Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Leder av Leka Sp Ole Arnfinn Helmersen, varaordfører Kristin Floa, Tone Rennemo, ordfører Per Helge Johansen, fylkesvaraordfører Thomas Hallem, fylkestingsrepresentant og ordfører på Høylandet, Hege Nordheim-Viken, rådgiver for Trøndelag Sp Siv Sætran og nestleder i Trøndelag Sp, Ole Herman Sveian deltok under snorklippingen for Thomas-hallen i Gutvik.

Thomas-hallen ble offisielt åpnet

Det nye venterommet med tilhørende lekkert toalett ble høytidlig åpnet sist fredag. Snorklipper var fylkesvaraordfører Thomas Hallem. Han har vært til god hjelp for å få bygd et nytt bygg etter brannen. Derfor ble navnet Thomas-hallen.

Nyheter · Publisert 09:35, 6 jul 2018

– Bogen har Olavshallen, så det skulle bare mangle at ikke vi også har en egen «hall» i Gutvik, sa ordfører Per Helge Johansen, som takket Hallem for positiv holdning underveis i denne oppbyggingsprosessen. Hallem hadde ansvar for samferdsel på dette tidspunktet.

Gutvik har stått uten venterom på ferjeleiet i to å nå, etter at det tidligere bygget brant ned. Det nye lokalets størrelse er på 25 kvadrat. Det gir også muligheter for å dele av rommet til et spisested.

Framtidsrettet venterom

Før delegasjonen fra Fylkeskommunen utførte åpninga var det bevertning inne i det nye venterommet, og fylkesvaraordfører Thomas Hallem benyttet anledningen til å oppsummere denne byggeprosessen.

– Nå har det blitt bygd et framtidsrettet venterom med bedre standard enn det som var tidligere. Da vi hadde dialogen om behovet for å bygge nytt, så lærte du meg hva som måtte på plass, sa Hallem med et smil, og henvendte seg til ordføreren. Han informerte videre om utfordringer med å få innspill på anbudet for bygging.

– Men det løste seg til slutt. Vi fikk en avtale med en entreprenør som hadde bygd et tilnærmet likt bygg på Ytterøya. Sjølsagt ble bygget her i Gutvik større enn det på Levanger, sa Hallem med et glimt i øyet.

Håper på servering

Fylkesvaraordføreren ga også uttrykk for at han var imponert over Lekas kamp for å få gå inn i framtida som egen kommune, og takket for godt vertskap under møtet som ble gjennomført tidligere på dagen.

– Dere har gått gjennom denne prosessen med klokketro på å kunne fortsette som egen kommune, og dere greide å snu Stortinget. Det er det ikke mange som har klart. Men jeg skjønner drivkrafta. Den er større her enn i en by, sa Hallem.

– Nå ga du meg glød, det er godt å høre at noen bryr seg om våre verdier, repliserte ordfører Johansen som også hadde et håp om at noen ville starte med matservering i lokalet.

– Jeg håper at noen vil starte med servering igjen. Det går an å søke Leka kommune om midler i den sammenhengen, sa Johansen.

Samferdsel på agendaen

Delegasjonen fra fylkeskommunen som besøkte Leka kommune representerte Sp-gruppa, og foruten Hallem deltok fylkestingsrepresentant Hege Nordheim-Viken, som også er ordfører på Høylandet, fylkessekretær Rune Hjulstad, nestleder i Trøndelag Sp, Ole Herman Sveian og rådgiver for Trøndelag Sp, Siv Sætran.

Ordfører Per Helge Johansen, leder av Leka Sp, Ole Arnfinn Helmersen, og varaordfører Kristin Floa benyttet anledningen til å komme med informasjon og ønsker for Leka i det nye Trøndelag fylke.

– Et viktig innspill handler om veiene. Som ei felles satsing på lakseveien E6-Gartland-Trolldalen, og videre både til Holm og Rørvik.

– Der må fylkene stå sammen, og det bør ha førsteprioritet. Som dere også nok opplevde er veien fra Bogen til Gutvik i svært dårlig forfatning, sa Johansen.

Blå og grønn næring

Hurtigbåten sto også på agendaen, samt landbrukets framtid. I det sistnevnte temaet ble det lagt fram et ønske om bedre premisser for unge som er villig til å satse og ønsker å overta bruk.

– Det er viktig å ha fokus på dette. Drar man med landbruket i havbruket gir dette en tydelig synergieffekt. Derfor er det er viktig å se på den blå og den grønne næringa i sammenheng. Klarer man også å drive mindre gårdsbruk økonomisk gir dette grunnlag for videre bosetning, sa Hege Nordheim-Viken.

Raushet og hjertevarme

Besøket fra Trøndelag fylkeskommune ble oppdatert på Skei havneområde. Der er det planer om utvidelse og forsterkning av dagens molo, samt flytting av eksisterende fiskeri- og havbruksareal til den nordlige delen av moloen.

Denne investeringen gir utfordringer. For å kunne realisere dette er man avhengig av samfinansiering fra flere aktører.

Fylkesvaraordfører Thomas Hallem syntes det hadde vært en fin dag, og ga uttrykk for at han trivdes godt på Leka.

– Det er veldig trivelige folk her med stor raushet og hjertevarme. Det er også ei utrolig fin øy med alt fra landbruk til den spesielle geologien. Leka kommune er et lite samfunn i distrikts-trøndelag. Men jeg anser at de har stor mulighet til å utvikle seg videre for de har verdien for å kunne utvikle seg, og det er en drivanes gjeng, sa Thomas Hallem.

Stolt bilutleier med god vekst

Namdal Bilutleie opplever god vekst, og er kåret til årets Gazelle fra Hertz Norge. Fredrik Nyström, som er ansvarlig for bilutleie i Rørvik mener det sterke næringslivet i Ytre... torsdag 13:11

Ønsker at kommunen skal ta over gatelysene

Rundt om i Nærøy kommune driftes gatelys av ungdomslag, lyslag og andre lag og foreninger. Nå vil Arbeiderpartiet i Nærøy at kommunen skal ta over lysene og driften av de. torsdag 12:11

Vil lose ungdom på veien videre

30. juli startet Malin Holm Gangstø sin funksjon som ungdomslos. Hun ønsker å opprette kontakt med bindalsungdom i alderen 16-23 år for å bli kjent, og kunne være en støttespiller... torsdag 09:10
Her kan du lese alt om Sopin 2018
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Fagleder

Se annonsen her

Marine Harvest:
Driftsteknikere

Se annonsen her

Politilogg
Flo og fjære