Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Sondre Rolandsen, her med datteren Alida presterte bra i klasse tre i baneskyting og skjøt seg til 15. plass i klassen i innledende runde. Foto: Privat

Bra start på Landsskytterstevnet

Ytterdistriktet har en stor delegasjon på årets landsskytterstevne på Stjørdal. I helga så var det flere som leverte leverte gode resultater i de innledende rundene.

Sport · Publisert 14:44, 6 aug 2018

Årets utgave av landsskytterstevnet er i gang, og i år deltar totalt 45 skyttere fra skytterlagene i Ytre Namdal og Bindal. Det er lenge siden så mange ytternamdalinger har vært med på et Landsskytterstevne.

Selv om ingen av ytternamdalingene har plassert seg helt i toppen i de innledende skytingene som har vært gjennomført de første dagene, er det en del av ytternamdalingene som kan vise gode resultat og flere som har kvalifisert seg til finaleskyting.

Aller best resultat hittil har nok Roar Pettersen fra Vikna skytterlag. Han ligger på 15. plass i feltskyting i klasse 4 etter å ha skutt 30 treff, hvorav 16 er innertreff. For dette så skjøt Pettersen seg til stort beger og gavepremie. I Klasse 3-5 lå han i går på 56. plass.

De fleste ytternamdalingene som har skutt felt skyter i klasse 2. Blant de lokale skytterne så var det Arne Christian Valan fra Indre Bindal skytterlag best. Han ligger på 62. plass med 27 treff, hvorav 11 er innertreff. Det kvalifiserte til middels beger. Olav Kalvik fra Vikna skytterlag gjorde det også godt i samme klasse med en 120. plass, med 25 treff, hvorav 16 innertreff. Det kvalifiserte til lite beger.

På bane skyter ikke de beste skytterne, altså klasse 5 sin innledende 25-skuddsrunde før tirsdag. Men allerede har mange av ytternamdalingene vært ute på sin banerunde. Sterkest resultat blant seniorskytterne har klassetreskytter Sondre R. Rolandsen som sikret seg stort beger og 15. plass i klasse tre. Det gjorde han med 236 poeng.

Blant de yngste så smelte LS-debutant Jonas Sørenmo fra Kolvereid til med 250 poeng i eldre rekrutt-klassen. Det holdt til middels beger og finaleplass. Jonas var for øvrig ikke den eneste i familien som sikret seg finaleplass i helga. Mor Anita Kjekshus som gjorde Landsskytterstevne-comeback etter mange år skjøt seg til 242 poeng og 19. plass i klasse 2. Det var nest best av ytternamdalingene i denne klassen. Trygve Bratland fra Vikna ligger på 17. plass med samme poengsum. Begge var kvalifisert til finaleskyting, som ble gjennomført i går kveld.

242 poeng og lite beger ble det for øvrig også til Snorre Rolandsen fra Kolvereid i V55-klassen. Det ga ham en 110-plass.

I finfelt for rekrutt så tok Miram Johanne Edvardsen 78. plass og lite beger med resultatet 29/11 i sin LS-debut. I juniorklassen i samme øvelse så klaffet det ikke helt for Dina Bratland fra Vikna og Marius Edvardsen fra Kolvereid. De fikk henholdsvis 123. og 128. plass med 28/18 og 28/17 som resultat. Begge disse skal ut i sin baneskyting på tirsdag.

Det bør også nevnes at i nybegynnerklassen for voksne på 100 meter bane så stilte brødrene Oddvar og Frode Mikalsen fra Kolvereid skytterlag opp, og de tok henholdsvis andre- og tredjeplass har med 248 poeng og stort beger.

Knallcomeback for Anita

24 år etter forrige gang hun var med på landsskytterstevnet så gjorde Anita Eng Kjekshus fra Kolvereid skytterlag et kjempecomeback og ble nummer fire av 492 skyttere i klasse 2. tirsdag 14:02

Slått ut på straffespark

Kolvereids G 16-lag ble slått ut på surest mulig vis i Norway Cup. Det måtte nemlig straffesparkkonkurranse til for å få kåret en vinner da KIL-guttene var i aksjon i... torsdag 13:54
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Assisterende rektor og fagarbeider renhold

Se annonsen her

SinkabergHansen:
Økonomisjef konsern

Se annonsen her

Flo og fjære
Politilogg