Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Historiens første vinner av Nærøysundcupen ble Leka. Som her står med vandrepokalen de nå har et napp i.

Nærøysundcup ble en suksess

På søndag ble tidenes første Nærøysundcup arrangert på kunstgressbanen på Rørvik. Det ble i følge arrangører, spillere og tilskuere en høydare av en fotballturnering.

Sport · Publisert 12:30, 25 sep 2019

Med på cupen var det 150 spillere, 14 lag og det ble spilt 45 kamper i alt. Været viste seg fra sin gode side også. Arrangørene var grendeserielaget De Talentløse. Der primus motor Aleksander Holand sier seg veldig fornøyd med hvordan det hele gikk.

– Vi sitter igjen med en veldig god følelse i etterkant nå. Vi har fått veldig mange fine og positive tilbakemeldinger i etterkant. Det var mange spillere som var med, mange spilte mye fotball i løpet av søndagen. På finalelagene ble det spilt i alt litt over tre timer med fotball. Jeg tror det enda er noen støle bein etter cupen, sier en smilende Holand.

Det var med mange ulike lag. Noen lag fra grendeserien, noen bedrifter og noen kompislag.

– Nærøy og Vikna kommune stilte hver sitt lag også. De skal etter hvert gå sammen og melde på Nærøysund kommune i grendeserien. Noe som er veldig artig. I cupen så bestemte vi oss for at det skulle være et endagsarrangement. Det kommer vi også til å gjøre neste gang. Vi holder oss også på 14 lag til neste gang også. Noe som er et bra antall lag, sier han.

Skifter årstid

På søndag var det veldig bra høstvær. Men neste gang vil cupen bli arrangert på tidligsommeren.

– Det var litt sent på året å arrangere en fotballcup. Men vi var heldige med været i helga. Neste gang tenker vi å ha Nærøysundcupen i mai måned en gang, sier Holand.

I finalen møtte arrangørlaget De Talentløse laget fra Leka til dyst. Der var det laget fra Leka som tok seieren til slutt.

– Vi kjører vandrepokal i denne cupen. Så Leka tok det første nappet sitt nå. Men siden det er Nærøysundcup så må et lag fra Nærøysund kommune hevde seg neste gang.

Et krav til å kunne spille på cupen var at man ikke var aktiv fotballspiller i det daglige. De hadde også noen andre regler som er spesielt laget for Nærøysundcupen.

– Cupen skal være lavterskel. Og det skal være artig for alle. Det inkluderer dommerne også. Derfor hadde vi en regel der man automatisk ble utvist i fem minutter hvis man kjeftet på dommeren. De aller fleste spillerne skjønte dette med en gang. Denne cupen er første gangen vi gjør noe sånt. Så det ble litt prøving på mange områder. Neste gang tenker vi at alle lag skal ha minst en dame på banen til en hver tid. Det skal også bli mulighet for flere innbyttere, sier han.

Noen ting lærte de veldig tidlig at de skal endre på til neste gang.

– Vi gikk tom for vanlig cola nesten med en gang. Så det må handles inn mer der. En ting vi ikke kommer til å gjøre neste gang er å selge lodd. Den eneste personen som kjøpte lodd fra oss på søndag var hun vi kjøpte loddboka av. Så hun vant automatisk førstepremien, sier Holand.

Hjelp fra Steinkjerrussen

Mange var med og hjalp til på Nærøysundcupen. Noen kom langveisfra også.

– Røde Kors skal ha en stor takk for innsatsen de la ned. De sto ved siden av banen hele cupen. Jeg tror det gikk voldsomt med isposer i noen perioder hos de. Vi søkte også etter lag og foreninger som kunne bidra litt, mot litt betaling. Men der var det ingen fra nærområdet som bet på. Plutselig fikk vi beskjed fra noen videregående-elever fra Steinkjer. De sparer til russetiden om noen år og ville gjerne være med. De sto i kiosken, de ryddet og de dømte mange kamper. De har også sagt at de kommer neste gang det er cup for å bidra. Noe som er artig, sier han.

Nå ser de på hva de skal gjøre om til neste gang.

– Vi skal ordne flere aktiviteter for barna neste gang. Vi må også ha en sponsor til neste gang. Denne gangen var det Nærøysund kommune som sponset. Siden det var 100 dager igjen til sammenslåingen under cupen. Det ble en kjempeartig cup med mye bra fotball. Det skulle også være en showkamp med politikere men den ble avlyst. Ordfører Amund Hellesø prøvde seg på trening på torsdag, men han fikk en strekk etter et kvarter og kunne desverre ikke være med. Vi gleder oss allerede til neste gang, sier Holand.

Slo i gang treningene igjen

8. mars var siste gang badmintongruppa i Kolvereid idrettslag møttes, men søndag kveld var stillstansen endelig over. Nå ser de fram imot hyppige treninger og ikke minst Liland... søndag 20:30

– Uten ledere forsvinner idretten

Snart er det tid for årsmøte i Kolvereid idrettslag. I år er det viktigste å finne nye ledere. For øyeblikket er det ingen ny leder klar, noe som kan få store konsekvenser. onsdag 12:27

Åpner for kontakt mellom de minste

Nå åpnes det opp for mer ordinær idrettsaktivitet i lagidretter for de minste barna på grupper inntil 10 personer. tirsdag 10:10

Volleyball er borte fra ytterdistriktet

Etter at Nærøya Volleyball la ned sin aktivitet er det ingen lag igjen i vår region. mandag 08:54

Rørvik kan miste plassen

Ørsta anker Norges Håndballforbund sin avgjørelse om at Rørvik og Harstad får de to opprykksplassene til 2.divisjon. onsdag 16:49
Smånytt

Kontroll på Lauga

Notis 25. mai: Politiet i Ytre Namdal har i kveld hatt laserkontroll i 60-sone på Lauga. - Strålende sol og ingen kjørte for fort, melder politiet på sin facebookside. mandag 23:09

Mistet lappen

Notis 23. mai: Fredag kveld/natt hadde utrykningspolitiet og politiet i Ytre Namdal to laserkontroller, ved Nakling og Rørvik sentrum. Totalt ble det skrevet ut 11 foenklede forelegg og... lørdag 23:18