Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Med 80 barn og mange instruktører ble den brasilianske fotballskolen på Rørvik en innertier.

Brasiliansk fotballskole ble en suksess

Denne uken har det vært fotballskole på Rørvik. Med et helt brasiliansk lag som instruktører har barna lært mye og smilt mye.

Sport · Publisert 17:57, 9 aug 2018

Mandag til onsdag har det vært fotballen som sto i fokus på Rørvik. Med instruktører fra Brasil så var det rom for barna å lære noen nye finter og triks.

Brasilianerne kommer fra Casas de Noruega. Det er en skole i Rio de Janeiro, som driftes av Rørvik-mann Snorre Holand. Laget fra Rio har nylig vunnet Norway Cup og kom til Rørvik med den pokalen i bagasjen.

Kjempeflinke instruktører

Medarrangør av fotballeskolen, Thomas Strand sier de var utrolig flinke selv om de ikke snakket norsk eller engelsk spesielt bra.

– Man ser ganske lett at fotball er et helt eget språk. Noe som alle kan forstå. Vi har hatt noen dager med fotballskole. Der håper jeg alle har hatt det morsomt og lært noe nytt, sier Strand.

Med på fotballskolen var det med 80 unge spillere. De har prøvd ut mange ulike øvelser og treningsrutiner de siste dagene. Men høydepunktet kom helt til slutt på fotballskolen. Da skulle nemlig barna spille mot brasilianerne. Litt alder og størrelsesforskjell er det jo, så det ble slik at alle barna spilte på ett lag. Mot 8 brasilianere. Kampen 8 mot 80 viste seg raskt å bli litt tung på den ene siden.

Artig for alle

Ungene tok seieren ganske klart i kampen som endte 8 - 2 til ungene over brasilianerne. Mye latter og jubel ble det etter hvert i kampen.

– Jeg er egentlig litt usikker på hvem som har det mest artig her i dag. Om det er barna eller brasilianerne er vanskelig å si. Et slikt arrangement er ikke vanlig kost for de. Dette er bare fotballglede og moro. Når man er fra favelaen i Rio så er ikke slikt vanlig. De er også utrolig flinke med ungene som er med. Så dette har vært givende å være med på, sier Strand.

Trenerapparatet til Casas de Noruega har også styrt noen av Rørviks A-lagstreninger.

– De har større fokus på basisøvelser enn det vi vanligvis trener på. Mye mer avslutningstrening også. Det var god flyt i treningene, noen øvelser tar vi muligens med oss videre i våre treninger, sier Strand.

Det brasilianske fotballaget har nå erfart det å være instruktører for barn. Noe Strand tror de kan ta med seg tilbake til Rio.

– Nå har det vært med å holde styr på 80 unge fotballspillere. Kanskje kan de arrangere fotballskole når de drar hjem igjen. Samarbeidet mellom Rørvik fotball og Casas de Noruega skal vi fortsette med å pleie godt. Neste år skal vi dra på tur til Rio for å lære mer om hvordan de har det der. Å vokse opp i en favela er vanskelig å forestille seg, så det vil bli god læring for vår del. Vi tenker å få til en treningskamp når vi drar dit. Og de sier at de skal få til noen tusen tilskuere der. Det vil bli noe helt eget å spille for så mange, sier han.

Spennende show-kamp

På kvelden etter at fotballskolen var ferdig var det klart for show-kamp. Rørvik mot Rio. Der Rørvik stilte med et lag bestående av nåværende og tidligere Rørvik-spillere.

Hvordan kampen ville utarte seg var vanskelig å forutse men man så tidlig at brasilianerne var ballsikre. De spilte med stort fokus på å holde ball i laget og vente på gode gjennombruddsmuligheter. Det tok ikke mer enn tre minutter før ballen lå i mål bak Rørviks brasilianske keeper Freixo.

Selvom de gikk opp i en tidlig ledelse kom Rørvik med flere farligheter. Etter 17 minutter kom utligningen, der Kenneth Indergaard satte ballen inn fra rundt 12 meter. Det tok faktisk hele 26 minutter før Casas sendte en feilpasning. Kampen gjennom var det bare tre klare feilpasninger fra de, så ballsikkre var de.

Rett før pause skåret Casas igjen og gikk til pause med en 1 - 2 ledelse. Rørvik utlignet etter 56 minutter ved at tidligere Rørvik-spiller Kai Rune Edvardsen satte inn utligningen.

Når det var et kvarter igjen av kampen hadde brasilianerne satt inn to mål til og ledet 2 - 4. Men Rørvik hadde ikke gitt seg enda. I det 84 og det 86 minutt satte henholdsvis Indergaard og Edvardsen hvert sitt mål. Kampen endte 4 - 4 og det måtte avgjøres på straffer.

Der viste Rørviks keeper Freixo seg fram. Han psyket ut to av Casas sine straffeskytere. En bom og en redning gjorde at hjemmelaget kunne heve pokalen til slutt.

En av Casa de Noruega-spillerne syntes Rørvik var et godt lag.

– De er et godt lag. De er store og sterke, også har de en veldig god keeper. Det har vært artig å være her på Rørvik i noen dager, sier Yan som kanskje blir å se i Rørvik-drakt neste år.

Mange tilskuere var på kampen og koste seg. Mange barn og instruktører har hatt det artig på fotballskole denne uken. Og kanskje får man litt brasilianske finter inn i treningene til unge fotballspillere på Rørvik.

Knallcomeback for Anita

24 år etter forrige gang hun var med på landsskytterstevnet så gjorde Anita Eng Kjekshus fra Kolvereid skytterlag et kjempecomeback og ble nummer fire av 492 skyttere i klasse 2. tirsdag 14:02

Slått ut på straffespark

Kolvereids G 16-lag ble slått ut på surest mulig vis i Norway Cup. Det måtte nemlig straffesparkkonkurranse til for å få kåret en vinner da KIL-guttene var i aksjon i... torsdag 13:54
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Assisterende rektor og fagarbeider renhold

Se annonsen her

SinkabergHansen:
Økonomisjef konsern

Se annonsen her

Flo og fjære
Politilogg