Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Turene med Faragut ble populære. Bildet er fra test-turen før sesongstart. Foto: Bindal Utvikling

Turisttilbud med en forsiktig start

I juli måned ble tre nye tilbud rettet mot opplevelsesnæringa, satt på agendaen. Dette var et prøveprosjekt i Bindal Utviklings regi, og det involverte flere lokale aktører. I august skal sommerprosjektet evalueres.

Nyheter · Publisert 01:15, 4 aug 2018

Like før sesongstart ble tre nye turisttilbud annonsert. Dette var familietur til Hildringen Aktivitetsgård hver tirsdag i juli med aktiviteter som hadde en «Farmen»-profil. Båttur med åttringen «Faragut» til Reppa hver torsdag, og tur til fjellet Mulingen hver mandag.

Faragut slo an

Det ble bare to turer til Reppa, for åttringen Faragut måtte settes på land da den begynte å lekke mens den lå i påvente av neste torsdagstur.

Ifølge styremedlem for foreninga, Eivind Aakvik, blir dette en forsikringssak. Båten kommer derfor neppe ut på sjøen flere ganger i sommer.

Aakvik melder imidlertid om at opplevelsen med Faragut, og besøket i Reppa, hadde to fullbookede turer.

– Det ble en populær aktivitet. De som ble med på turen har tydeligvis anbefalt dette til flere. Det var også flere utlendinger som deltok, for all guiding ble gjennomført på engelsk.

Det ble dermed også god reklame for båten, sier Aakvik som opplyser at båten skal repareres i høst, og gjøres klar for en ny sesong. For dette vil styret i Faragut gjerne videreføre neste sommer hvis alt klaffer.

En sped start

Det var også noen besøkende som deltok på turene til Hildringen aktivtetsgård, men ikke så mange.

– Jeg hadde heller ikke forventet at det skulle være fullbooket fra dag en, men vi har fått gode tilbakemeldinger, og jeg håper at ryktet sprer seg. Vi er i en oppstartsfase, og vi får ta dette grunnlaget med oss videre som en lærdom før neste sesong, sier Tom van Tuijl som er eier og driver av Hildringen aktivitetsgård.

I motsetning til disse to tilbudene som kostet penger, arrangerte Terråk IL gratis tur med guiding til fjellet Mulingen (321m) alle mandagene i juli. Det ble fem turer, og det var påmeldte på alle turer.

Tidligere planlegging

– Sjøl om det gjerne kunne ha vært flere med, så er vi i Terråk IL godt fornøyd med at vi fikk med både tilreisende og fastboende på tur. Dette ser vi på som en god start.

– Håpet er at vi utgjorde en forskjell for noen i juli måned, sier Eskil Skarstad som sitter i styret for det lokale idrettslaget. Han forteller at med rolig gange så regner man om lag 50 minutter for å bestige Mulingen.

– Med det flotte været var utsikten fra toppen av Mulingen helt magisk, sier Skarstad.

Daglig leder i Bindal Utvikling, Anja Tjelflaat, tror at en tidligere planlegging neste år vil gi enda bedre respons.

– Vi skal evaluere prosjektene i slutten av august. Jeg tror imidlertid at med en planlegging på et tidligere stadium neste år så kan vi mellom annet få dem inn i Kystriksveienes guide. Da vil vi nå flere potensielle deltakere, sier Tjelflaat.

– No må du slutt å tull

Helg Inne på avdelingen Granstubben i Kolvereid barnehage møter vi Jonathan Mesgen og Bethel Abrahale Suyum. Begge er fem år gamle og liker at det er snø utenfor veggene. søndag 08:15

Digipost skaper utfordringer

Nyheter Johannes Skeie (90) ønsker ikke å være digipostkunde lenger, men han synes det er utfordrende å finne ut hvordan han skal få avmeldt seg. Han tror det kan være flere eldre som... torsdag 19:30

Smånytt

Får ikke avisa i dag

Grunnet sykdom/fravær vil ikke aviser til abonnenter med postadresse på 7940 Ottersøy, 7944 Indre Nærøy og deler av 7970 Kolvereid, som vanligvis får avisa med post, motta...
Skipstrafikk
Flytrafikk
ledige stillinger

Paulsen Maskin AS:
Anleggsleder KS
Se annonsen her

Ytre Namdal Vekst:
Leder/veileder på Steam
Se annonsen her

Vikna kommune:
Renholdere
Se annonsen her

Arvato Bertelsmann
Controller
Se annonen her

 

For stillingsannonser - ta kontakt med oss på tlf. 74 39 60 50 eller
marked@ytringen.no

Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Politilogg
Flytrafikk
Flo og fjære