Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Både Ytringens Knut Sandersen og Helge Normann Hansen fra Nærøy sjakklubb gleder seg til å finne ut hvem som er den beste sjakkspilleren i Nærøysund, Leka og Bindal.

Er du ytterdistriktets beste sjakkspiller?

I samarbeid med Nærøy sjakklubb vil Ytringen avholde en sjakkturnering hvor målet er å finne frem til den beste sjakkspilleren i våre tre kommuner. Starten vil være digital, men håpet er at koronatiltakene vil gjøre det mulig å samles fysisk til finalerundene.

Sport · Publisert 11:51, 12 mar 2021

– Jeg er ganske sikker på at den personen ikke er medlem av noen sjakklubb, så dette blir spennende å være med på, sier leder av Nærøy sjakklubb Helge Normann Hansen.

Sammen med lokalavisa skal klubben arrangere en større sjakkturnering for å finne frem til den som vil bli vinneren av Ytringens sjakkturnering 2021.

Jakten på lyse hoder

Ytterdistriktet har flere arbeidsplasser med behov for lyse hoder, og sjakk er øvelse som mange har glede av. Enten over et sjakkbrett med gode venner eller gjennom spill på nett. Den siste gruppen er det mange deltar.

– Det er mange som bruker tid både på spill men også sjakknøtter på nettet, og det er god trening. Sjakk er et av verdens mest spilte spill og man regner med at over 600 millioner mennesker jevnlig setter seg ned med de 32 brikkene og trimmer de små grå. Derfor er jeg helt sikker på at det er mange i ytterdistriktet som bruker tid på sjakk, sier klubblederen.

Denne turneringen vil gi hver av spillerne 15 minutters betekningstid og tre sekunder ekstra for hvert trekk.

Digitalt enn så lenge

Koronarestriksjonene gjør det fortsatt krevende å møtes fysisk, og derfor vil de innledende rundene foregå på nett.

– De første omgangene vil bli avhold digitalt, og hvordan vi løser det vil vi komme tilbake til når vi ser hvor mange som melder seg på. Det vil også bli opprettet en arrangementside på Facebook, sier Hansen.

Det blir pengepremier til de beste plasseringene, og oppsettet vil bli klart først når man vet hvor mange som blir med. Derfor er det satt ned en påmeldingsfrist til 18.april, slik at man kan komme i gang med første runde før mai.

Så har du lyst selv kan du melde deg på via knut@ytringen.no og send med brukernavnet du lager deg på lichess.org, eller kjenner du noen som du vet spiller sjakk så send gjerne invitasjonen videre.

Håper på fysisk finalerunde

Det er kommet signaler om lettelser i smittevernreglene utover våren og sommeren, og det gir også håp om å kunne arrangere de siste finalerundene fysisk med livestreaming.

– Det beste er jo møtes over et fysisk brett og dele den opplevelsen sammen, men inntil vi kan det må vi gjøre det digitalt. Nå først må vi finne ut hvor mange som vil være med og kjempe om både premier og ikke minst tittelen som årets beste sjakkspiller i Nærøysund, Leka og Bindal. Blir det en mann, kvinne, ung eller gammel? Det svaret får vi i løpet av sommeren.

19. april: Nok en fin dag

Nyheter mandag 07:44
På fremsiden nå

Høytflyvende sykkeltur?

Nyheter søndag 13:30