Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Vikna kommune

Willy Hansen får leieavtale

Med ti mot fem stemmer vedtok Leka kommunestyre tirsdag å inngå leieavtale med Willy Hansen Service AS, om leie av "kongeplenen" på Skeishavna.

Nyheter · Publisert 14:51, 6 nov 2019

Ordfører Elisabeth Helmersen informerer i ei pressemelding at et flertall av kommunestyremedlemmene i Leka ønsket å inngå leiavtale med Hansen.

– I vår vekket det en viss oppsikt i Leka da daværende kommunestyret i en helt annen sak, tilsidesatte et vedtak der det samme kommunestyret ni måneder tidligere hadde vedtatt å inngå leieavtale selskapet Willy Hansen Service om leie av den såkalte "kongeplenen" på Skeishavna, innleder Helmersen i sin pressemelding.

Da kommunen i 2018 inngikk leieavtalen med Willy Hansen Service AS gikk selskapet i gang med å forberede etablering av et næringsbygg som vil gi en del arbeidsplasser. Blant annet var oppdrettsselskapet Mowi en av interessentene. Willy Hansen reagerte derfor kraftig da kommunestyret ni måneder senere opphevet vedtaket i forbindelse med en søknad om utleie av en annen tomt på Skeis havna.

Under valgkampen lovet de tre samarbeidspartiene, at dersom det ble skifte av politisk ledelse etter valget ville de ta saken opp igjen til ny vurdering.

– Vår vurdering den gangen, og nå, er at det er skadelig for Lekas omdømme som seriøs og forutsigbar partner overfor næringslivet, å brått oppheve vedtak med økonomiske konsekvenser. Blant annet når aktørene allerede har iverksatt planer og påkostninger på basis av vedtak, sier Helmersen.

En flyreise til besvær

Helg Jeg har vært ute og reist. Helt på egenhånd, alt hva det innebærer for en lettere distre trøndertotning. Jeg har vært så lenge borte fra familien, at jeg til og med måtte snakke... fredag 20:27

Her åpnes stadig nye dører

Helg Historien om Bindalsbruket er intet mindre enn et mirakel. Fra å ligge med brukket rygg etter fatal feilvurdering har hjørnesteinsbedriften reist seg opp av asken som fuglen Fønix. fredag 06:15