Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Foto: Bjørn Erik Øvrelid

TrønderAvisa og NA inn i Amedia

Etter flere års usikkerhet om fremtidig eierskap i TA-konsernet kom i dag nyheten om at TrønderAvisa og de andre avisene i konsernet forlater Polaris og går over til Amedia.

Nyheter · Publisert 19:38, 11 feb 2020

Høsten 2017 forsøkte man å få til en eiersammensetning i TrønderAvisa hvor Polaris hadde aksjeflertall, men dette strandet fordi man ikke fikk tilstrekkelig oppslutning i eierselskapets besluttende organer.

Langvarig prosess

I stedet ba styret i august 2019 administrasjonen om å vurdere andre mulige samarbeidspartnere enn Polaris, og nå er det Amedia som blir partner.

Vi vil gjennom samarbeid med Amedia komme inn i et nasjonalt fellesskap som også gir oss mulighet til å utvikle den redaksjonelle siden av virksomheten ut over hva vi tror det hadde vært mulig å få til innen et samarbeid med Polaris, sier styreleder Kolbjørn Almlid i en pressemelding.

Skuffet Polaris

Ledelsen i TA-konsernet er fornøyd med valget, mens Polaris på sin side er skuffet og beklager at samarbeidet nå er over.

– Vi har jobbet hardt med prosessen vedrørende eierstruktur i Trønder-Avisa-konsernet siden høsten 2017, og vi har hele tiden trodd at vi har hatt et godt grunnlag for videre samarbeid. Men vi må ta til etterretning at Trønder-Avisas styre ønsker det annerledes – og forholde oss til det, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media i en kommentar til TrønderAvisa.

– Jeg mener likevel at beslutningen er feil for Trønder-Avisa, da jeg mener vi ville vært den riktige partneren også i framtida, avslutter han.

Berører mange aviser

TA-konsernet omfatter Trønder-Avisa, Namdalsavisa, Steinkjer-Avisa, Inderøyningen, Snåsningen, NT24, Trønder-Distribusjon samt 21 prosent av Levanger-Avisa, som igjen eier 50 prosent av lokalavisa Innherred.

Skuffet over å måtte avlyse

Sport Badminton gruppa i Kolvereid idrettslag er skuffet over å måtte avlyse Knut Liland cup. onsdag 11:48

14. juli: Får ferjehjelp med mannskap fra Nærøysund

Nyheter Vi hører om ferjekaos på en del samband nord for oss, men nå får ihvertfall et av stedene hjelp. BF "Fosen" passerte i Nærøysundet mandag kveld på tur nordover for å avhjelpe... tirsdag 08:03

Endrer arbeidsmetode for kommunebudsjettet

Nyheter 20. august står et ekstraordinært kommunestyremøte på agendaen i Bindal. Da inviteres kommunestyrerepresentanter, hovedtillitsvalgte og lederforum til budsjettdugnad i hallen ved... mandag 13:19
Smånytt

Kontroll til sjøs

Notis 15. juli: Politiet har gjennomført patrulje til sjøs og kontrollert sju båter og 15 personer ombord i disse. Ingen overtredelser avdekket. Det melder politiet på sosiale medier. onsdag 12:18

Fikk forelegg

Notis 13. juli: Det ble gjennomført en laserkontroll på Kjelleidet i Bindal i mandag. Et forelegg ble utstedt. mandag 15:33
Kommentar

Hvor ble engasjementet av?

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 13:33

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06