Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Willy Hansen får leieavtale

Med ti mot fem stemmer vedtok Leka kommunestyre tirsdag å inngå leieavtale med Willy Hansen Service AS, om leie av "kongeplenen" på Skeishavna.

Nyheter · Publisert 14:51, 6 nov 2019

Ordfører Elisabeth Helmersen informerer i ei pressemelding at et flertall av kommunestyremedlemmene i Leka ønsket å inngå leiavtale med Hansen.

– I vår vekket det en viss oppsikt i Leka da daværende kommunestyret i en helt annen sak, tilsidesatte et vedtak der det samme kommunestyret ni måneder tidligere hadde vedtatt å inngå leieavtale selskapet Willy Hansen Service om leie av den såkalte "kongeplenen" på Skeishavna, innleder Helmersen i sin pressemelding.

Da kommunen i 2018 inngikk leieavtalen med Willy Hansen Service AS gikk selskapet i gang med å forberede etablering av et næringsbygg som vil gi en del arbeidsplasser. Blant annet var oppdrettsselskapet Mowi en av interessentene. Willy Hansen reagerte derfor kraftig da kommunestyret ni måneder senere opphevet vedtaket i forbindelse med en søknad om utleie av en annen tomt på Skeis havna.

Under valgkampen lovet de tre samarbeidspartiene, at dersom det ble skifte av politisk ledelse etter valget ville de ta saken opp igjen til ny vurdering.

– Vår vurdering den gangen, og nå, er at det er skadelig for Lekas omdømme som seriøs og forutsigbar partner overfor næringslivet, å brått oppheve vedtak med økonomiske konsekvenser. Blant annet når aktørene allerede har iverksatt planer og påkostninger på basis av vedtak, sier Helmersen.

Lauvøya får fiber

fredag 11:10

Lokale bedrifter reddet barnas karneval

Kultur Det er bare å finne frem kostymene, for nå blir det karneval på kystmuseet Norveg i morgen. Takket være sponsormidler fra lokale bedrifter er det gratis adgang for barna slik at... fredag 13:53

Gleder seg til Namdal Open 2020

Sport Hildegunn Måøy skal sammen med fem andre fra Kolvereid og tre fra Rørvik til Grong for å kjempe om titler i årets Namdal Open. fredag 11:00

In Russia with hope

Helg Foldereidjenta, Heidi Alice Vennevik (41), er for tiden i Russland får å få stamcelletransplantasjon i et håp om å stanse utviklingen av sykdommen Multippel Sklerose (MS). En... torsdag 21:10

Flere skilt røk under trafikkontroll

Nyheter Denne uken har Statens Vegvesen hatt trafikkontroller i Ytre Namdal. Flere ble nødt til å levere inn skiltene sine. torsdag 13:39
Kommentar

Ja, jeg elsker kuer!

Kommentar av Knut Sandersen mandag 21:27