Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Foto: Bjørn Erik Øvrelid

TrønderAvisa og NA inn i Amedia

Etter flere års usikkerhet om fremtidig eierskap i TA-konsernet kom i dag nyheten om at TrønderAvisa og de andre avisene i konsernet forlater Polaris og går over til Amedia.

Nyheter · Publisert 19:38, 11 feb 2020

Høsten 2017 forsøkte man å få til en eiersammensetning i TrønderAvisa hvor Polaris hadde aksjeflertall, men dette strandet fordi man ikke fikk tilstrekkelig oppslutning i eierselskapets besluttende organer.

Langvarig prosess

I stedet ba styret i august 2019 administrasjonen om å vurdere andre mulige samarbeidspartnere enn Polaris, og nå er det Amedia som blir partner.

Vi vil gjennom samarbeid med Amedia komme inn i et nasjonalt fellesskap som også gir oss mulighet til å utvikle den redaksjonelle siden av virksomheten ut over hva vi tror det hadde vært mulig å få til innen et samarbeid med Polaris, sier styreleder Kolbjørn Almlid i en pressemelding.

Skuffet Polaris

Ledelsen i TA-konsernet er fornøyd med valget, mens Polaris på sin side er skuffet og beklager at samarbeidet nå er over.

– Vi har jobbet hardt med prosessen vedrørende eierstruktur i Trønder-Avisa-konsernet siden høsten 2017, og vi har hele tiden trodd at vi har hatt et godt grunnlag for videre samarbeid. Men vi må ta til etterretning at Trønder-Avisas styre ønsker det annerledes – og forholde oss til det, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media i en kommentar til TrønderAvisa.

– Jeg mener likevel at beslutningen er feil for Trønder-Avisa, da jeg mener vi ville vært den riktige partneren også i framtida, avslutter han.

Berører mange aviser

TA-konsernet omfatter Trønder-Avisa, Namdalsavisa, Steinkjer-Avisa, Inderøyningen, Snåsningen, NT24, Trønder-Distribusjon samt 21 prosent av Levanger-Avisa, som igjen eier 50 prosent av lokalavisa Innherred.

MOT til å duge

Helg I følge ordboka er å duge det samme som å være egnet eller god til noe. Det kan og ha betydningen å være brukbar, passende, være til hjelp, til nytte eller rett og slett strekke... fredag 08:59

Innrømmer vanskelig brøyteforhold

Nyheter Billister og tungtransportsjåfører har flere ganger klaget over brøytingen på strekningen mellom Foldereid og Årfor. Fylkeskommunen innrømmer at dette er en utfordrende strekning... torsdag 22:01
Kommentar

Ja, jeg elsker kuer!

Kommentar av Knut Sandersen mandag 21:27