Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Anita Eng Kjekshus smelte til med 100 poeng i finaleomgangen, og det ga kolvereidskytteren en fjerdeplass i klasse 2. Foto: Privat

Knallcomeback for Anita

24 år etter forrige gang hun var med på landsskytterstevnet så gjorde Anita Eng Kjekshus fra Kolvereid skytterlag et kjempecomeback og ble nummer fire av 492 skyttere i klasse 2.

Sport · Publisert 14:02, 7 aug 2018

Sist Anita Eng Kjekshus deltok på landsskytterstevnet så var det ingen som viste om elektronisk anvisning og direktevisning på storskjerm. Det var på midten av 1990-tallet. Etter et langt opphold fra skyttersporten så har hun tatt fram børsa igjen og meldte seg i år på Landsskytterstevnet igjen. Dit reiste hun i utgangspunktet uten noen store ambisjoner på å hevde seg i teten.

I de innledende rundene så gjorde Kjekshus det ganske godt, med 242 poeng så lå hun på 19. plass og kvalifiserte seg dermed for finalen i konkurranse mot 491 andre klasse 2-skyttere.

Det var i finalen kolvereidskytteren virkelig skulle slå til. Som den eneste av de 88 som tok seg til finalen i denne klassen så skjøt hun fullt hus i finaleomgangen. De hundre poengene hun tok da ga henne et godt hopp på resultatlista og førte til at hun kom på fjerdeplass og fikk medalje på årets LS.

– Jeg har aldri tidligere skutt fullt hus på omgangen. Jeg synes at det er litt lite tid, men det er jo artig at når det først klaffer så er det her på landsskytterstevnet, forteller Anita Eng Kjekshus. Hun har ikke skutt så mange runder tidligere i år, men har vært oppe i 99 og 98 poeng på lokale stevner.

Kjekshus synes det er moro å være tilbake på landsskytterstevnet etter 24 år.

– Mye er forandret siden sist jeg var med. Da var det jo manuell anvisning, men stemningen er den samme, og den er veldig god, sier Anita Kjekshus, som er en av totalt 23 deltakere fra Kolvereid skytterlag som deltar på stevnet. Like mye som hun gleder seg over egen skyting så gleder hun seg over at også de mange ferske deltakerne fra Kolvereid gjør det bra. Kjekshus har selv med to barn som har sin LS-debut, samt at skytterlaget har en rekke andre unge deltakere som gjør det også. Også en del av de voksne debutantene gjør det godt, blant annet ble brødrene Oddvar og Frode Mikalsen på andre og tredjeplass i nybegynner voksen-klassen i helga.

Anita Eng Kjekshus var ikke den eneste ytternamdalske skytteren som tok seg til finalen i klasse 2. Det gjorde også Trygve Bratland fra Vikna skytterlag. Han endte på 52. plass etter å ha ligget som nummer 15 etter innledende runder. Bratland skjøt 93 poeng i finaleomgangen, og hadde i likhet med Kjekshus 242 poeng i innledende runde.

Arrangerer skytterskole for kvinner

Lørdag 19. og søndag 20. januar arrangerer Indre Bindal Skytterlag skyteskole for voksne kvinner. Hovedmålstningen er rekruttering til skytterlaget, men tanken er også å kunne gi... tirsdag 05:50

Rørvik vant treningscup i fotball på Vuku

I helga var det innen­dørsturnering på Vuku ved Verdal. Der flere gode lag stilte opp. Vinnerne ble et lag fra kystbyen Rørvik. mandag 15:31

Tap for Kolvereid mot Sandnessjøen

Det ble hardt for Kolvereids håndballdamer i søndagens oppgjør mot Sandnessjøen i Nærøyhallen. søndag 15:02

Lekafolket støtter idrettslaget

Når det spilles hos Norsk Tipping så gjør de det til gangs på Leka. Til stor glede for idrettslaget. lørdag 23:19

Smånytt

Får ikke avisa i dag

Grunnet sykdom/fravær vil ikke aviser til abonnenter med postadresse på 7940 Ottersøy, 7944 Indre Nærøy og deler av 7970 Kolvereid, som vanligvis får avisa med post, motta...
Skipstrafikk
Flytrafikk
ledige stillinger

Paulsen Maskin AS:
Anleggsleder KS
Se annonsen her

Ytre Namdal Vekst:
Leder/veileder på Steam
Se annonsen her

Vikna kommune:
Renholdere
Se annonsen her

Arvato Bertelsmann
Controller
Se annonen her

 

For stillingsannonser - ta kontakt med oss på tlf. 74 39 60 50 eller
marked@ytringen.no

Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Politilogg
Flytrafikk
Flo og fjære