Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Konkurranseklassen klar til start. Fra venstre: Nils A. Reinfjord, Rolv-Jørgen Bredesen, Ståle A. Volden, Andreas Hamnes, Øyvind Schjelderup og Mattis Nordstrand.

Høy deltakelse på Follalunken

Søndag gikk den 44. utgaven av Follalunken av stabelen. Deltakerantallet har de siste årene stabilisert seg rundt 130, det var også antallet som tok turen gjennom turløypa denne gangen. I år deltok mest sannsynlig den yngste deltaker i konkurranseklassen noensinne, da ti år gamle Mattis V. Nordstrand som en av bare seks stilte til start.

Sport · Publisert 19:23, 14 sep 2021

Leder i arrangørgruppa til KIL Friidrett Brynjulf Flasnes var godt fornøyd med oppmøtet, og fortalte at mange var gjengangere blant de som gikk turen rundt løypa.

– Det finnes dem som har gått hvert år siden oppstarten i 1978, og deltakerantallet er på samme nivå som i fjor, forteller han.

Han fortsetter med å forklare premieringsordningen for turmarsjen.

– Første deltakelse gir bronsemedalje, tredje gir sølvmedalje, og femte året er det gull som gjelder. Etter dette får man ei Hardangerskje for hvert femte år. Konkurranseklassen har egne premier, i tillegg til at vi trekker fine gavepremier som er sponset av lokalt næringsliv blant alle som deltar, forteller han.

Konkurranseklassen deles inn i fire, herrer over 20 år, herrer under 20 år, damer over 20 år og damer under 20 år.

– I år stiller ingen damer, men jeg tror vi har rekord når det gjelder yngste deltaker i konkurranseklassen, smiler Flasnes.

Utenfor bua kommer deltakere tilbake fra sin ferd, blant dem Hanne Kristoffersen, Lena Nordahl og SIlje Fjellseth med barn.

– Det gikk fint å ha med barna, men vi må vel innrømme at vi ikke gikk fullt hele løypa, smiler Hanne Kristoffersen.

En annen gjeng som også kom inn på stadion var Tone Aune Sandnes og Håvard Sandnes som sammen med barna Erlend og Signe tok turen med Torgrim Dekkerhus, Henriette Lingen og hunden Norma.

– Dette er en flott tur for hele familien, slår Tone fast.

Mattis V. Nordstrand fullførte løpet på 54 minutter og 33 sekunder, under 13 minutter saktere enn vineren av voksenklassen.

På fremsiden nå

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02