Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Sondre Rolandsen, her med datteren Alida presterte bra i klasse tre i baneskyting og skjøt seg til 15. plass i klassen i innledende runde. Foto: Privat

Bra start på Landsskytterstevnet

Ytterdistriktet har en stor delegasjon på årets landsskytterstevne på Stjørdal. I helga så var det flere som leverte leverte gode resultater i de innledende rundene.

Sport · Publisert 14:44, 6 aug 2018

Årets utgave av landsskytterstevnet er i gang, og i år deltar totalt 45 skyttere fra skytterlagene i Ytre Namdal og Bindal. Det er lenge siden så mange ytternamdalinger har vært med på et Landsskytterstevne.

Selv om ingen av ytternamdalingene har plassert seg helt i toppen i de innledende skytingene som har vært gjennomført de første dagene, er det en del av ytternamdalingene som kan vise gode resultat og flere som har kvalifisert seg til finaleskyting.

Aller best resultat hittil har nok Roar Pettersen fra Vikna skytterlag. Han ligger på 15. plass i feltskyting i klasse 4 etter å ha skutt 30 treff, hvorav 16 er innertreff. For dette så skjøt Pettersen seg til stort beger og gavepremie. I Klasse 3-5 lå han i går på 56. plass.

De fleste ytternamdalingene som har skutt felt skyter i klasse 2. Blant de lokale skytterne så var det Arne Christian Valan fra Indre Bindal skytterlag best. Han ligger på 62. plass med 27 treff, hvorav 11 er innertreff. Det kvalifiserte til middels beger. Olav Kalvik fra Vikna skytterlag gjorde det også godt i samme klasse med en 120. plass, med 25 treff, hvorav 16 innertreff. Det kvalifiserte til lite beger.

På bane skyter ikke de beste skytterne, altså klasse 5 sin innledende 25-skuddsrunde før tirsdag. Men allerede har mange av ytternamdalingene vært ute på sin banerunde. Sterkest resultat blant seniorskytterne har klassetreskytter Sondre R. Rolandsen som sikret seg stort beger og 15. plass i klasse tre. Det gjorde han med 236 poeng.

Blant de yngste så smelte LS-debutant Jonas Sørenmo fra Kolvereid til med 250 poeng i eldre rekrutt-klassen. Det holdt til middels beger og finaleplass. Jonas var for øvrig ikke den eneste i familien som sikret seg finaleplass i helga. Mor Anita Kjekshus som gjorde Landsskytterstevne-comeback etter mange år skjøt seg til 242 poeng og 19. plass i klasse 2. Det var nest best av ytternamdalingene i denne klassen. Trygve Bratland fra Vikna ligger på 17. plass med samme poengsum. Begge var kvalifisert til finaleskyting, som ble gjennomført i går kveld.

242 poeng og lite beger ble det for øvrig også til Snorre Rolandsen fra Kolvereid i V55-klassen. Det ga ham en 110-plass.

I finfelt for rekrutt så tok Miram Johanne Edvardsen 78. plass og lite beger med resultatet 29/11 i sin LS-debut. I juniorklassen i samme øvelse så klaffet det ikke helt for Dina Bratland fra Vikna og Marius Edvardsen fra Kolvereid. De fikk henholdsvis 123. og 128. plass med 28/18 og 28/17 som resultat. Begge disse skal ut i sin baneskyting på tirsdag.

Det bør også nevnes at i nybegynnerklassen for voksne på 100 meter bane så stilte brødrene Oddvar og Frode Mikalsen fra Kolvereid skytterlag opp, og de tok henholdsvis andre- og tredjeplass har med 248 poeng og stort beger.

Arrangerer skytterskole for kvinner

Lørdag 19. og søndag 20. januar arrangerer Indre Bindal Skytterlag skyteskole for voksne kvinner. Hovedmålstningen er rekruttering til skytterlaget, men tanken er også å kunne gi... tirsdag 05:50

Rørvik vant treningscup i fotball på Vuku

I helga var det innen­dørsturnering på Vuku ved Verdal. Der flere gode lag stilte opp. Vinnerne ble et lag fra kystbyen Rørvik. mandag 15:31

Tap for Kolvereid mot Sandnessjøen

Det ble hardt for Kolvereids håndballdamer i søndagens oppgjør mot Sandnessjøen i Nærøyhallen. søndag 15:02

Lekafolket støtter idrettslaget

Når det spilles hos Norsk Tipping så gjør de det til gangs på Leka. Til stor glede for idrettslaget. lørdag 23:19

Smånytt

Får ikke avisa i dag

Grunnet sykdom/fravær vil ikke aviser til abonnenter med postadresse på 7940 Ottersøy, 7944 Indre Nærøy og deler av 7970 Kolvereid, som vanligvis får avisa med post, motta...
Skipstrafikk
Flytrafikk
ledige stillinger

Paulsen Maskin AS:
Anleggsleder KS
Se annonsen her

Ytre Namdal Vekst:
Leder/veileder på Steam
Se annonsen her

Vikna kommune:
Renholdere
Se annonsen her

Arvato Bertelsmann
Controller
Se annonen her

 

For stillingsannonser - ta kontakt med oss på tlf. 74 39 60 50 eller
marked@ytringen.no

Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Politilogg
Flytrafikk
Flo og fjære