Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Andrea Bruvold på skuddhold.

Korona stopper ikke håndballgleden

Da korona lukket mulighet for reise til håndballkamper for aldersbestemte lag, tok Terråk selv tak og laget sitt eget kamparrangement. Etterfulgt av pizza og sosialt samvær i god koronaavstand.

Sport · Publisert 10:55, 9 nov 2020

– Da det ble bestemt at vi ikke kunne spille kamper så bestemt vi oss for avholde interne kamper for J12 og J14. Det er viktig for barn og unge å være i aktivitet selv om smittevernsreglene ikke tillater at vi reiser rundt å spiller kamper, sier Frode Næsvold fra Terråk IL.

Dermed det avholdt to kamper sist lørdag med foreldre i koronaavstand på tribunen og fullt sekretæriat. Riktignok måtte det til noen gjestespillere og et par foreldre på lagene for å få to fulle lag på hver side av streken, men innsatsen og spillegleden var det ingen ting å si på.

– Selv om vi har korona så går livet sin gang. Vi kan ikke legge oss ned, men heller finne på gode alternativer slik at vi holder spillerne i gang og motivert, sier Næsvold.

Innstramninger

Det er den økte smittefaren som har utløst anbefalingen om at alle i de kommende ukene i størst mulig grad må holde seg hjemme, og begrenser sosial kontakt med andre mennesker, som er hovedårsaken til at kamper nå blir innstilt.

I tillegg er det ekstra innstramninger lokalt hvor det er mye smitte, og Trondheim, Stjørdal og Melhus er antallet smittetilfeller økende.

Ulike avstander på og utenfor banen

Den generelle anbefalingen om minst 1 meters avstand mellom personer gjelder i alle situasjoner utover selve idrettsaktiviteten, for eksempel i pauser, i garderober, før eller etter aktivitet.

I idretter der nærkontakt mellom utøverne ikke er nødvendig for å utøve aktiviteten, anbefales å holde 1 meters avstand gjennom hele aktiviteten/treningen. For utøvere innen idretter som innebærer kontakt mellom utøverne, gjelder unntaket bare i de situasjonene der kontakt er nødvendig, altså på banen.

Gleden over å kunne utøve idretten sin betyr mye for de yngste under pandemien.

Har du fått SMS fra FHI i dag?

Nyheter søndag 15:47
Leserinnlegg
På fremsiden nå

17.januar: Sol og oppholdsvær

Nyheter søndag 09:06

Hell i uhell for Eirik

Nyheter lørdag 18:35