Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Anita Eng Kjekshus smelte til med 100 poeng i finaleomgangen, og det ga kolvereidskytteren en fjerdeplass i klasse 2. Foto: Privat

Knallcomeback for Anita

24 år etter forrige gang hun var med på landsskytterstevnet så gjorde Anita Eng Kjekshus fra Kolvereid skytterlag et kjempecomeback og ble nummer fire av 492 skyttere i klasse 2.

Sport · Publisert 14:02, 7 aug 2018

Sist Anita Eng Kjekshus deltok på landsskytterstevnet så var det ingen som viste om elektronisk anvisning og direktevisning på storskjerm. Det var på midten av 1990-tallet. Etter et langt opphold fra skyttersporten så har hun tatt fram børsa igjen og meldte seg i år på Landsskytterstevnet igjen. Dit reiste hun i utgangspunktet uten noen store ambisjoner på å hevde seg i teten.

I de innledende rundene så gjorde Kjekshus det ganske godt, med 242 poeng så lå hun på 19. plass og kvalifiserte seg dermed for finalen i konkurranse mot 491 andre klasse 2-skyttere.

Det var i finalen kolvereidskytteren virkelig skulle slå til. Som den eneste av de 88 som tok seg til finalen i denne klassen så skjøt hun fullt hus i finaleomgangen. De hundre poengene hun tok da ga henne et godt hopp på resultatlista og førte til at hun kom på fjerdeplass og fikk medalje på årets LS.

– Jeg har aldri tidligere skutt fullt hus på omgangen. Jeg synes at det er litt lite tid, men det er jo artig at når det først klaffer så er det her på landsskytterstevnet, forteller Anita Eng Kjekshus. Hun har ikke skutt så mange runder tidligere i år, men har vært oppe i 99 og 98 poeng på lokale stevner.

Kjekshus synes det er moro å være tilbake på landsskytterstevnet etter 24 år.

– Mye er forandret siden sist jeg var med. Da var det jo manuell anvisning, men stemningen er den samme, og den er veldig god, sier Anita Kjekshus, som er en av totalt 23 deltakere fra Kolvereid skytterlag som deltar på stevnet. Like mye som hun gleder seg over egen skyting så gleder hun seg over at også de mange ferske deltakerne fra Kolvereid gjør det bra. Kjekshus har selv med to barn som har sin LS-debut, samt at skytterlaget har en rekke andre unge deltakere som gjør det også. Også en del av de voksne debutantene gjør det godt, blant annet ble brødrene Oddvar og Frode Mikalsen på andre og tredjeplass i nybegynner voksen-klassen i helga.

Anita Eng Kjekshus var ikke den eneste ytternamdalske skytteren som tok seg til finalen i klasse 2. Det gjorde også Trygve Bratland fra Vikna skytterlag. Han endte på 52. plass etter å ha ligget som nummer 15 etter innledende runder. Bratland skjøt 93 poeng i finaleomgangen, og hadde i likhet med Kjekshus 242 poeng i innledende runde.

Knallcomeback for Anita

24 år etter forrige gang hun var med på landsskytterstevnet så gjorde Anita Eng Kjekshus fra Kolvereid skytterlag et kjempecomeback og ble nummer fire av 492 skyttere i klasse 2. tirsdag 14:02

Slått ut på straffespark

Kolvereids G 16-lag ble slått ut på surest mulig vis i Norway Cup. Det måtte nemlig straffesparkkonkurranse til for å få kåret en vinner da KIL-guttene var i aksjon i... torsdag 13:54
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Assisterende rektor og fagarbeider renhold

Se annonsen her

SinkabergHansen:
Økonomisjef konsern

Se annonsen her

Flo og fjære
Politilogg