Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Motormessa / Kystbymessa

Unge og klare for å ta i et tak i Nærøysund kommune. F.v. Guro Holm Skillingstad (V),Tina Buvarp (Sp), Mathias Brekk (H), Marthe Hellesø Svenskerud (V), Ingrid Darell Holm (SV) og Marte Kirkeby Garstad (Sp).

- Vi må få ned snittalderen i kommunestyret!

- Det er vi unge som skal arve kommunen. Stem ungdom inn i kommunestyret, er oppfordringen fra seks ungdomspolitikere i Vikna.

Nyheter · Publisert 13:05, 9 apr 2019

I Auditoriet på Ytre Namdal vgs ble det i dag holdt en fremlegg av seks unge lokalpoltikere. Det tverrpolitiske samarbeidet har et mål for øye. Få ungdom til å stemme på ungdomskandidatene på de ulike listen.

– Målet er ikke å få inn bare ungdom, for det er bra at vi har mange med lang erfaring. Men vi må vi inn noen unge. Jo flere, jo høyere stemme får vi i saker som angår oss, sier Mathias Brekk fra Høyre.

Jakter personstemmer

– De har erfaringen, men vi har kanskje et annet syn på mange av sakene. Derfor mener vi det er viktig at ungdom er representert i det nye kommunestyret, sier Brekk.

Sammen med Tina Buvarp (Sp), Marte Kirkeby Garstad (Sp), Ingrid Darell Holm (SV), Marthe Hellesø Svenskerud (V) og Guro Holm Skillingstad (V) så viste gruppen de fremmøtte elevene hvordan de skulle gi personstemmer og føre på fem navn på ungdommer fra andre lister.

– Det er viktig at vi får inn ungdom. Kommer det inn en av oss fra en annen liste så er det bra, sier Holm Skillingstad og viser til at snittalderen på kommunestyret i Vikna denne perioden er på over 50 år. Ingen er under 30.

– Vi snakker om folk som har opplevd OL på Lillehammer, sier hun litt oppgitt og høster humring fra salen.

Ungdom trenger kunnskap

Ved sist stortingsvalg så var 48,3 prosent av velgerne på 18-19 år som stemte, og de seks håper på at det tallet blir høyere ved valget til høsten.

– Jeg opplever at mange unge ikke aner hva de ulike partiene står for, og mange vet ikke hvor de hører hjemme på skalaen fra ytterste høyre til ytterste venstre, sier Darell Holm og til at den lave interessen for politikk rett og slett skyldes mangel på kunnskap.

Klima og miljø, helsetilbud på skolene og ungdomsmiljø og kultur er saker som den tverrpolitiske gruppen vil kunne engasjere ungdom.

– Derfor er det viktig av vi unge gir et fjes i politikken. Det er jo trist at det ikke er noen under 30 der sakene avgjøres, mener Buvarp og det nikkes enighet hos resten.

Pågrep knivtyven

onsdag 15:01

96 km/t i 60-sone

tirsdag 21:10

To innslag fra Nærøy til landsfinalen

Nyheter To innslag fra UKM på Kolvereid har gått videre til landsfinalen. Den arrangeres på Stjørdal til sommeren. tirsdag 12:48

Hvilke øyer har vi besøkt?

Åpen Påskequizen går videre. Denne gangen har vi besøkt to øyer som ikke ligger så langt unna hverandre, men hva heter de? Svaret blir lagt ut etter klokka ti i kveld på Facebook-sida... mandag 13:00

Det lune hjørne

Ytring Ettersom man blir eldre så har man også behov for å gå oftere til legen. Og legen får nok høre mye forskjellig i løpet av en arbeidsdag, det er det liten tvil om. Denne karen her... søndag 23:59
Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Flo og fjære