Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Gruppen Funky Fantasy er nå klare for landsfinalen i UKM som foregår på Stjørdal i juni. Søskentrioen Signe, Jonas og Markus Flasnes har med seg trommis Jakob Moen her.

To innslag fra Nærøy til landsfinalen

To innslag fra UKM på Kolvereid har gått videre til landsfinalen. Den arrangeres på Stjørdal til sommeren.

Nyheter · Publisert 12:48, 23 apr 2019

Etter at det ble klart hvem som gikk videre fra UKM på Kolvereid så var neste stopp regionmønstring på Grong. Der ble det vist fram totalt 91 sceneinnslag. Fra der gikk to innslag fra Kolvereid videre til UKM-festivalen 2019 på Stjørdal. Det arrangementet er også landsmønstringen for UKM.

– Det er veldig få sceneinnslag som vanligvis kommer gjennom dette nåløyet og går videre til UKM-festivalen. I år er det seks sceneinnslag som gikk videre. At to av dem er fra Nærøy er veldig bra, sier UKM-ansvarlig i Nærøy kommune Øyvind Nordstrand

Flink ungdom

Med sin selvskrevne tekst "God nok Ungdom" har Kirsti Sæternes nå fått tilbud om å delta ved landsfestivalen for UKM den 24. til den 28. juni. Et tilbud det skal være vanskelig å si nei til. Via UKM-sjef Øyvind Nordstrand sier hun at dette er stas.

– Det er en stor ære å få lov til å delta ved landsfestivalen. Ekstra herlig er det å få denne annerkjennelsen for teksten og framføringen. Så dette gleder jeg meg veldig mye til, sier Kirsti Sæternes.

Det andre innslaget fra mønstringen i Nærøy som har gått hele veien fra lokalmønstring til landsfestivalen er et band bestående av Signe, Jonas og Markus Flasnes. Som har med seg Jakob Moen på laget. Deres fremføring av låten "Summertime" sikret plassen i landsfinalen.

– Vanligvis er aldersgrensen for videresending i UKM-systemet 13 år. Men det er slik at minst halvparten av deltagerne må fylle det kravet. Signe Flasnes som blir 10 år i år blir derfor en av de yngste deltagerne ved årets landsfestival, kanskje den aller yngste. Hun gleder seg enormt til å få synge og spille kornett på "Summertime". Der hun spiller sammen med sine brødre Jonas (tuba) og Markus (tangenter). Og Jakob på trommer, sier Nordstrand.

Mange timer lagt ned

Dette viser at utmerkelsen Nærøy kommune fikk som Turbo-kommune passer godt.

– For oss som jobber med kultur og ungdom i kommunen er dette selvsagt veldig stas. Siden vi legger ned mye arbeid og ressurser i å få UKM til å bli en høydare for ungdom lokalt. At to av innslagene som deltok ved vår lokalmønstring nå får denne muligheten er intet mindre enn fantastisk, sier Nordstrand.

Forrige gang det var representanter fra Nærøy ved landsfestivalen var i 2013. Da Sigrid Skaftnesmo og Ida Ramstad fremførte Vita Lux.

– Det er spesielt artig at detter blir resultatet i et år der vi også fikk tildelt prisen for årets Turbokommune. Ting henger selvsagt sammen, og det må være lov til å si at "det e itj nå som kjæm tå sæ sjøl", sier en tydelig fornøyd Nordstrand.

Du kan se innslagene på nettsiden kulturinaroy.no under nyheter.

Kirsti Sæternes gikk videre til UKM-festivalen med sin egenskrevne tekst "God Nok Ungdom".

Åpent brev om Leka-ferja

Ytring tirsdag 10:00

Vi må heie på ulikhetene

Ytring Liv Margrethe Johnsen skrev et meget godt innlegg i avisen nylig der hun etterlyste større innsats for psykisk helse og etterlyste svar fra partiene på dette temaet. Her er noen... tirsdag 08:18

Så er de her igjen

Nyheter Sommeren er på hell, og med skumringen kommer også skogens konge ned til åkrene og veiene. mandag 16:54