Ytre... torsdag 13:11

Ønsker at kommunen skal ta over gatelysene

Rundt om i Nærøy kommune driftes gatelys av ungdomslag, lyslag og andre lag og foreninger. Nå vil Arbeiderpartiet i Nærøy at kommunen skal ta over lysene og driften av de. torsdag 12:11

Vil lose ungdom på veien videre

30. juli startet Malin Holm Gangstø sin funksjon som ungdomslos. Hun ønsker å opprette kontakt med bindalsungdom i alderen 16-23 år for å bli kjent, og kunne være en støttespiller... torsdag 09:10
Her kan du lese alt om Sopin 2018
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Fagleder

Se annonsen her

Marine Harvest:
Driftsteknikere

Se annonsen her

Politilogg
Flo og fjære