Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Entusiastiske fotballelever og konsentrerte instruktører er klare for tre dager i fotballens tegn.

Lærer finter og triks på fotballskole

Casas da Noruega G19 ble seierherrer i finalen under Norway cup sist helg. Nå er de på Rørvik og lærer bort sine finter og triks til unge fotballspillere fra Rørvik og omegn. Fotballskolen varer til onsdag denne uken.

Sport · Publisert 20:00, 6 aug 2018

På lørdag mottok Casas Da Noruegas fra Rio de Janeiro i Brasil, den gjeveste prisen i sin årsklasse på Ekebergssletta i Oslo.

På mandag var de 18 spillerne med trenere på plass på Rørvik stadion. Der skal de instruere unge lovende lokale spillere sammen med Rørviks egne A-lagsspillere.

75 entusiastiske barn i alder 6-14 år møtte opp til registrering i klubbhuset på Rørvik stadion mandag morgen. De unge guttene representerer skolen Casas Da Noruegas som er etablert i et slumområde av Rio de Janeiro.

Hovedformålet med skolen er å lære engelsk og andre nødvendige fag som IT og musikk. Dette gir dem en god start på videre på livsveien. Fotball, som også er et av fagene, er imidlertid selve i livet for de unge guttene. Det er også en av motiveringsfaktorene på skolen.

– Fotball er det beste jeg vet. Når jeg spiller fotball glemmer jeg alle andre problem, sier Yan (20) med et bredt smil. Fotballspill har også sitt eget språk. Laget fra Brasil, og barna fra Rørvik kommuniserer godt via fotballen, sjøl om de ikke kan kommunisere verbalt.

– Fotball har sitt eget språk, men det hjelper godt med litt engelsk også, sier Paulo Nascimento med et smil. Han er engelsklærer på skolen med 500 elever, og tolk på denne turen til Norge.

De kom til Oslo 27. juli, og returnerer 13. august. Etter et tre-dagers opphold på Rørvik reiser de videre til en cup i Sandefjord.

Barna fra Rørvik som deltok på fotballskolen ble delt inn i fem grupper, og selvfølgelig måtte de få navn som passet inn i settingen.

Rio 1 var de aller yngste, og Rio 5 de eldste. Føring, finting og dribling var første post på programmet. Dette så deltakerne fram til.

– Det blir fint å røre litt på seg i stedet for å ligge på sofaen, og godt å komme seg litt i gang igjen etter ferien. Jeg har gledet meg til dette, sier Astrid Krystad som var en av deltakerne på fotballskolen.

Casas da Noruega avslutter oppholdet i kystbyen med en vennskapskamp på onsdag kveld mot et forsterket A-lag.

Arrangerer skytterskole for kvinner

Lørdag 19. og søndag 20. januar arrangerer Indre Bindal Skytterlag skyteskole for voksne kvinner. Hovedmålstningen er rekruttering til skytterlaget, men tanken er også å kunne gi... tirsdag 05:50

Rørvik vant treningscup i fotball på Vuku

I helga var det innen­dørsturnering på Vuku ved Verdal. Der flere gode lag stilte opp. Vinnerne ble et lag fra kystbyen Rørvik. mandag 15:31

Tap for Kolvereid mot Sandnessjøen

Det ble hardt for Kolvereids håndballdamer i søndagens oppgjør mot Sandnessjøen i Nærøyhallen. søndag 15:02

Lekafolket støtter idrettslaget

Når det spilles hos Norsk Tipping så gjør de det til gangs på Leka. Til stor glede for idrettslaget. lørdag 23:19

Smånytt

Får ikke avisa i dag

Grunnet sykdom/fravær vil ikke aviser til abonnenter med postadresse på 7940 Ottersøy, 7944 Indre Nærøy og deler av 7970 Kolvereid, som vanligvis får avisa med post, motta...
Skipstrafikk
Flytrafikk
ledige stillinger

Paulsen Maskin AS:
Anleggsleder KS
Se annonsen her

Ytre Namdal Vekst:
Leder/veileder på Steam
Se annonsen her

Vikna kommune:
Renholdere
Se annonsen her

Arvato Bertelsmann
Controller
Se annonen her

 

For stillingsannonser - ta kontakt med oss på tlf. 74 39 60 50 eller
marked@ytringen.no

Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Politilogg
Flytrafikk
Flo og fjære