Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Turene med Faragut ble populære. Bildet er fra test-turen før sesongstart. Foto: Bindal Utvikling

Turisttilbud med en forsiktig start

I juli måned ble tre nye tilbud rettet mot opplevelsesnæringa, satt på agendaen. Dette var et prøveprosjekt i Bindal Utviklings regi, og det involverte flere lokale aktører. I august skal sommerprosjektet evalueres.

Nyheter · Publisert 01:15, 4 aug 2018

Like før sesongstart ble tre nye turisttilbud annonsert. Dette var familietur til Hildringen Aktivitetsgård hver tirsdag i juli med aktiviteter som hadde en «Farmen»-profil. Båttur med åttringen «Faragut» til Reppa hver torsdag, og tur til fjellet Mulingen hver mandag.

Faragut slo an

Det ble bare to turer til Reppa, for åttringen Faragut måtte settes på land da den begynte å lekke mens den lå i påvente av neste torsdagstur.

Ifølge styremedlem for foreninga, Eivind Aakvik, blir dette en forsikringssak. Båten kommer derfor neppe ut på sjøen flere ganger i sommer.

Aakvik melder imidlertid om at opplevelsen med Faragut, og besøket i Reppa, hadde to fullbookede turer.

– Det ble en populær aktivitet. De som ble med på turen har tydeligvis anbefalt dette til flere. Det var også flere utlendinger som deltok, for all guiding ble gjennomført på engelsk.

Det ble dermed også god reklame for båten, sier Aakvik som opplyser at båten skal repareres i høst, og gjøres klar for en ny sesong. For dette vil styret i Faragut gjerne videreføre neste sommer hvis alt klaffer.

En sped start

Det var også noen besøkende som deltok på turene til Hildringen aktivtetsgård, men ikke så mange.

– Jeg hadde heller ikke forventet at det skulle være fullbooket fra dag en, men vi har fått gode tilbakemeldinger, og jeg håper at ryktet sprer seg. Vi er i en oppstartsfase, og vi får ta dette grunnlaget med oss videre som en lærdom før neste sesong, sier Tom van Tuijl som er eier og driver av Hildringen aktivitetsgård.

I motsetning til disse to tilbudene som kostet penger, arrangerte Terråk IL gratis tur med guiding til fjellet Mulingen (321m) alle mandagene i juli. Det ble fem turer, og det var påmeldte på alle turer.

Tidligere planlegging

– Sjøl om det gjerne kunne ha vært flere med, så er vi i Terråk IL godt fornøyd med at vi fikk med både tilreisende og fastboende på tur. Dette ser vi på som en god start.

– Håpet er at vi utgjorde en forskjell for noen i juli måned, sier Eskil Skarstad som sitter i styret for det lokale idrettslaget. Han forteller at med rolig gange så regner man om lag 50 minutter for å bestige Mulingen.

– Med det flotte været var utsikten fra toppen av Mulingen helt magisk, sier Skarstad.

Daglig leder i Bindal Utvikling, Anja Tjelflaat, tror at en tidligere planlegging neste år vil gi enda bedre respons.

– Vi skal evaluere prosjektene i slutten av august. Jeg tror imidlertid at med en planlegging på et tidligere stadium neste år så kan vi mellom annet få dem inn i Kystriksveienes guide. Da vil vi nå flere potensielle deltakere, sier Tjelflaat.

Ytringen får ny nettløsning

I disse dager blir det åpnet for muligheten til lese alle saker i Ytringen Avis på nett. Det er nå helt i innspurten med å få på plass en operativ betalingsløsning for abonnenter.... mandag 15:11

Intens jobb for å klargjøre til skolestart

Digitalisering av både lærere og elever, skolebygging og nytilsatt administrasjon er elementer som må være på plass før et nytt skoleår tar til i Nærøy. Kommunen har valgt å... søndag 11:00

Enstemmig vedtak for industrikai

Bindal kommunestyre ble i onsdagens møte enige om å igangsette prosjektet med bygging av industrikai ved Brukstomta næringspark. Kommunen bidrar med 4 680 000 kroner i dette... lørdag 11:00
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Assisterende rektor og fagarbeider renhold

Se annonsen her

SinkabergHansen:
Økonomisjef konsern

Se annonsen her

Flo og fjære
Politilogg