Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Vikna kommune

Mange trakk til Nærøyhallen på fredag. Det var Sportmix som sto på planen, som er et gratistilbud for å få ungdommen i aktivitet.

Nytt gratistilbud trekker ungdommen til Nærøyhallen

Hver fredag nå så er det mye aktivitet inne i Nærøyhallen, på grunn av et nytt tilbud Kolvereid Allidrett har satt i gang.

Sport · Publisert 15:00, 26 okt 2019

Navnet på tilbudet er Sportmix. Et tilbud som går ut til alle ungdomsskoleelever i distriktet. Målet med den nye ordningen er å skape et tilbud for alle, uansett idrettsinteresse.

– Dette er et gratistilbud til alle ungdomsskoleelever. På fredager åpner vi hallen i to timer der de kan få holde på med det de vil. Det er mange ungdommer som ikke er med på noen organisert idrett fra før, så dette er et tilbud til de og alle andre som ønsker å røre litt på seg. I tillegg er det veldig sosialt for ungdommene. Det er lavterskel og det er gratis, sier leder for KIL Sportmix, Hanne Kristoffersen.

De unge styrer showet

Med i hallen er noen foresatte. I tillegg har Kristoffersen fått med seg Andreas Marø med som en leder inn i prosjektet.

– Det er fint å kunne ha noen voksne til stede. Men ungdommene styrer alt det andre selv. Vi stiller bare med utstyr og hall. Som i dag så fant de ut at de skulle spille fotball. Hvis vi ser at noen faller bort i spillet så prøver vi å komme med forslag til nye aktiviteter. Målet er at alle skal være med, sier Geirid Holm fra KIL Allidrett.

– Vi startet forrige fredag, og vi ser at ryktet har spredd seg allerede. Det er flere her i dag enn det var forrige gang. Det viser at ungdommen synes det er artig, og at de vil ha med flere, noe som er kjempebra, sier Kristoffersen.

– Det fine her er at vi ser gleden de har med å kunne være med på noe slikt. Alle får være med og det gjør noe med stemningen rundt det hele, sier Holm.

Ute på hallgulvet er det tydelig spilleglede og mye jubel for fine pasninger og mål. Inspirerende stemning enkelt og greit. Ungdommene selv synes det er et veldig bra tilbud.

– Jeg synes det er veldig bra det her. Det er kjempebra at de ordner et tilbud der alle kan være med å spille for eksempel fotball. Det samler ungdommer og det er sosialt og artig, sier Odin Røtting.

Mye spill i helgene

I dagens ungdomsgenerasjon så er det mange som sitter inne i helgene.

– Hvis jeg ikke hadde vært her i dag så hadde jeg sikkert sittet foran en skjerm og spilt spill, så det er bra at man kan komme hit i hallen og røre litt på seg. Jeg kommer til å anbefale dette til alle jeg kjenner, sier Sander Schjelderup.

Etter hvert som de hadde spilt fotball en times tid så ble det tid for pause, der de voksne til stede hadde ordnet med frukt, som ble sponset av Coop Extra.

– Det er generelt koselig å se at et gratis lavterskeltilbud som dette trekker til seg ungdommen. Det gjør det artig å holde på med. I dag var vi 15 stykker her, det er mulighet for mange flere, sier Kristoffersen.

Lene ble årets fotball-leder i Trøndelag

Lene Reppen Grydeland fra Kolvereid ble kåret til årets leder under Trøndersk fotballseminar på Stjørdal i helga. søndag 23:30

Takket ja til invitasjon

Bodø/Glimt-supporter Greta Helstad fikk en invitasjon fra Rosenborgsupporterne på Kolvereid. Hun takket ja til å overvære oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Rosenborg via storskjerm... fredag 08:41

Ser frem til ny svømmehall

– Kapasiteten i bassenget på Rørvik er sprengt. Derfor vil den planlagte svømmehallen på Kolvereid gi et solid løft til svømmesporten i regionen, mener Stig Tommy Jenssen. søndag 17:40

Nytt tap for Kolvereid

Det ble et nytt tap for damelaget til Kolvereid, og det to grunner til det. Sømnas keeper Lise Bjøru og strekspilleren Kamilla Hass. Begge to gjorde livet surt for Kolvereid. I... søndag 13:15