Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Dina pakker Saueren og skytterklærne for å kombinere studier og skyting i Meråker de neste tre årene.

Dina satser på familiesporten

Da Dina Bratland skulle velge videregående linje falt valget på skytelinjen i Meråker. Hele familien Bratland er involvert i idretten, og for Dina falt det naturlig å satse på en utdannelse som kombinerer hennes favoritthobby.

Sport · Publisert 11:00, 18 aug 2018

Etter å ha vært på hospitering ved Meråker videregående skole i vinter tok Dina Bratland avgjørelsen.

– Jeg ville satse på skyting, og skolen i Meråker ga meg et bra inntrykk, forteller hun.

Dinas far, Trygve, var aktiv skytter i mange år i sin ungdom, men la børsa tilside da barna ble født.

– Jeg var borte fra sporten i rundt 15 år, men da Dinas
storebror Ottar begynte å interessere seg og jeg like­-
vel kjørte ham rundt på stevner, kom lysten til å bli aktiv igjen sterkt tilbake, forteller han.

Man kan vel trygt si at familien Bratland er godt over gjennomsnittlig interessert i skytesporten. Trygve, Ottar og Dina er aktive skyttere, mens mor Randi fungerer som administrator for både familiens og andres idrett.

– Jeg er leder for ungdomsutvalget i Namdal skyttersamlag, noe som er veldig givende. Skyttere er som en eneste stor familie når de møtes, smiler hun.

For å bekrefte i hvor stor grad skytterne stiller opp for hverandre, nevner familien Bratland tidligere skytterprinsesse Kari Sofie Brøndbo Fiskum som et eksempel.

– Kari Sofie har lovt Dina at hun skal få låne luftvåpenet hennes når hun flytter til Meråker, et slikt våpen er langt fra gratis, og viktig siden det skytes mye med luftvåpen ved skolen, forklarer Trygve Bratland.

– Vi har også snakket litt med Joakim Bangstad som er tidligere lærer ved linjen, og Ellen Sofie Anzjøn som er tidligere elev. De har gitt Dina sine lykkønskninger, legger Randi til.

Føler seg veldig velkommen

Dinas plan er i utgangspunktet å bli i Meråker i tre år, men det er mulighet for å bruke to år på det siste året av utdanningen om mengden skyting blir for travel.

– Jeg stod på stand for skolen under Landsskytterstevnet, der møtte jeg noen medelever og lærere også. Vi var også oppom Meråker og la igjen ting på hybelen, jeg føler meg inkludert allerede, smiler Dina.

Meråker videregående har et godt rykte med tanke på miljø, Dina skal gå studieforberedende linje med skyting som tilleggsfag.

– Klassen har vanlig størrelse, men vi er bare tre som har valgt skyting. Jeg har såvidt hatt kontakt med jenta jeg skal dele hybel med, hun skal på fotballinja, forklarer Dina.

Høy aktivitet

Dina deltar på så godt som alle Namdalscupstevner, noen stevner i Norgescupen, Midt-Norsk og på Landsdelskretsstevner.

I tillegg kommer lokale serieskytinger og trening.

– Jeg fikk konstatert at løpet mitt var helt utskutt under LS, det er dumt at det skulle ødelegge for resultatene på årets største stevne, men jeg kommer sterkere tilbake. Nå reiser jeg til Meråker med nymontert løp og Kari Sofies luftvåpen, i Meråker har jeg tilgang på bane så godt som hver eneste dag bare 2-3 minutters gange fra hybelen, og 20 prosent avslag på alt skytterutstyr hos de fleste leverandører, forteller Dina.

Onsdag satte hun kursen sørover for to dagers skolegang, så blir det helgetur nordover allerede nå i helga.

– Da er det samlagsstevne i Harran, der skal jeg delta, avslutter Dina Bratland.