Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

F.v. Tone, Erlend, Signe og Håvard Sandnes var blant de over 190 deltakere som gikk Follalunken 2019. Arkivfoto

Klart for ny lunk i helga

På søndag går årets utgave av Follalunken av stabelen.

Sport · Publisert 10:45, 10 sep 2021

I år går løypa fra KIL-bua ved kunstgressbanen og ut i lysløypa på Wennevikjordet til Slåttamyra stadion (kort løype-5 km) eller hele lysløypa rundt (lang løype-10 km).

– Vi har snakket med noen som har deltatt i Follalunken mange år som mente at dette var en fin løsning, forteller leder i KIL Friidrett Brynjulf Flasnes. Man finner riktig løypetrase ved å hele tiden velge løypa som går til venstre der man er usikker. Det blir også skilting og merking langs løypa, og drikkestasjon ved skistua på Slåttamyra. Målgang er som før tilbake ved KIL-bua. I fjor var det stor deltakelse, spesielt av mange som aldri før har deltatt i Follalunken. Faktisk så mange at arrangørgruppa KIL Friidrett måtte bestille opp ekstra medaljer. Det er nemlig slik at man får bronsemedalje etter 1. år, sølvmedalje etter 3. år og gullmedalje etter 5. år. Deretter får man etter hvert 5. år ei flott Hardagerskje i premie. Det blir også flotte premier sponset av lokalt næringsliv som trekkes på startnumrene.

I forhold til korona så ønsker arrangørene at man oppretteholder en-meters regelen til andre enn egen familie.

– Follalunken er en fin måte for hele familien å markere Friluftslivets Uke, men også å bli enda bedre kjent med den flotte utmarka og lysløypa som ligger meget sentralt til, sier Flasnes.

På fremsiden nå

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02