Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Mange trakk til Nærøyhallen på fredag. Det var Sportmix som sto på planen, som er et gratistilbud for å få ungdommen i aktivitet.

Nytt gratistilbud trekker ungdommen til Nærøyhallen

Hver fredag nå så er det mye aktivitet inne i Nærøyhallen, på grunn av et nytt tilbud Kolvereid Allidrett har satt i gang.

Sport · Publisert 15:00, 26 okt 2019

Navnet på tilbudet er Sportmix. Et tilbud som går ut til alle ungdomsskoleelever i distriktet. Målet med den nye ordningen er å skape et tilbud for alle, uansett idrettsinteresse.

– Dette er et gratistilbud til alle ungdomsskoleelever. På fredager åpner vi hallen i to timer der de kan få holde på med det de vil. Det er mange ungdommer som ikke er med på noen organisert idrett fra før, så dette er et tilbud til de og alle andre som ønsker å røre litt på seg. I tillegg er det veldig sosialt for ungdommene. Det er lavterskel og det er gratis, sier leder for KIL Sportmix, Hanne Kristoffersen.

De unge styrer showet

Med i hallen er noen foresatte. I tillegg har Kristoffersen fått med seg Andreas Marø med som en leder inn i prosjektet.

– Det er fint å kunne ha noen voksne til stede. Men ungdommene styrer alt det andre selv. Vi stiller bare med utstyr og hall. Som i dag så fant de ut at de skulle spille fotball. Hvis vi ser at noen faller bort i spillet så prøver vi å komme med forslag til nye aktiviteter. Målet er at alle skal være med, sier Geirid Holm fra KIL Allidrett.

– Vi startet forrige fredag, og vi ser at ryktet har spredd seg allerede. Det er flere her i dag enn det var forrige gang. Det viser at ungdommen synes det er artig, og at de vil ha med flere, noe som er kjempebra, sier Kristoffersen.

– Det fine her er at vi ser gleden de har med å kunne være med på noe slikt. Alle får være med og det gjør noe med stemningen rundt det hele, sier Holm.

Ute på hallgulvet er det tydelig spilleglede og mye jubel for fine pasninger og mål. Inspirerende stemning enkelt og greit. Ungdommene selv synes det er et veldig bra tilbud.

– Jeg synes det er veldig bra det her. Det er kjempebra at de ordner et tilbud der alle kan være med å spille for eksempel fotball. Det samler ungdommer og det er sosialt og artig, sier Odin Røtting.

Mye spill i helgene

I dagens ungdomsgenerasjon så er det mange som sitter inne i helgene.

– Hvis jeg ikke hadde vært her i dag så hadde jeg sikkert sittet foran en skjerm og spilt spill, så det er bra at man kan komme hit i hallen og røre litt på seg. Jeg kommer til å anbefale dette til alle jeg kjenner, sier Sander Schjelderup.

Etter hvert som de hadde spilt fotball en times tid så ble det tid for pause, der de voksne til stede hadde ordnet med frukt, som ble sponset av Coop Extra.

– Det er generelt koselig å se at et gratis lavterskeltilbud som dette trekker til seg ungdommen. Det gjør det artig å holde på med. I dag var vi 15 stykker her, det er mulighet for mange flere, sier Kristoffersen.

Slo i gang treningene igjen

8. mars var siste gang badmintongruppa i Kolvereid idrettslag møttes, men søndag kveld var stillstansen endelig over. Nå ser de fram imot hyppige treninger og ikke minst Liland... søndag 20:30

– Uten ledere forsvinner idretten

Snart er det tid for årsmøte i Kolvereid idrettslag. I år er det viktigste å finne nye ledere. For øyeblikket er det ingen ny leder klar, noe som kan få store konsekvenser. onsdag 12:27

Åpner for kontakt mellom de minste

Nå åpnes det opp for mer ordinær idrettsaktivitet i lagidretter for de minste barna på grupper inntil 10 personer. tirsdag 10:10

Volleyball er borte fra ytterdistriktet

Etter at Nærøya Volleyball la ned sin aktivitet er det ingen lag igjen i vår region. mandag 08:54

Rørvik kan miste plassen

Ørsta anker Norges Håndballforbund sin avgjørelse om at Rørvik og Harstad får de to opprykksplassene til 2.divisjon. onsdag 16:49
Smånytt

Kontroll på Lauga

Notis 25. mai: Politiet i Ytre Namdal har i kveld hatt laserkontroll i 60-sone på Lauga. - Strålende sol og ingen kjørte for fort, melder politiet på sin facebookside. mandag 23:09

Mistet lappen

Notis 23. mai: Fredag kveld/natt hadde utrykningspolitiet og politiet i Ytre Namdal to laserkontroller, ved Nakling og Rørvik sentrum. Totalt ble det skrevet ut 11 foenklede forelegg og... lørdag 23:18