Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Entusiastiske fotballelever og konsentrerte instruktører er klare for tre dager i fotballens tegn.

Lærer finter og triks på fotballskole

Casas da Noruega G19 ble seierherrer i finalen under Norway cup sist helg. Nå er de på Rørvik og lærer bort sine finter og triks til unge fotballspillere fra Rørvik og omegn. Fotballskolen varer til onsdag denne uken.

Sport · Publisert 20:00, 6 aug 2018

På lørdag mottok Casas Da Noruegas fra Rio de Janeiro i Brasil, den gjeveste prisen i sin årsklasse på Ekebergssletta i Oslo.

På mandag var de 18 spillerne med trenere på plass på Rørvik stadion. Der skal de instruere unge lovende lokale spillere sammen med Rørviks egne A-lagsspillere.

75 entusiastiske barn i alder 6-14 år møtte opp til registrering i klubbhuset på Rørvik stadion mandag morgen. De unge guttene representerer skolen Casas Da Noruegas som er etablert i et slumområde av Rio de Janeiro.

Hovedformålet med skolen er å lære engelsk og andre nødvendige fag som IT og musikk. Dette gir dem en god start på videre på livsveien. Fotball, som også er et av fagene, er imidlertid selve i livet for de unge guttene. Det er også en av motiveringsfaktorene på skolen.

– Fotball er det beste jeg vet. Når jeg spiller fotball glemmer jeg alle andre problem, sier Yan (20) med et bredt smil. Fotballspill har også sitt eget språk. Laget fra Brasil, og barna fra Rørvik kommuniserer godt via fotballen, sjøl om de ikke kan kommunisere verbalt.

– Fotball har sitt eget språk, men det hjelper godt med litt engelsk også, sier Paulo Nascimento med et smil. Han er engelsklærer på skolen med 500 elever, og tolk på denne turen til Norge.

De kom til Oslo 27. juli, og returnerer 13. august. Etter et tre-dagers opphold på Rørvik reiser de videre til en cup i Sandefjord.

Barna fra Rørvik som deltok på fotballskolen ble delt inn i fem grupper, og selvfølgelig måtte de få navn som passet inn i settingen.

Rio 1 var de aller yngste, og Rio 5 de eldste. Føring, finting og dribling var første post på programmet. Dette så deltakerne fram til.

– Det blir fint å røre litt på seg i stedet for å ligge på sofaen, og godt å komme seg litt i gang igjen etter ferien. Jeg har gledet meg til dette, sier Astrid Krystad som var en av deltakerne på fotballskolen.

Casas da Noruega avslutter oppholdet i kystbyen med en vennskapskamp på onsdag kveld mot et forsterket A-lag.

Knallcomeback for Anita

24 år etter forrige gang hun var med på landsskytterstevnet så gjorde Anita Eng Kjekshus fra Kolvereid skytterlag et kjempecomeback og ble nummer fire av 492 skyttere i klasse 2. tirsdag 14:02

Slått ut på straffespark

Kolvereids G 16-lag ble slått ut på surest mulig vis i Norway Cup. Det måtte nemlig straffesparkkonkurranse til for å få kåret en vinner da KIL-guttene var i aksjon i... torsdag 13:54
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Assisterende rektor og fagarbeider renhold

Se annonsen her

SinkabergHansen:
Økonomisjef konsern

Se annonsen her

Flo og fjære
Politilogg