Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Laget for to år siden er stort sett intakt foran seriestarten i 2. divisjon. Arkivfoto

– Vi er spente og gleder oss

Treningene og oppkjøringen til seriestart for Rørviks herrelag i håndball pågår for fullt, og med en stabil stall og mange unge som har tatt et steg opp kan det bli en morsom sesong for rødtrøyene.

Sport · Publisert 16:19, 3 aug 2021

28. august starter serien i herrenes 2. divisjon avdeling 4 hvor Rørvik stiller lag. Selv skal ikke de ut i første seriekamp før 11. september hjemme mot Spjelkavik.

– Det blir en spesiell sesong ettersom vi ikke har fått spilt en full serie på to år. Derfor er det vanskelig å si hvem som er favoritter og ikke. Mye har nok endret seg for lagene under pandemien, sier trener Anders Morken.

Sammen med Mathias Langli har han treneransvaret for et lag hvor også mange av unge spiller først i 2003 og 2004 har tatt steget opp. Det gir laget en bred stall foran sesongstarten.

– Vi er stort sett det samme laget som for to år siden, og vi har fått trent godt sammen med de unge guttene så dette lover bra. Jeg er utrolig spent og gleder meg til å se hva vi kan få til sammen.

Vil være i 2. divisjon

Målsetningen er å holde plassen, men Morken ikke at det blir noe enkel oppgave.

– Alle lag blir tøffe å møte. Jeg har hørt rykter om at Bergsøy satser hardt for å rykke opp, men vi vet jo fra før at lagene fra Trondheim alltid holder høy fart. Steinkjer er vel det laget vi har møtt flest ganger, og sist gang var for tre år siden. Som sagt er mye uvisst. Sesong 22/23 derimot blir nok lettere spå.

Noe mer reising

Rørvik er vant til å kjøre til Trondheim for å spille, men laget får også noen lengre turer til Innlandet og Møre.

– Vi møter lag som Elverum, Storhamar og Lillehammer i sør mens Bergsøy og Spjelkavik holder til på nordvestlandet. Gutta er vant til å reise, og når vi først er på tur så har vi ordnet det slik at vi får dobbeltkamper. Det gjør at vi får færre langturer.

Morken kan ikke love noe resultatmessig, men han lover at Rørvik skal lage stemning på banen.

– Så håper jeg at publikum strømmer til hallen for å hjelpe oss. Det skal bli virkelig interessant å se hva vi kan få til som lag og som klubb denne sesongen. Moro blir det uansett! sier en trener som teller ned dagene til seriestart i egen ny hall.

– Det skal bli godt å komme igang. Vi skal ihvertfall gjøre vårt for å skape håndballfest på Rørvik, sier en spent trener Anders Morken.

På fremsiden nå

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02